Game reviews

Nintendo Switch Online en de Ouderlijk toezicht app

Nintendo switcht online abonnement
Linda - Go or No Go

De Nintendo Switch is hier in huis nog altijd een grote hit! Meestal wordt er Fortnite gespeeld, maar gelukkig komen ook vele andere spellen voorbij. Zo is Mario Tennis Aces hier in huis nog altijd populair, maar ook Skylanders en Mario Kart doen het goed. Maar wist je dat je veel spellen ook online kunt spelen, tegen tegenstanders van over de hele wereld?

Online spelen

Als voorbeeld neem ik even Mario Tennis. Dit spel kun je gewoon, zoals je gewend bent, tegen elkaar spelen of tegen de ‘computer’ zoals we dat vroeger altijd noemde. Maar je kunt ook mee doen aan online toernooien. Bij Mario Tennis Aces kun je een toernooi starten en spelen tegen tegenstanders van over de hele wereld! Geen zorgen: er kan niet gechat worden of iets dergelijks, je kunt alleen tegen elkaar spelen. Heel simpel: de beste wint. Wat bij Mario Tennis Aces ook leuk is, is dat je nieuwe personages kunt verdienen door online mee te doen met een toernooi. Ook andere spellen kun je online spelen, zoals Splatoon 2 of Mario Kart 8 Deluxe.

Nintendo Switch online abonnement

Je kunt ook gratis games downloaden in de Nintendo E-shop. Voor sommige van die games heb je een Nintendo Switch online abonnement nodig, net zoals voor het online toernooi van Mario Tennis Aces. Wij probeerden bijvoorbeeld het nieuwe spel Tetris 99 uit. Deze game hoef je dus niet te kopen, je kunt hem gratis downloaden in de Nintendo E-shop. Om het spel te kunnen spelen heb je wel een online abonnement nodig dus. Voor drie maanden betaal je € 7,99, maar als je voor een heel jaar aanschaft ben je in verhouding weer een stuk minder kwijt.

Tetris 99

Bij Tetris 99 speel je tegen 99 spelers van over de hele wereld. Ik was vroeger al niet goed in dat spel en daar is weinig aan veranderd merkte ik. Ik schiet meteen in de stress als ik bijna af ga en dan gooi ik uit paniek al die blokjes in de verkeerde hoek en uiteindelijk gewoon recht op elkaar. Kansloos, haha. Arno daarentegen kan dit spel dan wel weer prima en speelt rustig speler voor speler weg. Ach, ieder zijn eigen talent zullen we maar zeggen.

App ouderlijk toezicht nintendo switch

Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

Wat ik trouwens tot nu toe ook nog niet wist, is dat je ouderlijk toezicht kunt instellen op de Nintendo Switch. Hier heb je het online account verder natuurlijk niet voor nodig. Het is een gratis app die je op je smartphone of tablet kunt downloaden en waar je vervolgens de Switch aan koppelt.
In de app (die al ruim 1 miljoen keer gedownload is) kun je gemakkelijk zien welke games je kinderen spelen en hoe lang ze spelen. Daarnaast kun je instellen hoe lang je kind mag spelen. Zodra het limiet bereikt is, geeft de Nintendo Switch een melding dat de tijd op is. Je kunt dit limiet per dag instellen, dus je kunt bijvoorbeeld in het weekend instellen dat ze iets langer mogen spelen. Ook kun simpel in de app aan geven dat het limiet een dag niet geldig is, bijvoorbeeld als je kind ziek thuis is ;-).

Tijdslimiet

Een game stopt niet direct wanneer het tijdslimiet bereikt is, want dat zou dan natuurlijk leiden tot heel veel frustratie als je net midden in een level zit. Maar ouders kunnen in de app wel zien of je kind zich houdt aan de melding die hij te zien krijgt.
Wil je dat je kind wél direct moet stoppen bij de melding, dan kun je via de app ook het spel automatisch laten onderbreken wanneer het tijdslimiet bereikt is. Hierdoor wordt het spel automatisch wordt afgesloten en kan er die dag niet meer gespeeld worden op de Switch. Enige mogelijkheid hiervoor is als de ouder een pincode invoert zodat er toch weer gespeeld kan worden.

Ook kun je instellen wanneer het bedtijd is, oftewel tot hoe laat je kind op de Switch mag spelen.
Tot slot kun je instellen of je leeftijdsbeperkingen in wil voeren, zodat je kind bijvoorbeeld geen spellen kan spelen voor 18 jaar en ouder.

Mocht je nou geen tablet of telefoon hebben waar je deze app op kunt downloaden, dan kun je natuurlijk ook een aantal beperkingen instellen op de Nintendo Switch zelf.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze handige Nintendo Switch tip op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.