Inspiratie

Met de kinderen op stap: onderweg leren!

onderweg leren
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Met kinderen op stap gaan, is soms een hele opgave. Vooral als er een eindje gereden moet worden. Van tevoren is er dan veel spanning, want “wanneer gaan we?” Maar zodra iedereen veilig en wel in de auto zit, duurt het voor de kids al te lang. Zodra je het erf af rijdt, willen ze al vragen: “Zijn we er al bijna?” Iets waar veel ouders een diepe zucht bij slaken: daar gaan we weer! Dat wordt een lange rit, met aan het eind geïrriteerde ouders en zeurende kinderen. Dan is het elke keer weer de kunst om de kinderen bezig te houden. Hoe dan? Door ze oneindig veel koek en snoep te voeren? Niet erg gezond. Voor de honderdste keer die kinder CD draaien? Niet nodig! Wat heel leuk is, is om ze iets te leren tijdens rit! Leerzame spelletjes dus! Spelenderwijs leren over auto’s!

Kleuren

Bij peuters kun je al heel simpel beginnen door met hen naar voorbijrijdende auto’s te kijken en te vragen welke kleur ze zijn. “Kijk eens wat een mooie auto! Welke kleur is die?”
“Is die auto rood of blauw?”
Kinderen zijn erg leergierig en zolang ze iets te zien en te doen hebben (een spelletje met papa of mama dus) zijn ze snel tevreden. Om het spelletje wat moeilijker te maken, kun je ook auto’s tellen, die dezelfde kleur hebben. Je kunt de score bijhouden: vijf blauwe en negen witte auto’s!

Merken herkennen

Een lastige, vooral voor de kleintjes, maar voor oudere kinderen (en helemaal jongens) vaak een grote interesse. Hoe leuk is het dan om met papa alle auto’s die er te zien zijn te kunnen herkennen? Dat is een Audi! Peugeot! Volkswagen! En dat is ook nog uit te breiden door ook het type te leren herkennen natuurlijk! Hartstikke stoer als jouw uk alle merken en typen zomaar oplepelt!

Een lieve of boze auto?

Is het je weleens opgevallen dat de bumpers en koplampen een auto een menselijke uitstraling geven? Net als mensen, hebben auto’s een gezicht, die emoties lijkt te tonen. Zo kan een auto lief kijken of juist heel gemeen! Elke auto heeft weer een andere uitstraling. Heerlijk om dan de fantasie van je kinderen erover te horen! “Hee, die kijkt slaperig! En die kijkt verdrietig!” En vraag eens of je kind de uitdrukking van de auto na kan doen! Gegarandeerd lachen in de auto!

Alle knopjes

Buiten de auto is er dus heel veel te zien en te leren! Maar hoe zit dat nu ín de auto? Ook daar is namelijk heel veel te zien. Een heel dashboard vol met knopjes, hendeltjes en accessoires.  Leer je kinderen maar eens waar elk lampje, knopje en hendeltje voor dient! De handrem, het knipperlicht en de Airconditioning! En wil je nog meer laten zien? Heb je nog meer snufjes nodig om aan je kids te laten zien? Carpardoo heeft een hele shop vol met alles wat je zoekt!

Zijn de kinderen uitgekeken op alles wat buiten de auto te zien is? Dan kun je ook een app op je tablet installeren, met een quiz en spelletje, waar ze van alles leren wat over auto’s te weten valt!

Zo zie je maar, dan over het onderwerp ‘auto’ alleen al een heleboel te leren valt, op verschillende manieren. Het heeft wat voorbereiding nodig en wat energie, maar het is ook heel leuk om zo samen met je kinderen bezig te zijn onderweg! Doen jullie mee, papa en mama?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.