3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Buitenspeelgoed

{ Review } | Crayola Globbles: super sticky balletjes

globbles

Nieuwe plakkerige balletjes die je kunt kneden, stapelen en lekker overal tegenaan kunt smakken: dat klonk als iets dat helemaal in het straatje van onze jongens past! Het kan ze meestal niet slijmerig genoeg en iets waar ze mee kunnen gooien en zo lekker hun energie kwijt kunnen valt ook altijd goed. Tijd dus om eens kennis te maken met de Globbles van Crayola.

Super sticky Globbles

Dat de balletjes echt héél plakkerig zijn klopt in elk geval als een bus! Ze willen hun verpakking zelfs niet zomaar verlaten, maar je haalt ze er uiteindelijk toch uit zonder dat er sporen achter blijven. En ook op ramen, deuren en muren is geen spoortje te zien als je de Globbles verwijdert. Heel fijn pluspunt ten opzichte van de vele andere plakkerige rommel die ik de afgelopen jaren voorbij heb zien komen en waarbij je na afloop van het spel meteen je ramen kunt zemen…

Stapelen maar!

Ook aan elkaar plakken de balletjes erg goed en ook hier geldt weer: eenvoudig los te maken zonder sporen achter te laten. Er blijft dus niet een stukje blauw aan oranje kleven en de balletjes blijven heel en mooi rond.

Ermee gooien is natuurlijk ook een héle fijne bezigheid als je 5 en 7 jaar bent. Ze vlogen dan ook alle kanten op hier in huis. Hilariteit alom toen er 1 aan het plafond bleef hangen! Toen de fotolijstjes van de kast gegooid werden vond ik het zelf wat minder geschikt worden dus een handige tip: stuur ze bij mooi weer fijn met hun Globbles naar buiten! Volgens de verpakking kun je ze wassen met zeep als ze niet meer plakken en zijn de daarna weer als nieuw.

plakballetjes globbles

Luchtje

Wat ik persoonlijk echt minder fijn vindt aan deze plakkerige stressballetjes is het luchtje dat eraan zit. Ze ruiken echt niet lekker, een beetje naar verf of lijm en dat maakt ze dan voor mij als moeder toch wat minder aantrekkelijk…

Eindeloos variëren

Wij kregen een setje met 3 Globbles om te testen, maar er zijn ook pakjes van 6 stuks te koop. En ik heb al hele leuke video’s gezien waarin eindeloos hoge, vrolijk gekleurde torens worden gebouwd. Als je maar een paar balletjes hebt zijn de mogelijkheden niet zo groot, maar ik kan me dus indenken dat kinderen er heel fijn mee kunnen spelen en experimenteren als ze er meer tot hun beschikking hebben. Wat ook fijn is: de balletjes zijn te gebruiken als stressbal. Je kunt ze heel gemakkelijk kneden en ze veren ook eenvoudig weer terug in hun oorspronkelijke vorm dus voor een rustmomentje, thuis of misschien wel in de klas, zijn ze zeker ook geschikt.

globbles

Go or No Go

Heel eerlijk: voor mij als ouder zeg ik No go. De Globbles hebben best mogelijkheden, maar ik vind ze niet bijzonder origineel en zoals ik al zei, als de kinderen en binnenshuis los mee gaan heb je er snel genoeg van. Maar ja, zou ik aan mijn jongens vragen wat hún mening is dat wordt het zeker weten een hele dikke Go! Voor de doelgroep is dit dus zeker heel aantrekkelijk en geslaagd speelgoed.
Papa en mama moeten misschien af en toe gewoon maar even de andere kant op kijken… 😉.

Feitjes

Leeftijd: 4 jaar en ouder
Prijs: € 6,99, je shopt ze onder andere hier

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.