- Attractieparken Flevoland Gelderland Meivakantie Museums Noord-Brabant Utrecht Zuid-Holland

10x leukste uitstapjes voor in de meivakantie 2023

meivakantie 2019

De meivakantie 2023 komt er weer aan en dat betekent leuke dingen doen! We hebben voor jou een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet die je kunt gaan doen met je kind. Zowel binnen- als buitenactiviteiten, want we hopen natuurlijk wel op lekker weer, maar we weten het helaas nooit zeker.

Lammetjesdagen

Ik begin met een van de uitjes die wij zelf al jaren maken en het blijft ook leuk: de lammetjesdagen! Overal in het land kun je terecht bij verschillende boerderijen voor de lammetjesdagen. Behalve knuffelen met schattige lammetjes is er vaak nog veel meer te doen, zoals demonstraties van schaapscheren of van wol spinnen. Het aanbod is per boerderij verschillend, dus kijk vooraf even op internet of je kunt vinden wat er precies te doen is.

Waanzinnige boomhut theatervoorstelling

In 2019 gingen we in de meivakantie met de kinderen naar een theatervoorstelling. En niet zo maar een, maar van hun favoriete boek: de waanzinnige boomhut. Je kon de theatervoorstelling van de Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen door het hele land zien. De voorstelling was heerlijk hysterisch, maf en hélemaal in Waanzinnige-Boomhut-stijl en was geschikt voor kinderen vanaf vijf tot twaalf jaar. Het goede nieuws? Er zijn zoveel leuke theatervoorstellingen voor de hele familie. Kijk hier zeker maar eens naar!

Zeemonsters in het Maritiem Museum

het Maritiem Museum had vanaf maart 2019 een nieuwe familietentoonstelling: Zeemonsters. De hele dag waren er zeemonster-activiteiten voor het hele gezin (vanaf 4 jaar) en op 31 maart was er een optreden van Yosina, een winnaar van The Voice Kids, ter ere van de opening van deze nieuwe tentoonstelling. Er was natuurlijk van alles te doen, waaronder recycle zeemonsters knutselen, op zeemonster-onderzoek en je verkleden als een zeemonster. Voor meer informatie over de meivakantie 2023 kun je terecht op de website van het Maritiem Museum.

Blotevoetenpad

Als het zonnetje ons een beetje mee zit, dan zijn buitenactiviteiten natuurlijk het allerleukste. Mij lijkt het een super leuke ervaring om met de kinderen een blotevoetenpad te gaan doen. Deze vind je ook door het hele land, dus kijk even welke bij jou in de buurt is. Een super leuke beleving als het lekker weer is!

Tropen Museum Amsterdam

Het Tropen Museum is altijd een geweldige beleving. In 2019 kon je er een grote Japan tentoonstelling bekijken. Cool Japan brengt de wereldwijde fascinatie voor Japan in beeld: van Hello Kitty tot samoerai.
Ook robots spelen in Japan natuurlijk een grote rol. Geen land heeft meer robots dan Japan. In het Tropen Museum in Amsterdam kon je Pepper ontmoeten, een menselijke robot.
Daarnaast was er ook een tentoonstelling over Mekka: Verlangen naar Mekka. Aan de hand van bijzondere objecten, een VR-beleving en persoonlijke verhalen van Nederlandse pelgrims nam deze tentoonstelling je mee op bedevaart naar Mekka.
Speciaal voor kinderen was er ieder weekend ZieZo Marokko, een super leuke ontdekkingsreis voor kinderen naar Marokko die wij echt geweldig vonden!

De Spelerij en Uitvinderij in Dieren

Dit is toch wel een plek waar je een keer geweest moet zijn. De Spelerij is namelijk een van de meest bijzondere en ongewone speeltuinen die je ooit hebt gezien. Vol met fantasierijke speeltoestellen die je samen met anderen bedient. Je leert hier samenwerken en kunt volop ontdekken. Maar je kunt ook bijvoorbeeld je eigen broodjes bakken en beleggen. Ben je uitgespeeld, dan kun je terecht bij de Uitvinderij. Dit is een enorme werkplaats waar je je eigen kuntstwerken kunt maken door middel van puntlassen, stansen of zagen. Er is begeleiding om je te helpen en natuurlijk mogen de ouders ook mee helpen. Kijk voor meer informatie op de website van de Spelerij.

Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is een inspirerende ontmoetingsplek voor jong en oud. In de meivakantie hebben ze een speciale activiteit voor kinderen, helemaal in het teken van humor. Zo kon je in 2019 met het hele gezin genieten van VET Kindercabaret én je kon je fantasie de vrije loop laten tijdens de familie-acteerworkshop. Ook kon je oefenen in het stand-up comedy vak met professionele lolbroeken zoals Tex de Wit en Comedyhuis Utrecht. Kijk op de website van Beeld en Geluid voor meer informatie over wat er in 2020 te doen is.

Aviodrome

Ook het Aviodrome had veel leuke activiteiten voor deze meivakantie op de rol staan. Zo hadden ze op 2 mei 2019 een heuse kindervliegdag! Je mocht als kind het vliegtuig met de stuurknoppel besturen. Je moet hier wel minimaal acht jaar voor zijn.
Ook 5 mei was een bijzondere dag, want André Kuijpers kwam een bezoekje brengen aan Aviodrome. Hij vertelde over zijn ervaringen in de ruimte. Kijk snel wat er nog meer te doen is tijdens de meivakantie op de website van Aviodrome.

meivakantie 2019

Duinoord: de grootste speeltuin van Nederland

Vlakbij Den Bosch vind je Duinoord. Dit is wel echt een groot speelpark, of beter gezegd, het grootste van Nederland! Voor een vaste prijs mag je onbeperkt spelen, stoeien, klimmen, eten en drinken. Super leuk dus voor gezinnen en misschien ook wel lekker voor papa en mama om even bij te komen terwijl je kids zich vermaken. De mogelijkheden zijn er eindeloos, van quad rijden tot een tocht door het klimbos.

Circusstad Festival Rotterdam

Wil je een echt bijzonder uitje waar je je ogen uit kijkt, dan is het circusstad festival iets voor jou! Jong of oud, je kijkt je ogen uit! Neem een kijkje op hun website voor meer informatie over tijden en prijzen.

Uitstapjes meivakantie 2023

Tot zover het overzicht van de leukste uitstapjes met kinderen voor de meivakantie 2023. Mocht je zelf nog aanvullingen hebben, laat ze dan hieronder achter in de reacties.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze meivakantie tips op Pinterest bewaren ♥


Uitgelichte foto via de Spelerij – De Uitvinderij in Dieren

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.