Fashion & Styling Gastblog

Slaapkamer renoveren? Hier lees je 10 tips!

slaapkamer renoveren
Linda - Go or No Go

Je wilt je slaapkamer nieuw leven inblazen? Is er een baby op komst of is de kinderkamer te kinderachtig geworden voor je eigenwijze tiener? Wil je het rigoureus aanpakken of doe je het liever stapje voor stapje? Onderstaande 10 tips helpen je de verbouwing van de slaapkamer te vergemakkelijken.

Tip 1: Maak een begroting

Reken eerst uit hoeveel geld jij wilt of kunt besteden aan de renovatie van je kamer. Een vooraf bepaald budget geeft je een compleet overzicht van de kosten en je kunt je uitgaven goed in de gaten houden.

Tip 2: Kies de kleur

Het is vooral belangrijk dat de kleuren in je slaapkamer je een goed gevoel geven. Zachte blauwtinten hebben een rustgevende werking. Een muur in een krachtige kleur rood, oranje of geel straalt energie uit. Ben je meer in voor een avontuurlijke, natuurlijke en stabiele sfeer in je slaapkamer? Kies dan voor warme aardetinten. Hier vind je meer informatie over de indeling van kleuren.

Tip 3: Bepaal de sfeer

Hoe wil je dat je slaapkamer er uit komt te zien? Volop inspiratie voor het inrichten van je kamer vind je in tijdschriften, televisieprogramma’s, op het internet of ga eens langs bij een woningwinkel.

Tip 4: Begin bij de basis

Een kamer knapt al aanzienlijk op als je begint met de basis. Voorzie het plafond, de muren, kozijnen, slaapkamerdeur en plinten van een nieuwe verflaag en de kamer ziet er al gauw uit als nieuw.

Tip 5: Raambekleding

De rol van het gordijn in de slaapkamer is groot. Ten eerste is de keuze voor het soort raambekleding zeer bepalend voor de sfeer, maar je wilt natuurlijk ook dat het bijdraagt aan het comfort. Plafondhoge en kamerbrede gordijnen geven een ruimtelijk beeld. Met een rolgordijn met vrolijke print geef je de kinderkamer snel een hip accent. Stem de keuze voor raambekleding dus goed af op de rest van de inrichting.  Inspiratie nodig? Zie Pinterest.

Tip 6: Kastruimte

Heb je een kleine kamer dan neemt een kast al gauw (te) veel ruimte in. Je zult dus creatief moeten nadenken over waar je je spullen laat. Zo kun je bijvoorbeeld het bed verhogen en de plaats eronder als opbergruimte gebruiken. Een kamerhoge, grote, lichte kast met ledverlichting laat de kamer optisch ruimer lijken.

p.s. wil je meer ruimte creëren in de kinderslaapkamer. Maak dan gebruik van een stapelbed, hoogslaper of halfhoogslaper. Bekijk de stapelbedden van Petite Amélie.

© Petite Amélie

Tip 7: Verlichting

Een slaapkamer heeft 3 soorten verlichting nodig: basisverlichting, lampjes naast het bed en een leeslampje. In plaats van een extra leeslampje kun je ook kiezen voor lampjes naast het bed met een dimmer.

Tip 8: Het bed

Wil je een boxspring of liever een ledikant? Laat je goed informeren naar de mogelijkheden en voordelen van de verschillende mogelijkheden. Investeer in een goed matras!

 Tip 9: Decoratie

Je slaapkamer is een plek om tot rust te komen en kan dus beter niet volgestouwd worden met allerlei accessoires. Maak een plattegrond van je kamer en speel met de mogelijkheden. Stem je decoratie af op de verdere inrichting en de sfeer die je beoogt.

Tip 10: De laatste trends op slaapkamergebied

De slaapkamer anno nu is neutraal van kleur. De kleur is wit, room of grijs. Zolang het de sfeer neutraal houdt, is ook kleur toegestaan. De slaapkamer moet vooral rust uitstralen en er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen en duurzame materialen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.