Inspiratie

Je borsten tijdens en na de zwangerschap

beha voedingsbeha bh borsten

Als je moeder wordt, verandert je lichaam. Tijdens de zwangerschap nemen alle rondingen wat toe. Niet alleen je buik groeit, maar ook je borsten groeien mee. Na de zwangerschap is de kans groot dat je borsten ook anders zijn dan voor je zwangerschap. Een goede bh is essentieel!

Je borsten tijdens en na de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap en ook de eerste maanden na de bevalling zijn je borsten groter. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je borsten ook tijdens deze periode de juiste ondersteuning krijgen. Vaak is het niet aan te raden om je huidige bh’s van voor de zwangerschap te blijven dragen, simpelweg omdat deze niet meer de juiste maat zullen hebben. Je borsten kunnen namelijk wel tot twee cupmaten groter worden!

Zwangerschapsbeha’s

Voor tijdens de zwangerschap zijn er speciale zwangerschapsbeha’s. Deze zijn gemaakt van een zachte rekbare stof en hebben meestal geen beugel. Mocht je grotere borsten hebben, dan is een beugel vaak juist wel fijn. Het kan zeker geen kwaad om een bh met beugen te dragen tijdens en na je zwangerschap. De enige periode waarbij je het beter even kunt laten is in je kraamweek, omdat je borsten dan vaak nog erg gezwollen zijn. Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om tijdens de zwangerschap al voedingsbeha’s aan te schaffen in de juiste maat, mocht je van plan zijn om borstvoeding te gaan geven. Dan kun je na je zwangerschap gemakkelijk deze bh’s blijven dragen en hoef je niet twee keer nieuwe bh’s aan te schaffen.



Laat je adviseren

Als je geen idee hebt welke cupmaat je hebt tijdens je zwangerschap of daarna, is het goed om dit op meten of om je te laten adviseren. Zelf ga ik altijd naar Hunkemöller. Ik vind het erg fijn dat ze voor jou de tijd nemen. Ze bekijken samen welke cupmaat goed past en ze kunnen je helpen met passen. Erg fijn dat je niet steeds al je kleding aan moet doen, wanneer je toch net een andere bh nodig hebt, om deze even uit de winkel te pakken. Er zijn natuurlijk ook zoveel soorten bh’s, dat het goed is om de verschillende modellen eens te passen. Zo kun je ervaren wat het beste bij jou past en wat het fijnste zit. Wellicht dat je bijvoorbeeld na de zwangerschap meer behoefte hebt aan een push-up bh dan voor je zwangerschap.

Heb jij een andere bh aangeschaft tijdens en/of na je zwangerschap?


Lees ook: Fijn liggen tijdens je zwangerschap





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



1 Comment

  • Reply
    Fijn liggen in bed tijdens je zwangerschap - Go or No Go
    10 augustus 2019 at 06:31

    […] Maar er komt een moment dat het gewoon niet meer gaat! In de beginperiode is dat vooral omdat je borsten ontzettend pijnlijk of gevoelig zijn, en later in de zwangerschap simpelweg omdat je buik heel hard […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.