Boeken Educatief TV-series

StoryZoo: De educatieve tv-serie en kinderboeken

kinderseries storyzoo tv-serie en boeken

Ken je StoryZoo al? StoryZoo is een feel-good animatieserie voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Wat StoryZoo extra leuk maakt, is dat het een educatieve basis heeft. Je kunt StoryZoo bewonderen op televisie óf je kunt lezen in het prachtige animatieboek. 

StoryZoo boeken

StoryZoo heeft prachtige boeken met de vrolijke animatiefiguren Toby de aap, Pepper de papegaai en Bax de beer. In het boek leest Bax voor en Toby en Pepper beleven de avonturen. Toby de aap is ondeugend en nieuwsgierig en samen met zijn slimme maar koppige vriendje Pepper de papegaai gaan ze op zoek naar leuke avonturen.
Zo bezoeken ze bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje, een boerderij en een speelgoedwinkel. Er is alleen één maar…Pepper de papegaai spreekt alleen Engels. Toby spreekt gelukkig wel Nederlands en zorgt ervoor dat de kinderen thuis, die het boek krijgen voorgelezen of zelf lezen, de vertaling leren van de Engelse woorden.
Veel woorden die Toby in het Nederlands roept, worden door de papegaai in het Engels nagezegd. Op deze manier leert je kind dus de eerste Engelse woorden. Er zijn veel verschillende boeken beschikbaar. 

De tv-serie op RTL8

StoryZoo wordt iedere werkdag op RTL8 uitgezonden en is ook terug te kijken op Videoland. De tv-serie is geweldig voor jonge kinderen. De stemmen zijn zachtaardig en rustig. De verhalen zijn perfect afgestemd op de leeftijd van peuters en jonge schoolkinderen. De woordjes die door Papegaai Pepper tussendoor in het Engels vertaald worden, zorgen ervoor dat kinderen hun eerste Engelse woordjes gaan leren.
Het is helemaal leuk als je kinderen het boek al kennen en dan op televisie hun favoriete diertjes tot leven zien komen.
Ook op het YouTube kanaal van StoryZoo vind je super veel leuke en leerzame filmpjes voor kinderen.
Tot slot kun je ook nog leuke liedjes beluisteren op bijvoorbeeld Spotify en iTunes.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 18 Comments

 • Reply
  Lenny Wibbelink
  2 februari 2019 at 20:28

  Mijn peuter word vrolijk van de liedjes. Ze is gek op kleurtjes en diertjes

 • Reply
  Iris Alexia
  2 februari 2019 at 19:30

  Wat een lol heeft Mikai mijn zoontje van 4 over Storyzoo! Vooral wanneer het liedje komt springt hij op en doet hij samen met zijn 7 jarige broer het dansje, zo grappig is dat ik weet niet wie er meer lol hebben de kinderen of ik!

 • Reply
  Gea Jager
  2 februari 2019 at 18:27

  heel erg leuk voor de kids

 • Reply
  iris
  2 februari 2019 at 16:27

  Ze vinden het geweldig om Engelse woordjes te leren op een fijne manier.
  En met dieren is het altijd leuker voor de kids.

 • Reply
  Jan
  2 februari 2019 at 13:45

  Onze dochter is een echte dierenvriend en StoryZoo is dan ook helemaal haar ding.

 • Reply
  Sandra
  2 februari 2019 at 13:07

  Ze genieten er mateloos van! Zo’n leuke serie 🙂

 • Reply
  Ebru
  2 februari 2019 at 13:06

  Mijn dochtertje is bijna de leeftijd om ook dieren te herkennen en merk al dat ze een dierenfreak wordt als we buiten dieren tegenkomen. Deze knuffels gaan alleen maar bijdragen aan haar vreugde dus doe graag mee.

 • Reply
  Nelly
  2 februari 2019 at 08:54

  Op een speelse manier Engelse woordjes leren, hoe leuk is dat.

 • Reply
  Shaila
  2 februari 2019 at 08:15

  Toen Emma een paar maandjes oud was, zapte we er toevallig langs en werd zij ZO enthousiast. De liefde voor storyzoo was begonnen. Ze is nu 1.5 en heeft wat afgeschaterd om Toby, Pepper en Bax, zodra de begin Tune komt..laat ze alles vallen en weet ze niet hoe snel ze bij de tv moet komen. De luisterboekjes zorgde nog wel’s voor verwarring..want hoezo hoort ze ze en ziet ze ze niet :’)

 • Reply
  Oma Will
  2 februari 2019 at 00:11

  Mijn kleinkinderen kijken er regelmatig naar en omdat de oudsten al een beetje Engels op school krijgen, vinden ze het leuk de Engelse woordjes na te zeggen. Dat vinden ze dan heel knap van zichzelf en spreken de woordjes dan trots uit. En ik ben dan ook trots op ze. Nu al Engels leren, knap hoor?
  De lieve zachte knuffels worden ook warm ontvangen, dat staat vast.
  Ik heb geen facebook, maar volg op Bloglovin en ik doe graag mee.

 • Reply
  Sharon Yana
  1 februari 2019 at 19:37
 • Reply
  Sharon van Bregt
  1 februari 2019 at 17:58

  Bij ons zijn voornamelijk de liedjes het leukst. Zeker het staartje na zwaaien is natuurlijk erg leuk schudden met de billen. Dit kan zomaar in ze opkomen en staan ze in de supermarkt of op het schoolplein dit te zingen en na te doen

 • Reply
  Trudy
  1 februari 2019 at 17:28

  Leuk zeg!! Max is zelf al gek op dieren en bij deze dieren vindt hij de liedjes zo leuk. Zingt ook op zijn manier mee😄

 • Reply
  Floor Verseveldt
  1 februari 2019 at 17:01

  Wat leuk! In hun vaste liedje komt de zin “met je staartje zwaaien” voor en mijn oudste zoon gaat dan heel druk met zijn billen heen en weet en moet hier dagelijks om lachen. Wij zijn hier groot fan

 • Reply
  Nele
  1 februari 2019 at 16:13

  we kennen het nog niet, maar ik ga het vanavond eens opzoeken en opzetten voor de kindjes, want ze zijn zot van alles wat met dieren te maken hebben dus ze zullen dit super vinden.

 • Reply
  Ingrid
  1 februari 2019 at 15:45

  Mijn jongste 2 kijken dit graag. Ze vinden dieren leuk en mijn dochter probeert de Engelse woordjes te onthouden.
  Leerzaam en leuk!

 • Reply
  Linda Smeets
  1 februari 2019 at 15:35

  Wat zijn ze leuk!
  Onze dochter is dol op StoryZoo daar er alleen maar dieren in voorkomen en ze is een echte dierenvriendin. Ze kijkt en luistert er altijd heel aandachtig naar.

 • Reply
  Marian B
  1 februari 2019 at 12:54

  Wij kennen het nog niet. Maar het lijkt me heel erg leuk voor mijn dochtertje. We gaan straks meteen kijken. Zo’n leuk knuffeldiertje is natuurlijk altijd leuk, maar helemaal als ze die straks herkent van televisie.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.