Uitstapjes met kinderen in de voorjaarsvakantie

uitstapjes kinderen voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie, oftewel de krokusvakantie komt er weer aan! En dat roept meteen de vraag op welke leuke uitstapjes je met kinderen kunt maken tijdens de voorjaarsvakantie. Wij hebben een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet.

Zwemmen in de voorjaarsvakantie

Eerst maar eens beginnen met een lekker warm uitje: zwemmen! De voorjaarsvakantie valt altijd in een koude periode, dus niets lekkerder dan binnen in een zwembad vertoeven. Wij gaan in de winter niet vaak zwemmen, dus voor de jongens is het echt een feestje als we dan lekker gaan zwemmen. Zeker als we naar een tropisch zwemparadijs gaan waar we normaal gesproken niet zomaar komen. Bijvoorbeeld met een wildwaterbaan. Denk aan een mooi zwembad op Center Parcs bijvoorbeeld, daar kun je namelijk ook gewoon een dagje heen. Je hoeft dus niet op het park te verblijven om te mogen zwemmen bij Center Parcs. Just so you know 🙂

Tropen Museum Amsterdam

Het Tropen Museum is altijd een beleving, zowel voor jong als oud! Momenteel kun je er een grote Japan tentoonstelling bekijken. Cool Japan brengt de wereldwijde fascinatie voor Japan in beeld: van Hello Kitty tot samoerai.
Ook robots spelen in Japan natuurlijk een grote rol. Geen land heeft meer robots dan Japan. In het Tropen Museum in Amsterdam kun je Pepper ontmoeten, een menselijke robot.

Heb je het niet zo op Japan? Vanaf 15 februari 2019 is er naast een Japanse tentoonstelling ook een tentoonstelling over Mekka: Verlangen naar Mekka. Aan de hand van bijzondere objecten, een VR-beleving en persoonlijke verhalen van Nederlandse pelgrims neemt deze tentoonstelling je mee op bedevaart naar Mekka.

Speciaal voor kinderen is er ieder weekend ZieZo Marokko, een super leuke ontdekkingsreis voor kinderen naar Marokko.

Dagje pretpark

Een dagje pretpark is natuurlijk áltijd leuk. Let wel op dat in de voorjaarsvakantie het waarschijnlijk wel wat drukker is en niet alles open is. In Toverland zijn begin januari de Magische Winterweken helaas afgelopen, waardoor het buitengebied gesloten is.
De Efteling blijft natuurlijk hét park om heen te gaan in de winter, maar ook de Winterefteling is alweer afgelopen sinds 1 februari 2019.

Nemo Science Museum

In het Nemo Science Museum kun je de nieuwe tentoonstelling ‘Leven in het heelal’ zien. Je gaat op ontdekkingsreis in het heelal. Je ontdekt miljarden jaren oude sterren en planeten en je ontdekt waar jíj vandaan komt!
Er zijn gave interactieve spellen en experimenten te beleven en je kunt zelfs een echte meteoriet aanraken!

Duinoord: de grootste speeltuin van Nederland

Vlakbij Den Bosch vind je Duinoord. Dit is een groot speelpark: het grootste van Nederland! Voor een vaste prijs mag je onbeperkt spelen, stoeien, klimmen, eten en drinken. Super leuk dus voor gezinnen. De mogelijkheden zijn eindeloos, van quad rijden tot een tocht door het klimbos. Ga dus vooral als het niet regent, want dat zou zonde zijn.

Maritiem Museum

In het Maritiem Museum is in de voorjaarsvakantie van 2019 van alles te doen! Zo kun je op zoek gaan naar energie op zee in de ‘Offshore Experience of kun je deelnemen aan de workshop ‘stopmotion’. Maar er is nog meer: wordt een echte musicalster, bezoek de familietentoonstelling ‘Expeditie Knappe Koppen’ met astronaut André Kuipers of ga op avontuur in onze museumhaven! Genoeg te doen dus!

Een dagje binnenspeeltuin

Mijn kids voelen zich nog altijd echt niet te oud voor een dagje binnenspeeltuin. MonkeyTown, Ballorig of een vergelijkbare binnenspeeltuin: ze vinden het helemaal geweldig. Zeker omdat we er niet vaak heen gaan; dan blijft het leuk. Helemaal als er vriendjes mee gaan natuurlijk, want dat speelt nog leuker. Houd er rekening mee dat het wel erg druk kan zijn, aangezien veel ouders met hun kinderen naar een binnenspeeltuin vluchten in de voorjaarsvakantie.

Oertijdmuseum

Is je kind dol op dino’s en andere dieren uit de oertijd? Dan is het Oertijdmuseum, ofttewel het dinosaurusmuseum in Boxtel echt een aanrader! Er zijn allerlei educatieve speurtochten en oertijdspelletjes te doen. In de bioscoop draaien leuke films. Je kunt de grootste potvis van Nederland bekijken en de vele dinosaurusskeletten zoals o.a. een Brachiosaurus, Diplodocus en T. rex. Buiten is er een speeltuin, oertijdtuin en oertijdwoud.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze voorjaarsvakantie tips op Pinterest bewaren ♥

Tot zover dit overzicht van leuke uitstapjes met kinderen in de voorjaarsvakantie. Ben je op zoek naar meer uitjes maar dan voor in de Meivakantie? Kijk dan in ons overzicht van uitstapjes voor de Meivakantie 2019.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.