Gastblog Verjaardag & Traktaties

Hoe organiseer je een prinsessen kinderfeest?

kikker kus prins spel

Mijn dochter Selah is in februari 5 jaar geworden. Het was dus tijd voor haar allereerste kinderfeest. En wat ga je dan doen, zijn vaak de eerste gedachtes. Neem je ‘gillende’ kinderen in huis of ga je op pad…en hoeveel kinderen mag je kind uitnodigen? Zoveel vragen komen er op je af! Wij kozen voor dit eerste feestje voor een prinsessen kinderfeest.

Prinsessen kinderfeest

Nu hebben wij al iets of wat ervaring i.v.m. onze oudste dochter Taleah. Zij heeft er ondertussen al wat feestjes op zitten! Voor Selah kozen we voor een thuis feestje, in de vorm van een prinsessen kinderfeest. Dit leek ons voor een allereerste keer prima, zo thuis. Het is immers al spannend genoeg. Selah koos 5 meisjes van school. Vijf kinderen omdat ze vijf jaar werd.  Dat uitkiezen was nog best een klus want het liefst koos ze veel meer kinderen. Maar uiteindelijk was het gelukt.

Prinsessenfeest uitnodigingen

Uitnodigingen, daar beginnen we mee. Ik had op Pinterest hele leuke ideetjes gezien. Van een kasteel tot toverstaf: dat wilde ik ook. Tot ik bij de Hema kant en klare kroontjes uitnodigingen zag liggen. Makkelijker kan bijna niet, dacht ik. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan ;-). Daar hebben we dus voor gekozen.
Het uitdelen van deze bijzondere uitnodigingen was al bijna een feestje op zich. Selah straalde van oor tot oor, zo mooi om te zien.

Op de uitnodiging stond onder andere dat ze verkleed mochten komen als prinses, begin en eindtijd, de datum van het feest en dat ze worden thuis gebracht. Ons feestje duurde van 11.00 uur tot 14.30 uur. Dit was precies lang genoeg.

Organiseren van een prinsessen kinderfeest

Het organiseren van het prinsessen kinderfeest kan gaan beginnen. Want ja, wat ga je nu doen op zo’n feest met zes meisjes? Veel Pinterest en Google afstruinen voor de leukste ideeën is de beste tip! En wat ook kan helpen, is wat herinneringen ophalen van vroeger, van je eigen kinderfeest..wie weet bedenk je zo nog wat leuke dingen!

Activiteiten voor het prinsessenfeest

Activiteiten die ik had bedacht:

  • cadeautjes uitpakken met ballonnen lijn.
  • cake versieren
  • kikker kussen
  • armband rijgen
  • lunchen
  • sieradenkistje versieren
  • verdwijn spelletje met squishies
  • dansen

Ballon prikken

Toen de prinsesjes compleet waren kon het feest beginnen. We begonnen met de cadeautjes uitpakken. Ik had een lijn gemaakt met daaraan 5 ballonnen. In elke ballon had ik een kaartje met een naam in gedaan. Selah mocht met een prikkertje een ballon kiezen en kapot prikken. Vervolgens mocht ze het kaartje pakken en de naam die er op stond mocht haar cadeau geven. Zo heb je ook geen kies wedstrijdjes wie er als eerste mag of als laatste moet.

Cake versieren

Na al die mooie cadeautje gekregen te hebben gingen we aan tafel. Cake versieren. We hadden een lange cake in plakjes gesneden. Slagroom, allerlei snoepjes en dip erbij, leuke bordjes en het smullen kon beginnen. En het was een feest hoor, lekker veel slagroom op je plak cake, zodat het ook op je neus komt. Lachen geblazen bij die meiden! Het drinken zat in roze champagne glaasjes van de Action. Heel prinsessen-achtig.

‘Gewoon’ spelen

Je merkt meteen aan die meiden dat ze het fijn vinden om gewoon te spelen met elkaar. Het is voor hun eigenlijk één groot speel afspraakje. Ik had dus ook wat speelgoed (poppen, buggy, keuken spulletjes etc) neergelegd waar ze mee konden spelen. Zo kon ik ondertussen voorbereidingen doen voor de volgende activiteit.

Kus de kikker

Van te voren had mijn man op een groot vel papier een kikker getekend. Ik had fel rode lippenstift en een blinddoek erbij gepakt. De meiden mochten lippenstift op doen en geblinddoekt de kikker kussen. Wie weet verandert de kikker wel in een prins? Dit moesten ze natuurlijk uitproberen! Grote zus en papa moesten er ook aan geloven. Geweldig vonden die meiden het, vooral de lippenstift was een groot succes!

Lekker naar buiten

Het was die dag prachtig weer (je weet wel, die lente dagen die we hadden gehad in februari). Achter ons huis hebben we een speeltuintje, dus hop naar buiten met heel de bups. Hier konden ze rennen, gillen, schommelen en gewoon zichzelf uit leven. Heel fijn was dat. Hierdoor heb ik wel de activiteit van armband rijgen moeten skippen. Maar ach wat de kinderen niet weten, missen ze ook niet.

Lunchen

Terwijl de prinsesjes buiten speelden is mijn man binnen de lunch gaan voorbereiden. Wat is er makkelijker dan broodje knakworst. Bijna ieder kind lust dat wel gelukkig. Lusten ze het niet, dan lusten ze vast wel iets anders op het broodje. Dit was ook een groot succes, vooral na dat buiten spelen hadden ze enorme trek gekregen.

Sieradenkistje versieren

Na elke tafel activiteit heb ik ze weer even laten spelen. Want zo lang aan tafel zitten vindt geen één kind fijn. Alles van de lunch was weer opgeruimd en daarna was het tijd om het sieradenkistje te gaan versieren. Een leuk klein houten kistje dat ik bij de Action kocht. Deze kistjes heb ik van te voren licht roze geverfd. Zo ziet het er net even anders uit! Ik had allerlei stickers verzameld die ze er op konden plakken. Van diamanten stickers tot Paw Patrol en zeemeerminnen. Gewoon waar meisjes van die leeftijd van houden. Door stickers te gebruiken heb je geen geknoei met lijm. Ik zag het al helemaal voor me: lijm in haren, lijm op de grond, kwastjes in ogen van een ander. Nee, stickers zijn dan beter! Hier waren ze echt even zoet mee, dat had ik niet verwacht. De mooiste kunstwerken zijn er uitgekomen.

prinsessenfeest activiteiten

Squishies laten verdwijnen

Het was rond 14.00 uur en grote zus Taleah wilde graag nog een spelletje met de prinsesjes doen. Dit had ze zelf bedacht. Iets met squishies laten verdwijnen. Ze had een paar squishies neergelegd, daar moesten de kinderen goed naar kijken. Eén kindje moest vervolgens naar de gang. Taleah haalde een squishie weg, riep het kind terug en zij moest vervolgens raden welke squishie weg was.
Een leuk spelletje voor die meiden en wij konden ondertussen alvast wat opruimen.

Activiteiten achter de hand houden

En toen was het prinsessenfeest af en was het tijd om naar huis te gaan! Het vloog werkelijk waar voorbij. Ik had nog wat activiteiten achter de hand voor als ze zich zouden vervelen of als een activiteit te snel klaar was. Maar dat was helemaal niet nodig. Ik dacht bijvoorbeeld nog aan dansen of een stoelendans, en ‘hoe loopt een prinses over de rode loper’. Altijd handig dus om een paar extra activiteiten te bedenken voor het geval dat.

Kleinigheidje voor thuis

Als kleinigheidje kregen ze een zakje mee met snoepkikkers en een prinsessen lippenstift er in. Misschien veranderen deze kikkersnoepjes wél in een prins?! Je weet maar nooit ;-).
Ook hadden we nog met alle prinsesjes een foto gemaakt op de rode loper. Deze foto hebben ze een paar dagen later nog met een berichtje gekregen: ‘bedankt dat je op mijn feestje was’. Een leuke herinnering!

prinsessenfeest cadeau voor thuis

De kleine dingen die het doen

Een geslaagd prinsessen kinderfeest is het geworden en Selah vond alles geweldig! We hebben ook leuke reacties terug gekregen van ouders. Het zijn soms ook de kleine dingen die het doen heb ik gemerkt. Zo hadden wij bijvoorbeeld een rode loper uitgelegd bij de voordeur. Zo konden de prinsesjes deftig naar binnen komen lopen.

prinsessenfeest ideeen

En weer door!

Nu zijn we volop bezig met een volgend thuis feestje bedenken voor Taleah die in april 9 jaar wordt. Wij houden van thuisfeestjes: je kan het zelf zo leuk maken als je wilt. En weet je, zulke feestjes blijven de kinderen vaak het meest bij!
Als jij nog leuke ideeën hebt voor een feestje, deel ze dan hieronder in de reacties!
Denk je nu: Jeutje, hoe overleef ik zo’n kinderfeest?! Check dan deze handleiding voor een kinderfeestje!
En hier vind je meer meer meisjes kinderfeestjes!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit leuke prinsessen kinderfeest op Pinterest bewaren ♥

Op zoek naar meer kinderfeest-inspiratie? Kijk hier voor een Mad Science-feest!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.