Inspiratie

Kinderen? Regel een aansprakelijkheidsverzekering

gebroken vaas aansprakelijkheidsverzekering

Met kinderen in huis kan er nog wel eens ooit iets stuk gaan. Zeker wanneer er vriendjes over de vloer komen is geen vaas veilig, maar ook wanneer ze gewoon met z’n tweeën in huis zijn gaat er nog wel eens iets stuk. Een vaas, een tablet, we hebben het allemaal wel eens voorbij zien komen.

Kale vensterbanken

Het is toch altijd even best wel pijnlijk, als er iets stuk gaat in huis. Je weet dat het met kinderen in huis kan gebeuren, maar toch, het doet even pijn. Naarmate de kinderen ouder zijn geworden, heb ik ook weer meer accessoires in de huiskamer geplaatst. Toen de jongens een jaar of één waren en begonnen te lopen, had ik alle vaasjes en beeldjes waar ze bij konden op de vensterbank namelijk weggehaald. Veiligheid van de kinderen voorop! Maar hoe ouder de jongens werden, hoe meer spulletjes er langzaam maar zeker weer terugkwamen. En daar was ik dan wel weer erg blij mee, want zo’n kale vensterbank, of een vensterbank vol speelgoed, raakte ik ook wel een beetje op uitgekeken.

Aansprakelijkheidsverzekering

Maar zoals ik al zei, nu de jongens wat ouder zijn en vriendjes over de vloer krijgen, gaat het er soms best wel lomp aan toe. De Nerf pijltjes vliegen in het rond en als ik even niet op let zijn ze ineens in de huiskamer aan het voetballen. En als de jongens bij een vriendje gaan spelen, gaat dat er natuurlijk net zo aan toe. Ik vind het daarom wel een fijn idee dat wij een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Deze verzekering zorgt ervoor dat de schade die onze jongens per ongeluk toebrengen in iemands anders huis én buitenshuis, is verzekerd. Stel dus dat je zoontje per ongeluk tegen de auto van de buurman fietst, dan zit je met de aansprakelijkheidsverzekering goed. Een goede aansprakelijkheidsverzekering zoals die van de FBTO zorgt ervoor dat je wereldwijde dekking hebt met je aansprakelijkheidsverzekering.
Daarnaast ben je ook verzekerd voor schade door logees of huisdieren. Toch wel een erg fijn idee!

Inboedelverzekering

Wat ook érg fijn is, is dat je je met een inboedelverzekering van FBTO je je kunt verzekeren voor de schade die je kinderen in eigen huis veroorzaken, bijvoorbeeld het laten vallen van een tablet. Dit kan namelijk met de allrisk inboedelverzekering van FBTO. De basis inboedelverzekering is echt bedoeld voor schade door bijvoorbeeld storm, brand, water of diefstal, maar met de allrisk is de dekking dus veel breder. Wel goed om te weten dat je bij de allrisk dekking wel altijd een gedeelte zelf moet betalen vanwege het eigen risico. Maar toch wel een erg fijn idee dus om die verzekering te hebben, voor het geval het noodlot op wat voor manier dan ook toeslaat.

Goed opletten

Los van alle verzekeringen is het natuurlijk altijd goed om wel op te blijven letten. Zo zet ik als er vriendjes komen spelen altijd een groot beeld weg, dat we voor ons huwelijk gekregen hebben. Leuk dat we die schade vergoed zouden krijgen als een vriendje het beeld per ongeluk om stoot, maar dat weegt niet op tegen de emotionele schade.
Maar denk ook aan de kleine dingen. Ik plant bijvoorbeeld geen leuke bloemetjes in onze kindvriendelijke tuin precies naast het gedeelte waar de kids mogen voetballen, want ik weet dat die bloemetjes het niet gaan overleven. En ook al kost me dat maar tien euro, die bloemetjes zet je er niet neer met als doel ze de week erop in de groenbak te kunnen gooien.


Kapotte vaas foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.