Vakantie in Europa

Een vakantiehuis huren in Zuid-Frankrijk: waar moet je aan denken?

vakantiehuis huren frankrijk azur
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Het is heerlijk er om met het hele gezin even tussenuit te gaan. Je laat alle stress van thuis even achter je en vertrekt bijvoorbeeld met de auto naar het prachtige Zuid-Frankrijk. Misschien heb je wel een vakantiehuis in een mooie omgeving geboekt. Je hebt er vaak meer ruimte en privacy dan in een hotel. Wel zijn er bij een vakantiehuis huren in Zuid-Frankrijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Gebruik de handige tips in dit artikel en maak van jouw vakantie in zonnig Zuid-Frankrijk een groot succes!

Tip 1 – Boek jouw vakantiehuis zo vroeg mogelijk

Misschien sta je op het punt om een vakantie te boeken bij Azurselect.nl. Je hebt een druk jaar achter de rug en kan niet wachten om te vertrekken. De kans is groot dat Zuid-Frankrijk dit jaar de bestemming gaat worden. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de reis. Dit begint al bij het boeken van een vakantiewoning. Probeer dit zo op tijd mogelijk te doen, want daarmee kun je veel kosten besparen. Zo profiteer je vaak van een mooie vroegboekkorting. Ook voorkom je door op tijd te reserveren dat een mooi vakantiehuis al is verhuurd. Gemiddeld boeken mensen drie tot zes maanden voor hun vertrek een accommodatie. Voor vakantiehuizen met speciale kenmerken, zoals een unieke ligging, moet je er zelfs nog eerder bij zijn.

Tip 2 – Stel een lijstje met wensen samen

Stel voordat je begint met zoeken naar het perfecte vakantiehuis met het gezin een lijstje met wensen op. Hoe groot moet het vakantiehuis zijn, wil je een zwembad en/of een ligging aan zee? Hou ook rekening met kleine kinderen. Hebben ze genoeg speelmogelijkheden? Vergeet ook niet om te onderzoeken of huisdieren welkom zijn in het vakantiehuis, mocht je die hebben. Zoek daarnaast naar praktische informatie over Frankrijk. Heb je bijvoorbeeld een vignet nodig voor dit land?

Tip 3 – Filter op een goede internetverbinding

Een belangrijke wens die veel vakantiegangers hebben is een goede internetverbinding. We leven in het tijdperk van smartphones en internet, dus daar kom je simpelweg niet onderuit. Bovendien is het wel zo leuk om af en toe een vakantiefoto te kunnen delen met familie of vrienden. Ook komt een smartphone goed van pas bij het zoeken naar fijne restaurantjes of bijzondere activiteiten in de buurt. De meeste vakantiewebsites beschikken over een handig filtersysteem waarmee je ‘internetverbinding’ meteen als criteria op kunt geven.

Tip 4 – Kijk rond op Google Maps

Laat je tijdens het zoeken naar een vakantie nooit verleiden door mooie foto’s. Soms ziet een vakantiehuis er mooier uit dan in werkelijkheid. Gelukkig is er tegenwoordig Google Maps om een goed beeld te krijgen van het huis en de omgeving. Lees daarnaast altijd de recensies door van andere personen die in het vakantiehuis zijn geweest. Zij geven meestal hun eerlijke mening en benoemen zowel de plus- en minpunten van de woning. Heb je toch bepaalde twijfels? Schroom dan niet om contact op te nemen met degene die het vakantiehuis verhuurt. Kies altijd voor een website met adresgegevens en een telefoonnummer. Je wilt natuurlijk niet opgelicht worden. Zoals het gezegde luidt: een goede voorbereiding is het halve werk!

Tip 5 – Controleer je boeking uitvoerig

Hopelijk heb je de knoop doorgehakt en een vakantiehuis geboekt waar het hele gezin blij mee is. Als het goed is ontvang je een bevestiging per e-mail. Controleer de informatie altijd uitvoerig. Kloppen de gegevens? Dan kan de voorpret echt beginnen! Mocht er onverhoopt iets niet in orde zijn, neem dan zo snel mogelijk contact op met de verhuurder.

Tip 6 – Maak een paklijst

Nu is het tijd om een paklijst samen te stellen. Je kunt het zelf opschrijven of eventueel een lijst via het internet uitprinten. Op die manier vergeet je nooit belangrijke spullen. Zorg er wel voor dat alles in de auto past, mocht je op autovakantie gaan met het gezin.

Tip 7 – Controleer het vakantiehuis ter plekke

Na een lange rit met de auto zijn jullie eindelijk op de vakantiebestemming aangekomen. Wat een fijn gevoel! Controleer bij aankomst voor de zekerheid de vakantiewoning. Het is een kleine moeite die je veel problemen kan besparen. Is alles aanwezig en werken alle apparaten naar behoren? Is dit niet het geval, neem dan contact op met de eigenaar van het vakantiehuis. Wacht hier niet te lang mee, zodat er geen discussie ontstaat over de vraag of jij dit hebt veroorzaakt. Bereid je dus goed voor op een vakantie en wees alert tijdens het boeken. Daardoor geniet je met het hele gezin onbezorgd van een vakantie in Zuid-Frankrijk!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.