Huis & Tuin

Shazam je plant: leer je planten kennen!

planten apps shazam je plant

Ik ben echt een plantenliefhebber, maar wel met een kleine kanttekening. Ik vind planten namelijk ontzettend mooi, vooral groene binnenplanten, maar één ding is essentieel: ik wil er weinig tot geen tijd aan besteden. 

Voor kamerplanten is dat gelukkig niet zo’n probleem: 1 keer per week water en ze overleven perfect. Voor buitenplanten ligt dat in de zomer vaak wat anders. Die hebben toch wel meerdere keren per week water nodig, en dat zorgt ervoor dat ze ook vaak genoeg niet overleven in mijn achtertuin.

Mooi en gemakkelijk

Ik ben ook zo’n type dat een plant koopt die ze mooi vindt en verder nergens naar kijkt. Behalve natuurlijk of hij gemakkelijk te verzorgen is. Maar verder kijk ik alleen naar wat ik mooi vind. Het kaartje dat bij de plant zit gooi ik ook meteen weer weg, want ik vind het lelijk als die erin blijft staan en ergens bewaren wordt hem ook niet. Dan ben ik hem, zodra ik hem nodig heb, toch weer kwijt. Maar toen een vriendin aan mij vroeg welke plant ik daar in de huiskamer had staan, omdat ze hem geweldig vond, hadden we even een probleem. Want ik had simpelweg geen flauw idee!

Tip: Maak een gezellig plantenhoekje

De kracht van social media

Ik riep hulp in van mijn sociale netwerk: een berichtje op mijn Facebookpagina leerde mij dat deze betreffende plant een Areca (Dypsis lutescens) was. Je kent hem wel (en zo niet, zie hieronder op de foto). Kennelijk was het een nogal veel voorkomende plant en was het voor een Facebookvriend van mij geen probleem hem te herkennen. Anders werd het toen ik een buitenplant op Facebook zette, met dezelfde vraag. Deze buitenplant kocht ik een jaar geleden in een tuincentrum. Omdat ik hem mooi vond én omdat hij meerderjarig was. Maar toen kwam na een poosje de grote vraag: snoeien of niet? Ik had geen idee, en even op Google opzoeken werd hem ook niet, want ik wist de naam niet. En ook op Facebook bleef het stil. Maar…toen vond ik een andere oplossing!

Shazam je plant

Nee, niet uitgraven en in de groene bak dumpen. Iets veel coolers: ik vond een app waarmee je gewoon planten kunt shazammen! Voor wie die ‘term’ niet kent: een app die herkent om welke plant het gaat. De werking is simpel: maak een fotootje van de plant of bloem en laat de app zijn werk doen. In een grote database zoekt hij naar planten en bloemen die op jouw foto lijken en geeft vervolgens daarbij meteen de naam. Super tof!! Ik zie mezelf al helemaal door zo’n mooie bloementuin heen struinen met m’n app in de aanslag, om al die planten en bloemen te scannen. Wel handig natuurlijk dat je dan genoeg data hebt zodat je je digitale planten-encyclopedie altijd bij de hand hebt. Dat regel je met een sim only van Simyo. Je kunt simpel verschillende sim only vergelijken om zo tot jouw beste deal te komen.

Planten apps

Nu ben je natuurlijk benieuwd over welke apps ik het heb. Zelf vind ik Plantsnap het fijnste. Toen ik hem testte wist hij de meeste planten en bloemen met succes te herkennen. Hij geeft meerdere opties van mogelijke matches, dus daar kijk je doorheen tot je hem gevonden hebt. In mijn geval stond de juiste plant of bloem steeds vrijwel bovenaan, dus het werkt volgens mij ook op basis van relevantie.
Mocht je deze app toch niet fijn vinden, dan zijn er ook andere opties zoals Pl@ntnet en Planteo. De apps werken verder helemaal gratis, je moet er alleen af en toe een vervelende advertentie van enkele seconden voor lief bij nemen.
Ik ben met Plantsnap in ieder geval echt geholpen, ondanks het gebrek aan ruimte op mijn telefoon is dit een app die ik er niet vanaf ga gooien!

En…heb jij ook zo’n plant in huis of in de tuin waarvan je geen idee hebt welke het is?





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.