Huis & Tuin

Optimaal genieten in je eigen achtertuin!

achtertuin tuin bestrating Barbecue

De temperaturen stijgen langzaam weer en daar ben ik zó blij mee! Heerlijk dadelijk weer de deuren open in huis en vooral lekker genieten in onze tuin. Vorig jaar hebben we aan het einde van de zomer onze achtertuin een make-over gegeven: bestrating eruit, gras erin. En daar kunnen we deze zomer voor de eerste keer optimaal van genieten!

Ik ben op zich wel een buitenmens, maar niet iemand die van zonnen houdt. Ik houd het echt geen vijftien minuten vol in een stoeltje in de zon. Ik verveel me, krijg het warm, lig niet lekker en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar lekker buiten bezig zijn, een spelletje spelen in de schaduw, relaxen op onze loungeset met een wijntje erbij, dat kan ik wel! 🙂 Maar het allerleukste om te doen als ik buiten ben? Barbecueën natuurlijk! Onmisbaar wat mij betreft!

Barbecue

Ik hou namelijk ontzettend van vlees eten. Een maaltijd is voor mij niet compleet zonder vlees. Ik hoef niet uit te leggen waarom ik een barbecue dan zo leuk vind, denk ik. Voorheen hadden we een hele grote barbecue maar inmiddels is die omgeruild voor een compacte skottelbraai. Die kozen we met name omdat we die gemakkelijk mee kunnen nemen op vakantie naar de camping. Maar voor thuis mis ik nu wel een beetje een echte barbecue, dus grote kans dat die er ook nog wel een gaat komen. Ik hoef niet lang na te denken over mijn favoriet…dat is zonder enige twijfel de Big Green Egg. Die zijn nu eenmaal super stylish en daarnaast bak je er ook nog eens super lekker op. Hij is ook perfect geschikt voor een slow bereiding van grote stukken vlees zoals spareribs. Die zijn nu eenmaal het állerlekkerste als je ze lekker lang op de barbecue laat liggen. Qua model kun je met de Big Green Egg ook nog eens alle kanten op, want ze zijn er van lekker klein en compact naar enorm!

Tafel opdekken

In onze tuin hebben we ook een houten picknicktafel met bankjes staan. Dat maakt het meteen al super sfeervol, helemaal als je de tafel dekt met mooi servies. Bij een barbecue denk ik niet zo zeer aan je nette zondagse servies, maar bijvoorbeeld aan een aardewerk servies met mooie natuurlijke kleuren. Zeegroen, zeeblauw, die kleuren. De tafel decoreer je met mooie bijpassende decoratie en het ziet er meteen warm en gezellig uit.

Sfeervolle tuin

Om het geheel helemaal af te maken is het ook tof om je tuin ook mee te nemen in het hele plaatje. Zelf houd ik enorm van een bohemien stijl tuin. Denk aan gekleurde lintjes, vrolijke bordjes aan de muur, lampjes en schelpjes. Dat in combinatie met die lekker ruikende barbecue en een wijntje en dan kan wat mij betreft de zomer niet lang genoeg duren!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.