10 jaar 11 jaar 8 jaar 9 jaar Creatief & Knutselen

{ Review } | Ravensburger ‘String it’ 3D Glow in the dark

String it glow in the dark

Een super mooie nieuwe set van Ravensburger, daar wilde ik meer van weten! Onze jongens zijn ijverige knutselaars en String it leek me echt iets voor onze oudste, zeker omdat het ook nog eens Glow in the dark is, helemaal hip bij kids in groep 4!  Op een koude, regenachtige studiedag gingen we aan de slag en maakten een hele gave ster.

Compleet

String it 3D Glow in the dark komt in een mooie, stevige en nu eens niet overdreven grote doos. De materialen passen er precies in en de doos is mooi plat zodat hij gemakkelijk te bewaren is in de -in ons geval- overvolle speelgoedkast. Op de achterzijde staat precies vermeld welke materialen je kunt verwachten en alles is overzichtelijk ingepakt en aanwezig. Vooral de vrolijk gekleurde bolletjes touw zien er heel aantrekkelijk uit!

Helder en eenvoudig

De gebruiksaanwijzing is duidelijk en goed te volgen. Onze jongen koos ervoor om te beginnen met de 3D ster want die leek hem wel heel gaaf voor in zijn kamer. We probeerden ook nog een stukje uit van het tekstbord en ook dit is gemakkelijk te maken. Er zit een blauwe steen bij die je kunt gebruiken als hulp om de pinnen in het bord te duwen, maar die had mijn zoon (7 jaar) niet nodig.

Met een beetje hulp

Maar eerst aan de slag dus met de grote ster! Ik snap helemaal waarom hij deze koos want hij ziet er op de verpakking erg gaaf uit en het is natuurlijk een super mooie decoratie voor je slaapkamer. Het was even puzzelen om de afstandhouders te bevestigen. Dit moesten we echt wel samen doen en ook het knopen van de touwtjes vergt behoorlijk wat van de motorische vaardigheden. Die zijn bij onze knul niet zo heel erg sterk dus het knopen werd aan mama overgelaten. Sowieso denk ik dat dit voor veel kinderen van 8 jaar (String it is voor 8+) nog erg lastig zal zijn dus een beetje hulp hier en daar zal voor de meesten welkom zijn.

Eigen baas

Maar goed, zit je touwtje eenmaal vastgeknoopt dat kun je je helemaal uitleven en kunnen kinderen prima zelf met het materiaal uit de voeten. Het fijne is dat de touwtjes kriskras over de ster gemaakt kunnen worden, je bepaalt helemaal zelf hoe je het hebben wil. Daardoor is het ook voor kinderen met wat minder geduld toch een mooi werkje om te maken. Heb je geen zin meer dan breng je de touwtjes gewoon wat minder dicht op elkaar aan en is jouw ster gewoon wat meer open. Jij bent de baas! Ook wat kleuren betreft ben je natuurlijk helemaal vrij om te kiezen wat jij mooi vindt en kun je er dus echt helemaal je eigen persoonlijke decoratie van maken.

Uren knutselplezier

Het maken van de ster vergt behoorlijk wat tijd. Wij hadden een hele dag want het was toch slecht weer en mijn zoon heeft er met tussenpozen aan gewerkt. Al met al is hij er denk ik toch zo’n anderhalf uur mee bezig geweest en dan heeft hij de ster nog niet heel erg dicht gemaakt. Er had best nog wat touw bij gekund. Maar hij moest natuurlijk nog diezelfde avond getest worden en mee naar boven! Een stralende ster fotograferen in een donkere kamer blijkt helaas een beetje te lastig, maar hij doet het prima. Je kunt hem ophangen op gewoon ergens neerzetten en hebt dan een prachtig stukje zelfgemaakte decoratie in je slaapkamer.

Go or No Go

De doos bevat dus ook nog het tekstbord, dus ben je klaar met het een, dan kun je gewoon vrolijk door met het volgende werkje! Al met al behoorlijk wat uren knutselplezier waar je ook nog eens hele mooie dingen aan overhoudt. String it 3D Glow in the dark is met een prijs van rond de €20,00 niet heel goedkoop, maar ik denk zijn geld toch waard. Wij zijn er in elk geval blij mee, dus wat ons betreft, is dit pakker van Ravensburger een dikke Go!

Feitjes

Leeftijd: 8 jaar en ouder
Prijs: € 18,99 en te koop via bol.com

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.