DIY Verjaardag & Traktaties Voeding en gezondheid

Een leuke en simpele pinguïn traktatie

leuke en simpele pinguin traktatie
Linda - Go or No Go

Jesse zit in groep vijf en de naam van zijn groep is ‘de pinguïns’. Iedere klas op hun basisschool heeft de naam van een soort vogel, vandaar. Daarom maakten we dit jaar op verzoek van Jesse een super leuke en simpele pinguïn traktatie!

Gezonde traktatie (of niet)

Al twee jaar op rij heb ik gezonde traktaties gemaakt, met lekker veel fruit. Daan en Jesse vinden dat super, maar nog lekkerder vinden zij natuurlijk snoep. En dat snap ik, want fruit krijgen ze iedere dag natuurlijk al. Maar goed, als je er iets leuks van maakt, is het toch weer een hele andere soort traktatie, ook al is het fruit. Maar wat wel een beetje jammer was, was dat minstens een kwart van de kinderen niet alle soorten fruit lusten. En dan bedoel ik niet rare exotische vruchten, maar gewoon kiwi, appel, aardbeien en noem maar op. Best triest eigenlijk. Toen we vorig jaar de fruit-traktatie uitdeelden riep één kindje zelfs “ik lust geen vers fruit”….tjonge, sorry, maar dat vind ik dus echt triest.

30 dagen per jaar een ongezonde traktatie

De kinderen die voor Daan en Jesse jarig zijn geweest in groep vijf hebben natuurlijk inmiddels al getrakteerd, en steeds vaker zag ik ongezonde traktaties langs komen, dus geen gezonde traktatie. Begrijp me niet verkeerd: ik vind daar totaal niks mis mee. Ik krijg juist een beetje jeuk van een beleid waarbij een gezonde traktatie verplicht is. Van de 365 dagen die er in een jaar zitten, krijgen kinderen dus op zo’n 30 dagen (uitgaande van zo’n 30 kinderen in een klas) een ongezonde traktatie. Waar doen we dan in godsnaam moeilijk over jongens? Maar goed, steeds meer kinderen beginnen nu dus weer ongezonde traktaties uit te delen…en ik doe daar met liefde aan mee ;-). Daan en Jesse ook weer blij.

Leuke pinguïn traktatie

Jesse zit dus in de pinguïn klas en dus wilde hij heel graag pinguïn traktaties maken! Leuk leuk, dus met een beetje hulp van Pinterest kregen we inspiratie en gingen we aan de slag. Het was nog even een uitdaging om alle ‘ingrediënten’ te vinden trouwens, maar daarvoor zo meer. Als eerste de benodigdheden per pinguïn op een rijtje:

  • 1 bananensnoepje
  • 2 witte marshmallows
  • 1 trekdrop
  • 2 ronde Zaanse drop
  • 1 rijstsnoepje (manna)
  • 1 satéprikker

Yep, een hele lijst snoep dus! 😉

Hoe maak je deze simpele pinguïn traktatie?

Eigenlijk is het super simpel, en daar houden we van. Je pakt de satéprikker en je begint met rijgen. En eigenlijk was het dat! Want je rijgt gewoon alle snoepjes op de satéprikker, en klaar ben je.
Begin met het banaantje, dan de twee marshmallows, dan de trekdrop, dan de twee Zaanse dropjes en tot slot klem je het rijstsnoepje tussen de twee Zaanse dropjes. Dat blijft prima zitten, maar mocht je toch bang zijn de snaveltjes te verliezen, kun je ze eventueel met wat glazuur vastzetten.

leuke en simpele pinguïn traktatie

Waar vind je ronde Zaanse drop?

Dan komen we nu bij het punt waar wij ook even de mist in gingen: ronde Zaanse drop. Zaanse drop zit namelijk altijd in een zak met allerlei andere vormpjes, terwijl je voor deze traktatie alleen de ronde nodig hebt. Als alternatief keek ik naar gomballen, maar die zitten ook altijd in een zak met gemengde kleuren. Je hebt voor het hoofdje steeds twee Zaanse dropjes nodig, en met zo’n 30 kinderen in de klas heb je dus 60 ronde Zaanse dropjes nodig. Bijna besloot ik over te stappen van Zaanse drop naar Kokindjes, die kleine ronde dropjes, maar dan was het hoofdje best wel een beetje uit verhouding met de rest van de pinguïn.
Maar eerst probeerden we nog een paar winkels met los schepsnoep. Bij de Kruidvat hadden ze de Zaanse drop niet, maar in de plaatselijke boekenwinkel bij ons in het dorp gelukkig wel! Daar kon ik mooi de ronde Zaanse dropjes er tussen uit vissen. Ben je er dus naar op zoek, probeer dan eens lokale winkels waar ze schepsnoep verkopen.

IJsschots

Als je klaar bent met je pinguïn prikkers, is het leuk om ze in een stuk piepschuim te prikken. Dan ziet het er nog uit als een ijsschots ook!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze leuke en simpele pinguïn traktatie op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.