Gastblog Huis & Tuin

Piep! zei de muis… maar waar zat hij?

muis in huis
Arno - Go or No Go

Het was een weekje of twee geleden. De kids lagen in bed, Lin was op stap met vriendinnen en papa lag braaf op de bank. Papa, dat ben ik dus. Tussen twee bloedstollende afleveringen van de Netflix-serie ‘Stranger Things’ door wilde ik even wat te drinken pakken, toen ik het opeens hoorde: ‘krrt-krrt-krrt-krrt’. Als je het zo leest, zegt het je wellicht niet veel, maar ik wist het meteen: een muis. Nu hebben we wel vaker een muis in huis, maar deze klonk anders. Dichterbij… Onheilspellend… Hè bah, dat komt gewoon door die enge serie. Het was een muis, geen vleesetend monster met slechte adem. De belangrijkste vraag: wat nu? Hoe kom ik van dat beest af?

Muis in huis

Zoals ik al zei; we hebben wel ooit vaker een muis, meestal in de garage. Ik heb een paar muizenvallen die, voorzien van een hoopje pindakaas, het probleem meestal binnen een dag oplossen. Muizen bestrijden is bij ons echt geen topsport. Misschien zijn Gemertse muizen niet zo slim of gewoon héél hongerig maar het lijkt wel alsof ze domweg zitten te wachten tot ik de pindakaaspot weer uit de kast haal, om zich vol overgave in mijn val te storten: “Geronimooooh!”. Vorig jaar had ik er een keer drie te pakken in een week; dat was wel een record. Maar nadien was er dan ook geen muis meer te horen. Tot nu dus.

Op zoek naar Geronimo

Waarom deze muis nu zo ‘onheilspellend’ was, kwam doordat ik in eerste instantie niet kon plaatsen waar het geluid vandaan kwam. En als je dan zelf in beweging komt, blijft die muis natuurlijk doodstil zitten. Het duurde dus echt een paar minuten voordat ik hem had gevonden: onze Geronimo Stilton had zich verschanst in het plafond van de speelkamer. En dat vond ik dan weer niet oké. Zolang ze rondscharrelen in de garage vind ik het prima, en zelfs die ene die dwars door de woonkamer trippelde vond ik eigenlijk wel schattig (Lin dacht daar overigens héél anders over). Maar uiteindelijk loopt het steeds op dezelfde manier met ze af: death by peanut butter. Maar hoe vang je een muis die in een plafond zit?

Ghostbusters

“If there’s something strange in your neighbourhood, who you gonna call?”
Ja, niet de Ghostbusters dus. Maar misschien was het inschakelen van professionele hulp nu toch wel een goed idee. In het plafond van onze speelkamer liggen namelijk overal elektriciteitsleidingen. En als ze beginnen te knagen aan de dakisolatie en de folie die het hele boeltje waterdicht houdt, heb ik helemaal een probleem! Ik had wel eens een advertentie gezien voor ‘bedwantsen bestrijden‘: ik stelde me dan voor dat er zo’n kerel in beschermend pak met een stoomkanon door je huis struint om die ranzige beesten uit te roeien. Maar een onschuldig muisje? Dat los je toch zelf op? Ik had alleen geen idee hoe. En ook niet hoeveel er zaten. Daarom heb ik toch maar een belletje gepleegd naar een stel ‘mouse-busters’ om eens te informeren hoe dat dan in zijn werk ging.

Hoe vang je een muis in het plafond?

Nou, dat is dus nog niet zo eenvoudig: je weet niet precies waar ze zitten, hoeveel het er zijn en vooral hoe je er in godsnaam bij kunt. Ik ga natuurlijk niet het hele plafond openbreken om één ondeugende muis te vangen! Ik zag op internet ook allerlei elektronische muizenverjagers, sterk variërend in prijs, werkzame oppervlakte en zelfs in werking. Eén van de apparaten zou “binnen 2 tot 3 weken” alle muizen verjagen. Dat leek mij nogal apart; waarom zou zo’n beest 2 tot 3 weken met zijn pootjes in zijn oren zitten om dan alsnog te verhuizen? Een ander apparaat was specifiek tegen muizen en ratten, terwijl weer een ander ‘alle’ dieren verjoeg. Zeg maar dag tegen Fikkie…

Anyway, de mouse-busters konden een dag later al komen en hebben het probleem kundig opgelost. Het kost een paar centen meer dan een pot pindakaas, maar de enige Geronimo die er nu nog in ons huis woont, staat op de boekenplank. Muistastisch!


(omslagfoto van muizenval door Billion Photos via Shutterstock)





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.