Attractieparken Gelderland

De Hoge Hoed – Spanning en avontuur bij familiepretpark Julianatoren

Wow! Wat hebben we toch weer ontzettend geboft afgelopen weekend. Mochten we in oktober nog bij een heerlijke temperatuur van 26 graden Halloween vieren bij de Juliana Toren, afgelopen zaterdag konden we met 25 graden genieten van een fantastische zomerse dag én een hele toffe nieuwe attractie!

Nóg meer plezier

Want zaterdag 20 april was het zover: meneer Kaasgaaf opende zijn eerste eigen attractie in het pretpark. En wat voor een! Met het toevoegen van De Hoge Hoed aan het toch al uitgebreide aanbod is de Juliana Toren weer een stukje aantrekkelijker geworden voor wat oudere kinderen.

julianatoren hoge hoed

In deze nieuwe ‘thrill ride’ van zo’n 10 meter hoog wordt je langzaam omhoog getakeld om daarna in een vrije val en draaiend om je as naar beneden te storten. Zeker niet voor iedereen dus, deze nieuwe aanwinst, maar zeker wél voor stoere kids met stalen zenuwen! En gelukkig heb wij zo iemand in ons gezin. De jongens stonden in eerste instantie heel enthousiast samen in de rij, maar besloten toch om eerst maar eens even de kat uit de boom te kijken. En even later stond onze jongste van 5 spontaan op en kroop zo de Hoge hoed in. Als moeder hoop je dan toch altijd maar dat ze vooral geen spijt krijgen, maar de vrijeval toren werd meteen gebombardeerd tot ‘leukste van de Juliana Toren’. Dus deze krijgt namens Tim alvast een hele dikke GO!

julianatoren hoge hoed nieuw

Leerzame lente

Behalve de gave nieuwe attractie is er natuurlijk nog heel veel meer te zien, doen en beleven in het park. Van 19 april tot en met 5 mei zijn er de Superleuke Lente Weken waarin het programma boordevol staat met te gekke activiteiten. Zo ging afgelopen vrijdag 19 april de nieuwe educatieve show van Cas de Ranger van start waarin je wordt klaargestoomd om een echte ranger te worden.

Aangezien onze kleuter geen zitvlees heeft en oudste zichzelf overal véél te groot voor vindt was er in eerste instantie weinig animo om de show van Cas te gaan bekijken. Maar eenmaal begonnen stonden ze om het hardst te springen met hun vinger in de lucht om als vrijwilliger op te mogen treden. Helaas werden ze niet uitgekozen, maar de show was absoluut leuk én leerzaam om naar te kijken.

Aan de hand van allerlei opdrachten waarbij de zintuigen worden ingezet ontdekken kandidaten en publiek van alles over de natuur. Weet jij hoe honing ruikt? Of hoe de vacht van een dier aanvoelt? Oren, ogen, neus en handen: allemaal worden ze geprikkeld in deze interactieve familieshow. En mama’s opgepast: zorg dat je niet opvalt want Cas zet graag moeders in om ze een beetje voor de gek te houden 😉.

Tijd tekort

Ben je weer lekker uitgerust en bijgekomen van je spannende Ranger avontuur (in het bos kun je ook nog een super leuke speurtocht doen) dan kom je tijd tekort om ook de rest van het park, de shows en attracties allemaal te zien en beleven. Voor de allerkleinsten zijn er de nieuwe mascottes Dino & Dina die samen een show verzorgen op het podium bij de ingang. Julia kun je bezoeken op het podium naast haar huisje om samen te dansen en zingen en ook samen met Jul geeft ze een spetterende show in hun eigen theater.

Toe aan wat meer spanning? Dat kan ook! Zo is er de gave achtbaan en natuurlijk een héél donker en koud spookhuis vol enge griezels, dode piraten, rook en grote spinnen. Onze kleuter vond dit nog vrij heftig dus wel even inschatten of je kindje dit al aankan.

Al jaren dé grote favoriet bij onze oudste: de spuitboten! Wij maakten in de ochtend eerst een tochtje met de gewone bootjes, ook erg leuk, maar bij mooi weer worden ’s middags de ronde boten met waterspuiten in de vijver gelegd en mag je heerlijk iedereen natspuiten die in de buurt komt. Papa was de pineut en mocht ’s middags nog een rondje mee terwijl onze jongste en ik genoten van een Dinotoer en een ritje in de brandweerwagen waarbij we heldhaftig het vuur te lijf gingen.

Go or No Go?

Na het lezen van mijn verhaal zal het duidelijk zijn: familiepretpark Juliana Toren krijgt van ons ook in de lente een dikke GO! Afgelopen zaterdag was voor ons alweer het zesde bezoek aan het park, maar we zijn nog steeds niet uitgekeken en gespeeld. De jongens willen er zéker nog een keer naartoe en ook paps en mams hebben het er altijd prima naar onze zin. Alles is goed verzorgd, het personeel is vriendelijk en parkeren tegenwoordig zelfs gratis! Ben je nog op zoek naar een leuk uitje deze meivakantie dan kan ik de Juliana Toren van harte aanbevelen. Veel plezier!

julianatoren

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.