Voeding en gezondheid

{ Recept } | Fluffy ricotta citroen maanzaad pannenkoeken

ricotta pannenkoeken
Anne

Eigenlijk heten deze pannenkoeken: ”ricotta-lemon-poppyseed pancakes”. Klinkt toch heel anders. Zeker het maanzaad wat erdoor gaat. Poppyseed klinkt dan lekkerder. Deze pancakes zijn echt ontzettend lekker. Ze geven alvast een beetje een lentegevoel. Je kan ze straks ook prima bij het paasontbijt serveren. En wat heel fijn is: geen gedoe in dit recept! In de meeste recepten moet je eieren splitsen en het eiwit apart opkloppen. Ik haak dan vaak snel af. Dus ik ging zelf aan de slag  en maakte dit recept. Deze pannenkoeken zijn zijdezacht en luchtig. Maanzaad kan je gewoon kopen bij de supermarkt trouwens, je vindt het bij de kruidenmixen. 

Ingrediënten Fluffy ricotta citroen maanzaad pannenkoeken

  • 100 gr ricotta
  • 70 ml melk
  • 70 gr bloem
  • 2 eieren
  • 1 tl maanzaad
  • 1 citroen
  • ½ zakje bakpoeder
  • Dikke kwark, 2 grote eetlepels
  • Vanillesuiker

Hoe maak je de ricotta-lemon-poppyseed pancakes

Snijd de citroen doormidden en knijp het sap er uit. Rasp de schil en meng deze met de vanillesuiker door de kwark. De hoeveelheid suiker is naar smaak. Wij zelf houden niet van zoet dus wij doen er weinig in. Doe dit in een schaaltje want dit serveer je bij de pannenkoek in plaats van stroop.

Mix alle overige ingrediënten (dus inclusief het citroensap)  tot een glad beslag. Laat een koekenpan goed heet worden met wat boter of olie. Giet een flinke schep beslag in de pan en bak ongeveer drie pannenkoeken per keer. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is kun je deze voorzichtig omdraaien. Serveer met de citroenkwark en bestuif eventueel met nog wat poedersuiker.

Tips voor goede pannekoeken

  1. Gebruik een echt hete pan. Mislukt jouw eerste pannenkoek altijd? Dat komt omdat je pan niet door en door heet is!
  2. Gebruik een soeplepel voor je beslag. Het is belangrijk dat je het beslag in één keer in de pan doet. Het begint namelijk meteen te stollen.
  3. Zitten er klontjes in je beslag? Zeef je bloem eens.
  4. Wil je je pannenkoeken glutenvrij? Vervang de bloem door Peaks free from universele bakmix.
  5. Wil je je pannenekoeken lactosevrij? Gebruik amandelmelk en vervang de kwark door sojakwark.

Met deze afbeelding kun je heel makkelijk dit recept op Pinterest bewaren. 

Smakelijk!





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.