Vakantie in Europa

Vakantiehuis, stacaravan of toch in een tent?

vakantiehuis huren

Wij hebben inmiddels al heel wat vakanties mogen vieren met ons gezin. Al acht jaar gaan we met Daan en Jesse op vakantie. Een heerlijk moment om lekker met z’n viertjes even weg te zijn uit het dagelijkse leven, het werken, de schermpjes. Als ik terug kijk op onze vakanties, dan maakte het eigenlijk niet eens uit in welk land we waren of in wat voor setting we verbleven: alles was perfect!

Vakantiehuis

Ik begin met het enige wat we tot nu toe nog nooit gedaan hebben, maar waar de komende jaren zeker verandering in gaat komen. Tot nu toe hebben we namelijk nog nooit een vakantiehuis gehuurd via bijvoorbeeld Interhome. Bijzonder eigenlijk, want dat lijkt me echt enorm fijn! Helemaal je eigen casa, een zwembad in je achtertuin, geen andere gasten waar je rekening mee moet houden en lekker je eigen ding doen. En ideaal als je je hondje lekker mee op vakantie wilt nemen natuurlijk! Het lijkt me trouwens vooral heel fijn met hele kleine, jonge kinderen. Die spelen vaak voornamelijk met broertjes/zusjes of de ouders en nog niet echt met andere kinderen. Het gemis van andere kinderen waar ze mee kunnen spelen heb je dan dus ook niet.
Daarnaast lijkt mij een vakantiehuis huren echt ideaal als je met een grote groep gaat. Bijvoorbeeld met een vriendengroep waar al veel stellen kinderen hebben. De kids zijn waarschijnlijk allemaal al vriendjes van elkaar en zullen zich perfect vermaken. Dat is wel echt iets wat mij geweldig lijkt om eens te gaan doen met onze vriendengroep!

Stacaravan

We hebben twee keer een stacaravan gehuurd. Eén keer in Nederland en één keer in Frankrijk. Ik vond dat best wel lekker. Gewoon een keuken en badkamer erbij en geen gedoe met een tent opzetten. Meestal is het allemaal wel redelijk klein en zit je best wel op elkaar als je binnen zit, maar dat is geen probleem als het buiten lekker weer is natuurlijk. Toen we in Nederland op de Sprookjescamping waren, was het weer een beetje matig, dus we zaten toch wel regelmatig binnen in de stacaravan. Gelukkig waren de kinderen toen pas vier jaar en ging dat wel prima, maar met twee pubers moet ik daar toch niet aan denken! 😉

Vouwwagen

Vorig jaar ben ik voor het eerst in mijn leven (!) wezen kamperen. We kochten een tweedehandse vouwwagen, zodat we het kamperen eens konden uitproberen. Ik wilde absoluut niet alleen een tent, met name omdat ik als de dood ben voor insecten. Voor mijn gevoel heb je dat met een vouwwagen toch net iets meer onder controle. Hoewel, ik ben helaas ook wel regelmatig beesten tegengekomen in onze vouwwagen en slaapcabines. Dat was toch wel een behoorlijk minpuntje, net als de tijd die het kost om het hele ding op te zetten. Gelukkig is manlief er heel handig mee, want mij was dat never nooit gelukt. Voor de vouwwagen was het trouwens eenmalig: we hebben hem inmiddels weer doorverkocht.

Appartement of hotel

Eerlijk gezegd vind ik toch echt niets prettiger dat een appartement. Een hotel is ook prima, maar het fijne aan een appartement is natuurlijk dat je er een keuken in hebt. Trouwens, het is natuurlijk vergelijkbaar met een vakantiehuis, dus dat zou ik waarschijnlijk ook heerlijk vinden. Maar goed, beide vind ik ideaal, vooral wanneer het een familiekamer is en de kinderen dus hun eigen slaapkamer hebben. Ik kies dan ook nooit voor een appartement of hotelkamer waar de bank in de huiskamer wordt omgetoverd tot bedbank, want dat vind ik drie keer niks.
Maar als ik zelf mag kiezen, dan zou ik zeker weten naar een appartement gaan. Als de kinderen ouder zijn, gaat dat ook zeker weer gebeuren hoor. Maar voor nu vind ik met jonge kinderen op een camping voor hen wel écht heel erg leuk.

Ingerichte tent

Dit jaar gaan we voor de eerste keer vakantie vieren in een ingerichte tent in Frankrijk. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat bevallen! Het lijkt stiekem gewoon best op een huisje, aangezien er bijvoorbeeld ook gewoon een vloer en een keuken in zit. Ik kijk er ontzettend naar uit en ik ben heel benieuwd hoe we zo’n ingerichte tent gaan ervaren.

Wat heeft jouw voorkeur als verblijf op vakantie?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.