3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Creatief & Knutselen DIY

DIY | Zelf gekleurd water maken

Zelf gekleurd water maken

Wat is er leuker dan spelen met water?! Elk kind geniet daarvan. En het is extra leuk als je binnen met water mag spelen. Een kleurtje aan het water geven is helemaal speciaal. Deze activiteit had ik gezien bij een BSO van mijn werk. Alle kinderen wilden dit doen en ik dacht: dit vinden mijn meiden vast fantastisch. Dus op naar de Action en materialen inslaan die je nodig hebt om zelf gekleurd water te maken.

zelf gekleurd water maken

Benodigdheden voor zelf gekleurd water maken:

 • water
 • crêpe papier in verschillende kleurtjes
 • doorzichtige bekers
 • maatbeker of een gieter
 • een kom/bak
 • lege fles
 • trechter (niet perse nodig maar wel leuk)
 • roer staafje
 • glitters
 • oude kleding
 • oude handdoek

Voorbereidingen

Trek kleding aan die vies mag worden of draag een schort! Want de kans dat je wat onder spettert is zeker aanwezig. Nat crêpepapier kan namelijk flink afgeven. Op de tafel legde ik een oud tafelkleed en een handdoek.
Scheur of knip het crêpepapier in kleine stukjes. Je doet water in een maatbeker of gieter.
Zet de rest van de spullen ook klaar die je bij de benodigdheden ziet staan.

gekleurd water maken

Aan de slag met het water

En dan kunnen we beginnen met het water kleuren. In het bekertje doe je een stukje crêpe papier, je giet er water bij en roert met het staafje. Kids vinden dit ook al erg leuk om zelf te doen. Je ziet al gauw dat het water een kleurtje krijgt. Je haalt met het roerstaafje het papier eruit en verzamelt dit in een kom. Dan giet je het gekleurde water door de trechter zo in de fles. Je kunt het ook zonder trechter doen natuurlijk, maar dan heb je meer kans op geknoei. Met een trechter is het ook een stukje leuker trouwens, je kunt dan goed zien hoe het water in de fles gaat.

Mengen maar…of toch niet!

Eerst deden mijn meiden alle kleuren door elkaar in de fles, want dat leek ze natuurlijk geweldig. Maar daardoor werd het al gauw een vies bruin kleurtje. Toen bedacht Taleah dat je ook kleuren vooraf kon mengen met elkaar. Twee stukjes roze papier en één stukje blauw papier mengde ze met water. Dat vond zij de perfecte kleur om een fles mee te vullen! Selah koos er voor om alleen roze water te maken.

gekleurd water te maken

Glitter in je gekleurde water

Toen de flessen vol waren met gekleurd water strooiden we er nog wat gezellige glitters in. Hoe meer glitter, hoe beter!  Dop er stevig op draaien en schudden maar. Wauw dat ziet er prachtig uit!

Knutsellijm erbij

Later ontdekten we dat als je witte (knutsel)lijm bij het water doet, dat het effect dan nog mooier is! De kleur van het water wordt dan heel speciaal. Helaas heb ik hier geen foto van gemaakt, maar het is het proberen zeker waard.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze DIY om zelf gekleurd water te maken op Pinterest bewaren ♥

Wil je meer leuke DIY inspiratie? Bekijk dan eens hoe je zelf smurfensnot kunt maken!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.