Creatief & Knutselen DIY Pasen

DIY | Een leuke en simpele Paasversiering

Paasversiering
Anne

Pasen: het is bijna zo ver! Eieren staan voor nieuw leven en worden feestelijk versierd want het is feest! Met dit feest wordt de komst van de lente aangekondigd. Lammetjes, fris groen en veel gezelligheid. Meer en meer is het de laatste jaren echt een familiefeest geworden. Vanuit de christelijke gedachte was het feest al een erg belangrijk feest, want Christus is opgestaan! Nu zien we een verschuiving: vanuit de niet-christelijke traditie viert men het feest met het gezin. Of de commercie hier misschien op invloed van is, laten we in het midden. Gezellig is het wel! Ik hou van een uitgebreid paasontbijt. En een aangeklede tafel maakt dat af. Ik maakte een leuk Paasstukje voor op de tafel. Dit is echt zo simpel maar geeft direct een leuke sfeer.

Paasversiering maken

Hoe maak je deze leuke Paasversiering?

Verf één kartonnen eierdoos aan de binnenkant in een kleur die jij leuk vindt. Zelf koos ik voor mintgroen, een lieve lente kleur. Eigenlijk liet ik Beau verven, zodat hij ook wat te doen had. En ik verder kon ;-). Kook 2 eieren hard. Dit mogen ook oude eieren zijn, want ze worden in principe niet opgegeten. Eén ei laat je je kind schilderen. Op het andere ei teken je een gezichtje of je gebruikt er een sticker voor.

Nu gaan we een kransje maken van dun ijzerdraad (te koop bij bijvoorbeeld So Low of een bouwmarkt). Ik koos voor zwart, maar goud is ook mooi. Pak drie stukken draad van ongeveer 12 cm en maak van de eerste een cirkel. Dit is de basis, pas het even op je ei, hij moet niet te klein zijn. De te lange uiteinden knip je niet af, maar draai je er om heen.

Dan maak je van de overige twee ijzerdraadjes twee oortjes. Denk aan een bloemblaadje qua vorm. De onderkant laat je open. Deze oortjes steek je nu op je ijzercirkel. Doordat je te veel hebt gedraaid om de cirkel, kun je nu de uiteinde van het oortje hier tussen steken. Het teveel draai je ook weer netjes weg. Herhaal dit met het andere oortje.

Tuinkers en vaasjes-ei

Pak nu drie ongekookte eieren en tik deze netjes open aan de bovenkant. Dit gaan je vaasjes worden. Als al het ei er uit is geschonken, doe je de schalen in een pannetje kokend water. Ik heb de ei schalen vijf minuten uitgekookt. Vul twee van de schalen met wat aarde. Maar later bedacht ik dat je ook prima watten kunt gebruiken. Hierop wat tuinkers zaadjes, en groeien maar! Ben je nu te laat hiervoor, dan kan je natuurlijk ook gewoon een kant en klaar doosjes tuinkers kopen bij de Appie en deze er voorzichtig in stoppen. Het derde ei gebruikte ik als eiervaasje en deed daar een leuke bloem in. Een druifje of narcis uit je de tuin kan ook prima! Zet alle eieren terug in je droge eierdoos en zet dit op tafel.

Paasoortjes

Een gekookt eitje hoort bij Pasen toch? Maak voor iedereen deze leuke oortjes uit papier. Ook een leuke activiteit voor de woensdagmiddag. Je hebt alleen een wit blaadje nodig en een roze potlood!

Knip een strook van 2 cm breed af en ongeveer 10 cm lang, maak deze op maat voor het ei en kleef de uiteinden met dubbelzijdig tape vast! De oortjes knip je uit in een lange ovaal als vorm. Het midden kleur je in met roze potlood. Plak ze aan de achterkant van je papiercirkel. Klaar!

Kijk hier voor meer leuke DIY’s voor Pasen!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Paasversiering op Pinterest bewaren ♥

Nog meer Paasversiering nodig? Kijk hier voor leuke Paasknutsels om met je kinderen te maken.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.