Reistips

Inpaklijst: wat neem je mee op autovakantie naar Frankrijk

Inpaklijst autovakantie met een baby - wat neem je mee?

Nu het buiten weer wat lekkerder weer wordt, kijk ik enorm uit naar de zomervakantie. Genieten van het zonnetje, leuke dingen doen en natuurlijk last but not least: op vakantie! Wij gaan dit jaar voor een autovakantie naar Frankrijk. Ik ben iemand van structuur en lijstjes, dus een inpaklijst is een van de dingen waar ik niet zonder kan en wil. En tijdens het inpakken streep ik dan ook braaf op die lijst af wat ik heb ingepakt. Werkt perfect! Daarom deel ik met jullie de belangrijkste punten op deze inpaklijst voor een autovakantie naar Frankrijk.

De benodigde papieren

Heel saai, maar ó zo belangrijk: alle papieren en documenten die je mee moet nemen. Essentieel om je vakantie überhaupt te kunnen vieren, dus daarom staan ze bij mij bovenaan de lijst. Ik heb het natuurlijk over je rijbewijs, kentekenbewijs, een schadeformulier, legitimatiebewijzen en je reispapieren. Alleen met een autovakantie naar Frankrijk is dat nog niet alles, je hebt namelijk misschien ook een milieusticker voor Frankrijk nodig. Deze is namelijk verplicht als je door een milieuzone in Frankrijk rijdt, en die kans is wel aanwezig als je in Frankrijk op vakantie gaat. Er bestaan zes verschillende kleuren milieustickers en die kleur bepaalt of je de milieuzone wel of niet mag betreden met je auto.
Je kunt makkelijk online checken welke vignetten je waar nodig hebt. Je voert je reis in en je ziet netjes op een rijtje wat je allemaal nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld naar Frankrijk nodig: een veiligheidsvestje, een gevarendriehoek, een alcoholtester en dus de milieusticker.

Cash!

Ok, nog zo’n saaie, maar wel belangrijk: neem contant geld mee. Je komt tijdens je reis door Frankrijk tolwegen tegen. Hier kun je betalen met je creditcard/betaalpas, maar stel dát er iets mis gaat met je pas, dan is het wel erg handig als je voldoende contant geld bij hebt om toch door te kunnen rijden. Ik zorg dan ook altijd dat ik rond de € 50,- contant bij heb tijdens een autoreis naar het buitenland.

Kamperen of niet?

Voor je inpaklijst maakt het natuurlijk een groot verschil of je gaat kamperen of niet. Met een stacaravan of, zoals wij dit jaar, een ingerichte tent heb je natuurlijk geen kampeerspullen nodig. Mocht je wel gaan kamperen, dan is je inpaklijst een stukje langer. Dat je een afwasborstel en pannen mee moet nemen, kun je zelf waarschijnlijk wel bedenken. Minder voor de hand liggend en wat je dus niet moet vergeten zijn verlengsnoeren, de tekenpen, een bezem en gereedschap. Neem ook touwtjes, stiekjes, ducktape en andere kleine handige items mee: wie weet komen ze van pas en ze nemen gelukkig weinig ruimte in beslag in je auto.

Speelgoed

Met de kids op vakantie betekent speelgoed meenemen. De autoreis duurt lang en dan is het fijn als je kids zich goed kunnen vermaken op de achterbank met bijvoorbeeld leuke autospelletjes. We kennen allemaal de tip wel om wat kleinigheidjes in te pakken als cadeautje, zodat je kids in de auto nieuw speelgoed hebben waar ze mee kunnen spelen. Maar wat we bij deze tip vaak vergeten, is dat er ook nog een terugweg is! Zorg dus dat je ook voor de terugweg goed voorbereid bent en bewaar enkele cadeautjes voor de terugreis.

In de auto doen natuurlijk de schermpjes het ook altijd goed. Wij nemen de Nintendo Switch mee. Deze kan in een speciale houder in de auto en de kids kunnen zo mooi tegelijk en samen spelen. We moeten nog even een oplader voor de Switch kopen die in de sigarettenaansteker van de auto kan, zodat hij net zo lang mee gaat als we zelf willen.

Behalve speelgoed tijdens de autoreis neem je natuurlijk ook speelgoed mee voor je kids voor tijdens de vakantie. Ideale spellen voor op campings zijn houten buitenspellen zoals Kubb. Maar vergeet natuurlijk ook niet een loopfiets, step of fiets, badmintonrackets, een voetbal en/of andere leuke buitenspelletjes.

Succes!

Je kunt je inpaklijst natuurlijk zo uitgebreid maken als je wil. De een heeft genoeg aan ‘kleding’, de ander heeft het liever uitgewerkt tot in detail. Zo’n lijst hoef je natuurlijk niet helemaal zelf te bedenken, waar hebben we natuurlijk gewoon Google voor. Zoek even op inpaklijst autovakantie en voila, de meest uitgebreide inpaklijsten komen tevoorschijn. Neem hem over in een Word bestand en schrap alles eruit wat voor jou niet van toepassing is. De lijst sla je op en deze kun je ieder jaar weer opnieuw gebruiken. Mis je toch iets, dan vul je hem aan en kun je het volgend jaar niet nog een keer vergeten!
Succes, en een hele fijne vakantie!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze inpaktips voor Frankrijk op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.