3 jaar 4 jaar Bouw & Constructie

{ Review } | Je klikt het, je maakt het met Kid K’NEX!

Anne

Meer en meer worden kinderen beïnvloed door reclames of door unboxings op YouTube. Ik beken: mijn kinderen zijn fan van dit soort filmpjes. Mijn drie-jarige riep dan ook al een tijdje dat hij graag K’NEX wilde. Wat moet hij daar al mee, was mijn gedachte. “Dat met die stokjes ga ik vragen voor mijn verjaardag”. Stokjes? Ik moest heel hard nadenken om er achter te komen wat hij bedoelde. Hij bedoelde dus K’NEX! Stokjes, rondjes en vormpjes die je in elkaar kunt zetten en zo de mooiste bouwwerken meemaken. De normale K’NEX is nog wat lastig, maar gelukkig was daar Kid K’NEX!

Constructiespeelgoed voor de kleinste

Toen hij mocht bouwen met de allernieuwste Kid K’NEX sets was hij zo blij! Deze sets zijn speciaal voor de kleine bouwers vanaf een jaar of drie! Beau is bijna vier en begint nu een beetje zelf te bouwen. Met een oudere broer is er al wel wat constructiespeelgoed in huis. LEGO is te mini eigenlijk. Kapla is leuk, maar valt bij hem te snel uit elkaar. Ik wist nog niet dat er ook K’NEX bestond voor de kleintjes. Deze stukken zijn wat groter en het is wat kleurrijker. Wij merken dat hij dat nog wel lastig vindt om zelf wat te bedenken, en heeft zo nu en dan wat hulp nodig. Gelukkig zit er een duidelijk boekje met voorbeelden in de doos.

Kinderen klaar? Bouwen maar!

Helemaal enthousiast was Beau toen hij de doos zag: een leeuw! De Safari Mates doos bevat 26 stukken K’NEX en hiermee kun je de vijf modellen nabouwen. Beau moest even goed kijken wat de bedoeling was, maar met een klein beetje hulp ging het perfect! De stukken zijn precies groot genoeg voor soms nog wat onhandige peuterhandjes. Ook geeft het een leuke uitdaging om op het plaatje te kijken en dan na te bouwen. Wat was hij trots toe hij zijn eerste leeuw had gebouwd! Dat smaakte naar meer!

Go or No Go

Deze set is al redelijk uitgedacht, wat voor mijn kind perfect is. Sommige kinderen vinden het lastig om iets te bedenken en dan is dit een leuke manier om te starten. Je K’NEX verzameling kun je makkelijk uitbreiden met verschillende andere sets. Zoals een hijskraan en een dragster auto. Deze sets zijn supervriendelijk geprijsd (rond de 5 euro) en maken het een perfect cadeautje om te vragen voor een kinderfeestje! Wil je wat groter uitpakken, kun je sets kopen van bijvoorbeeld honderd Kid K’NEX stukjes.
Wat ons betreft is de Kid K’NEX een GO!

Feitjes over Kid K’NEX

Leeftijd: vanaf 3 jaar
Prijs: verschillende prijzen, te koop via bol.com

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.