0 jaar 1 jaar 2 jaar 3 jaar Producten voor kids

Top 5 veiligste autostoeltjes volgens de ANWB

veiligste autostoeltjes 2019
Linda - Go or No Go

Voor je kinderen wil je alleen het allerbeste, zeker als het gaat om de veiligheid van je kind. Je wil een goede en veilige autostoel voor je kind, maar er zijn zóveel autostoeltjes: soms zie je door de bomen het bos niet meer. Hoe kies je dan toch de beste autostoel voor jouw kind? Gelukkig worden er regelmatig goede en betrouwbare tests gedaan, zodat jij als consument toch iets makkelijker een keuze kunt maken. Goed om te weten is dat hier geldt: er is niet maar één goed autostoeltje voor je kind. Het is ook een stukje persoonlijke voorkeur en smaak dat mee speelt. Wij hebben de vijf beste autostoeltjes voor je op een rij gezet. 

Onveilige autostoeltjes

Eerst begin ik even kort met een voorbeeld van een slechte autostoel. Want het is belangrijk om te weten dat echt niet alle autostoeltjes die je kunt kopen in de winkel of online goed zijn. Een beetje research vooraf is dus écht aan te raden. Een vaak gehoord misverstand is dat er alleen korte afstanden gereden worden. Maar of je nu regelmatig in je dorpje rond rijdt, of dat je op een lange autovakantie gaat: het maakt niet uit. In beide gevallen is een veilige autostoel een must.
Uit een test van de ANWB kwam naar voren dat autostoeltje Osann Fox in de categorie tot 4 jaar slechts één ster kreeg. Op het onderdeel schadelijke stoffen scoorde het stoeltje zeer slecht, maar ook op veiligheid was de score slechts matig.

Veilige autostoeltjes

Ik geef je nu een overzicht van de top 5 beste autostoeltjes volgens de tests van de ANWB. Deze autostoeltjes kwamen uit de tests van 2015 tot en met 2018 als beste naar voren.

Kiddy Evo-Luna i-Size

Met stip op nummer 1 staat de Kiddy Evo-Luna i-Size. Deze autostoel scoorde als enige een ‘zeer goed’ bij de ANWB test (in 2016). Dit stoeltje schaf je standaard met de Isofixbasis aan, zonder kun je het stoeltje niet monteren in de auto. Om het ligcomfort van de baby te verbeteren, kan de babyschaal in een vlakkere stand gezet worden. Toch heeft ook deze super veilige stoel twee nadelen. Ten eerste is de bekleding moeilijker te verwijderen en weer erop te doen na het wassen. Ten tweede komt dit autostoeltje, in vergelijking met de overige autostoeltjes uit deze top 5, als minste uit de test op de aanwezigheid van schadelijke stoffen. Er is namelijk een licht verhoogde concentratie schadelijke stoffen aanwezig in deze autostoel. De Kiddy Evo-Luna i-Size kost gemiddeld € 400,-. Dat klinkt duur, maar houdt er rekening mee dat je bij dit stoeltje geen losse Isofix hoeft te kopen. Dat maakt dat hij qua prijs zeker niet de duurste is uit deze top 5.

Maxi-Cosi Pebble Plus

Maxi-Cosi is een zeer bekend merk en bij aanschaf van een autostoeltje van Maxi-Cosi mag je er gelukkig van uit gaan dat het een goede autostoel is. Maar natuurlijk zit er onderling wel verschil in veiligheid. De Pebble Plus is onder de Maxi-Cosi’s als beste uit de test gekomen. Hij werd getest in 2015 en is in vergelijking met alle autostoeltjes die tot en met 2018 getest werden nog altijd de beste. Dit autostoeltje is stevig en licht en als bijkomend voordeel voor de ouders is de bekleding gemakkelijk te verwijderen.
De Maxi-Cosi Pebble Plus kan ook gekocht worden met isofix, wat het in- en uithalen van het autostoeltje in de auto een stuk gemakkelijker maakt. De Pebble Plus kost gemiddeld € 225,- en het 2WayFix (Isofix) systeem kost € 229,-.

Cybex Aton Q

De Cybex Aton Q is ook een goede en veilige keus qua autostoel (laatste getest in 2016). Hij is gemakkelijk in gebruik: als ouder is de kans op het maken van fouten tijdens het vastzetten van het stoeltje of je kindje zeer klein. Wat fijn is aan dit stoeltje, is dat je kind meer zicht heeft naar buiten in vergelijking met de Pebble Plus van Maxi-Cosi.
De Cybex Aton Q is het veiligste in combinatie met de Isofix. Je kunt hem daardoor namelijk steviger vastzetten dan zonder. Uit de test kwam namelijk naar voren dat dit stoeltje zonder de Isofix niet volledig stabiel staat. Het nadeel van de Isofix erbij is dat hij dan weer behoorlijk wat ruimte inneemt op de achterbank, meer als de Pebble Plus. De Cybex Aton Q kost gemiddeld € 189,- en de Cybex Aton Q I-Size Base (Isofix) kost gemiddeld ook € 160,-

Maxi-Cosi Rock

Ook de Maxi-Cosi Rock is een goede keuze als autostoel voor je kind. Uit de test van 2018 kwam hij naar voren als veilig en licht. Bij aanrijdingen is de kans op letsel zeer klein, omdat je kindje echt goed in het autostoeltje ligt. Nadeel daarvan is dan weer dat je kindje beperkt zicht naar buiten heeft. Ook de Maxi-Cosi Rock is te gebruiken met de Isofix. Hierdoor wordt het stoeltje wel weer meteen een stuk breder en neemt hij meer ruimte in op de achterbank. De Maxi-Cosi Rock kost gemiddeld € 170,- en de FamilyFix One i-Size Base (Isofix) kost € 160,-.

Besafe iZi Go Modular i-Size

Deze autostoel is voor het laatste door de ANWB getest in 2016 maar behoort nog altijd tot de top vijf van meest veilige autostoelen. Het autozitje is goed vast te zetten in je auto. Ook de riemen waarmee je je kindje vastzet zijn veilig, maar een minpuntje is dat de gespen behoorlijk bewerkelijk zijn om vast te zetten. Met de i-Size Base zet je het stoeltje in no-time vast in je auto.
Het autostoeltje kost gemiddeld € 280,- en is daarmee de duurste uit de test. Ook de Isofix voor dit stoeltje kost je nog eens € 239,-.


Een laatste tip

Tip: voor je overgaat tot het aanschaffen van een autostoeltje, kun je eventueel ook het merk opzoeken op de website van de ANWB. Zij hebben ruim 150 autostoeltjes getest en alle resultaten zijn op de website te vinden. Zo weet je dus meteen of het autostoeltje veilig is bevonden door deze test.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met autodoc.nl.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.