Gastblog Vakantie in Europa

Een weekend naar Antwerpen met kinderen: 5 tips

antwerpen met kinderen

Hoewel het heerlijk is om er af en toe samen een weekendje tussenuit te gaan, kan het ook ontzettend fijn zijn om met de kids op pad te gaan. Lekker samen nieuwe avonturen aangaan, herinneringen maken en alle energie even kwijt raken. Maar een weekend weg met de kinderen vraagt natuurlijk wel om wat meer voorbereiding. Om de vluchten en dat soort stressvolle aangelegenheden te vermijden, blijf je gewoon lekker dicht bij eigen land en ga je een weekendje naar Antwerpen. Gewoon met de auto op pad, hotels in Antwerpen vergelijken en lekker genieten van een weekend weg. We geven je een aantal handige tips om dit weekend helemaal optimaal te laten verlopen.

1. Het zoeken van accommodatie

Er zijn natuurlijk maar genoeg hotels in Antwerpen te vinden, maar het is ook belangrijk dat je een kindvriendelijke accommodatie vindt. Er zijn maar genoeg hotels in Antwerpen die zich richten op het hele gezin. Mocht een hotel niet naar je smaak zijn, dan kun je altijd nog op zoek naar een leuke bed & breakfast in de omgeving. Zeker wanneer je met de auto (of fietsen) op pad gaat is het helemaal niet nodig om midden in het centrum te verblijven!

2. Bezoek de musea

Hoewel het bezoeken van een museum misschien niet het eerste is waar je aan denkt bij een weekend weg met de kids, zijn er in Antwerpen genoeg mogelijkheden om het zowel voor ouders als kinderen interessant te maken. Zo kun je bijvoorbeeld het MAS (Museum aan de Stroom Antwerpen) bezoeken waar je alles leert over de bekende haven van Antwerpen. Gecombineerd met een gezellige picknick natuurlijk!

3. Het stadspark

Het stadspark biedt natuurlijk allerlei plezier voor jong en oud. Neem een picknickmand mee en kom even tot rust in de natuur. De kinderen kunnen lekker spelen (neem dus ook voldoende items mee voor buitenactiviteiten) terwijl jullie genieten van een natje en een droogje. Daarnaast vind je in het stadspark ook leuke dingen zoals een speeltuin en een speciale plantentuin. Ideaal voor een middagje ontspanning.

4. Lekker samen fietsen

Zeker wanneer je voor een weekendje naar Antwerpen gaat, is het ideaal om de stad per fiets te verkennen. Zo ben je gezond en actief bezig en kun je alles van Antwerpen ontdekken. Ze hebben speciale fietsroutes zoals bijvoorbeeld de Antwerpen Highlights Fietstour waarmee je in 2 uur alle mooie plekken en bezienswaardigheden kunt ontdekken.

5. Bezoek kindvriendelijke restaurants

Antwerpen is een grote stad, en heeft dan ook maar genoeg kindvriendelijke restaurants. Hier vind je natuurlijk alles voor papa en mama, maar ook een leuke speeltuin of voldoende ruimte voor de kinderen om zich even lekker uit te leven.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze tips voor Antwerpen met kinderen op Pinterest bewaren ♥

Lees ook: Tips voor een goedkoop weekend met kinderen.
Naar Wenen met kinderen: handige tips op een rij

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.