Verjaardag & Traktaties Voeding en gezondheid

Grappige en simpele negerzoen traktatie

mini negerzoen traktatie
Linda - Go or No Go

Ben je op zoek naar een grappige, simpele en niet al te gezonde traktatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Ik maakte namelijk een super simpele, lekkere traktatie samen met Daan om te trakteren in de klas: een mini negerzoen traktatie!

Daan wilde dit keer graag een snoep-traktatie. De twee jaren hiervoor gingen we voor een gezonde traktatie, deze keer dus niet. Tot groot plezier van Daan. Op Pinterest keken we rond tussen alle leuke traktaties en uiteindelijk viel zijn oog op een negerzoen-traktatie. I know, zo heten ze officieel niet meer, maar zo noem ik ze wel nog gewoon. Dan is het tenminste duidelijk.

Een grappige negerzoen traktatie

Daan vindt de negerzoenen, of vooruit, ik zal ze één keer chocozoenen noemen, heerlijk. We halen ze eigenlijk nooit in huis, misschien is het daarom ook wel dat ze zo lekker zijn. Want als je echt goed proeft, is het toch een beetje…gewoontjes. Het is zeg maar geen Bossche Bol ofzo ;-).
Maar goed, Daan wilde er graag een traktatie mee maken voor op school en dus gingen we samen aan de slag.

Benodigdheden negerzoen traktatie

Per negerzoen traktatie heb je het volgende nodig:

  • Mini spekjes, oftewel de Cake Angels Mini Marshmallows (Jumbo supermarkt)
  • Een mini negerzoentje
  • Snoepoogjes / suikeroogjes (of je maakt ze zelf, zoals wij deden)
  • Een bakje (Action)
  • Twee vellen keukenrol

Hoe maak je de mini negerzoen traktatie?

Bij de Action hebben ze leuke traktatie-bakjes, dus daar zocht Daan een aantal bakjes uit. Per 5 bakjes betaal je 55 cent, dus dat is te overleven. Vouw de twee vellen keukenrol op tot deze goed in het bakje passen. Deze leg je in het bakje. Dat doe je om een beetje vulling te geven aan het bakje, want anders moet er wel érg veel spek in om het er leuk uit te laten zien.

Het mini negerzoentje krijgt twee oogjes. Als je gebruik maakt van kant en klare snoepoogjes (online verkrijgbaar of in speciale bakwinkels) dan kun je deze met glazuur op de negerzoen vastmaken.
Zelf koos ik ervoor om de oogjes te maken van de mini marshmallow spekjes. We hebben de witte kleine spekjes door midden geknipt en voila, daar zijn de oogjes! Met eetbare stift heeft Daan de oogjes op de spekjes getekend. De spekjes plakken van zichzelf al een beetje omdat je ze doormidden geknipt hebt, maar toch hebben we ze voor de zekerheid met glazuur vastgezet. Anders ben ik bang dat ze de tocht naar school niet overleefd hadden.

trakatie snoep mini spekjes

Zet het negerzoentje met de oogjes in het bakje op de vellen keukenpapier en doe er vervolgens een laagje mini marshmallows omheen.
En….klaar ben je!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze leuke mini negerzoen traktatie op Pinterest bewaren ♥

Kijk hier voor meer inspiratie voor gezonde traktaties of een vrolijke pinguïntraktatie.
Ook de Olaf traktatie is een groot succes! 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.