Bioscoop

Dé allerleukste kinderfilm van 2019

de beste kinderfilm van 2019 animatiefilm
Linda - Go or No Go

Net als jij waarschijnlijk was ook ik benieuwd naar welke film nu dé kinderfilm van 2019 is. Welke film moeten we gaan zien met de kinderen? Er komen natuurlijk super veel films uit ieder jaar, maar we zien ook ieder jaar weer een echte topper die er bovenuit steekt. Je weet wel, de Frozen onder de kinderfilms. Welke zou dat dit jaar zijn?

Dé kinderfilm van 2019

Om te weten welke film dé kinderfilm van het jaar wordt, is het ook handig om te weten welke kinderfilms er onder andere uitkomen.

Dumbo

Dumbo is een film die dit jaar al uitgekomen is en dus al te zien is in de bioscoop in 4D en IMAX. De film vertelt het verhaal van Dumbo het olifantje. Wij, ouders, kennen het verhaal natuurlijk wel en dat maakt dat de film ook mooi is om te zien. Veel kinderen kennen dit verhaal niet meer, dus de beleving is dan ook iets anders. Volgens de recensies is Dumbo een mooie film met een goed verhaal, maar is het geen juweeltje. Oftewel, niet dé kinderfilm van 2019.

Aladdin

Vanaf 22 mei 2019 draait Aladdin in de bioscoop. Ik denk dat Aladdin een beetje hetzelfde verhaal gaat zijn als Dumbo: niet alle kinderen kennen de Disneyfilm Aladdin. Daarnaast is het, net als Dumbo trouwens, een film met echte mensen in plaats van tekenfilmfiguren. Dé kinderfilm van 2019 zal nooit zo’n soort film worden, aangezien die niet leuk genoeg zijn voor bijvoorbeeld 5-jarigen. Wel wil ik Aladdin in dit overzicht benoemen omdat ik zelf echt uit kijk naar deze film. Ik was vroeger onwijs fan van Aladdin en Yasmine en natuurlijk de geest. In de trailer zien we ook echt de animatiefilm van vroeger terug. Aladdin, de straatrat die dingen steelt en super snel vlugt, samen met zijn trouwe aapje. En de wetenschap dat de Geest wordt gespeeld door niemand minder dan Will Smith, maakt me nog enthousiaster!

Dora and the Lost City of Gold

Ja, dat is ook wat hè. Wie had dat nou gedacht: een Dora film. En ook hier heb ik het niet over een tekenfilm, maar een normale film met acteurs. Ik vind het echt maf. Ik ben ook heel benieuwd welke volwassene nu denkt: Jeuj! een Dora film! Dora de tekenfilm is natuurlijk volledig gericht op kleuters, terwijl kleuters deze nieuwe film echt niet leuk gaan vinden. Veel te spannend ook. Dus mikken ze met deze film op kinderen vanaf een jaar of tien. Maar ja, die vinden het natuurlijk helemaal niet stoer om naar Dora te gaan kijken. Dus moeten ze het hebben van volwassenen…en dat vind ik toch wel een beetje gek. Hoewel…na het zien van de trailer moet ik zeggen dat ik best wel nieuwsgierig werd. maar ik ben heel benieuwd naar de kijkcijfers van deze film.
Dora and the Lost City of Gold draait vanaf 8 augustus 2019 in de bioscoop.

Angry Birds 2

Nu over op de animatiefilms, oftewel de films die wat mij betreft wel kans maken op de titel van dé kinderfilm van 2019. Sowieso omdat ze ook Nederlands gesproken zijn, dat is eigenlijk al een must om de kinderfilm van het jaar te kunnen worden.
Angry Birds 2 komt uit en beloofd weer erg grappig te zijn. Maar ik kan er kort over zijn: dit wordt niet dé kinderfilm van het jaar. Heel veel kinderen vinden deze maffe vogeltjes leuk, maar niet genoeg om het kijkcijferkanon van het jaar te worden. Met name jongens zullen deze wil willen zien denk ik zo en de 4-jarigen zullen toch ook eerder voor andere films kiezen.
Angry Birds 2 is vanaf 21 augustus in de bioscoop.

Cats: op zoek naar Kattopia

Deze animatiefilm doet me denken aan huisdierengeheimen, ook zo’n heerlijke film. Huisdieren doen het altijd goed in films! Deze film gaat over katje Raf, die graag de wereld wil ontdekken. Raf is natuurlijk súper schattig en zal daarom de hartjes van menig kinderen stelen. Hij ontmoet tijdens zijn reis natuurlijk allerlei leuke nieuwe vriendjes, maar zoals in iedere goede film komen er ook wel een paar spannende momentjes langs.
Cats: op zoek naar Kattopia draait vanaf 15 april 2019 in de bioscoop.

Huisdierengeheimen 2

Over huisdierengeheimen gesproken, de tweede film komt dit jaar uit! Vanaf 17 juni draait de nieuwe film in de bioscoop. Ik vond huisdierengeheimen 1 geweldig, dus ik vind het erg leuk dat er een tweede film komt. De trailer belooft dat het weer een super leuke en grappige film gaat worden! Ik denk ook zeker dat er veel bezoekers op aan zullen gaan komen, maar toch ook hier geldt dat ik niet denk dat het de knaller van het jaar wordt.

Dé kinderfilm van 2019: Frozen 2

Ja jongens, er komt een vervolg op de immens populaire film Frozen. Jong of oud, jongen of meisje, het maakt niet uit: iedereen vond die film geweldig. Stoere jongens smolten weg bij Olaf en de meiden wilden het liefste de hele dag in een Elsa-jurk rondlopen. En dan is daar gewoon het vervolg! Ik denk niet dat het heel spannend is welke animatiefilm dé kinderfilm van het jaar 2019 wordt. Zonder twijfel durf ik te zeggen dat dat Frozen 2 gaat worden. We moeten wel nog even wachten op deze film, want zoals het natuurlijk perfect past bij Frozen wordt de film in de winter uitgebracht. 21 november is de dag waarop het gaat gebeuren. Gelukkig is er wel al een trailer verschenen, dus alvast een sneakpeek van waar de film over gaat! In de trailer zien we Elsa die met haar krachten probeert de zee te overwinnen. Het lukt haar nog niet, maar ze ziet er vastberaden uit om het te gaan doen. Gelukkig zien we naast Elsa ook al onze andere favorieten personages terug en tot ieders blijdschap uiteraard ook Olaf.
Deze trailer is de eerste officiële trailer. Later zal Disney nog een trailer uitbrengen waarin we iets meer van de film krijgen te zien.

Wat denk jij: wordt Frozen 2 inderdaad dé kinderfilm van 2019, of toch nog een andere?

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze kinderfilm tips op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.