Inspiratie

Keuzestress: Bril – lenzen – nachtlenzen – ooglaseren

nachtlenzen
Linda - Go or No Go

Je ogen: ze houden je lekker bezig. Tenminste, mij wel! Ik ging van een bril naar lenzen en van die gewone lenzen naar nachtlenzen. Uiteindelijk deed ik zelfs alles weg en ging ik voor de meest spannende keuze: ooglaseren. 

Tijd voor een bril

Toen ik achttien was en mijn rijbewijs mocht gaan halen, besefte ik voor de eerste keer dat mijn ogen niet perfect waren. Ik kon namelijk van dichtbij haarscherp zien, maar veraf toch net even iets minder. Op de dag van mijn rij-examen moest ik een kentekenplaat op zo’n 20 meter afstand voorlezen. Oops! Dat was best even zweten, want ik wist niet dat dat er bij hoorde. Gelukkig las ik het kentekennummer goed voor, doordat ik zo goed als zeker wist dat het de letter P was. Maar een twijfeltje was er zeker! Dat moment zette mij aan het denken: misschien wordt het tijd voor een bril.

Bril

Toen ik uiteindelijk met een bril ging rijden, ging er stiekem een wereld voor me open. De kleuren buiten zijn veel mooier als je scherp ziet. En ook wel erg fijn dat je de verkeersborden ruim op tijd kunt lezen, in plaats van dat je moet wachten tot je dichtbij genoeg bent. Gelukkig is een moderne, hippe bril vinden tegenwoordig echt geen uitdaging meer. Er is zoveel te vinden, zowel offline als online. Er zijn talloze damesbrillen in iedere kleur en model. Zelf ging ik voor een dik monteur, dat vond ik lekker stoer.

Lenzen

Natuurlijk heeft een bril naast zijn voordelen ook zijn nadelen: met een balsport is een bril niet ideaal. En aangezien ik twee keer per week volleyde, was het wat minder handig. Dus regelde ik voor tijdens het sporten lenzen. Veel fijner om mee te sporten, maar helaas na een hele zoektocht heb ik geen enkele lens gevonden die lekker zat. Ik voelde mijn lenzen namelijk altijd zitten, en dan is lenzen dragen erg vermoeiend. Oorzaak hiervan is het feit dat ik droge ogen heb.

Nachtlenzen

Toen kwam het volgende avontuur: nachtlenzen. Ongeveer een jaar lang heb ik gebruik gemaakt van de nachtlenzen. Deze draag je ‘s nachts, waardoor je ogen zich vormen naar de lens. Vervolgens zie je overdag hierdoor gewoon perfect. Bij mij werkte de nachtlenzen goed: ik kon drie dagen goed zien door ze één nacht te dragen. Daarnaast is het voordeel dat je ‘s nachts slaapt en dus je lenzen niet voelt zitten.
Na ongeveer een jaar dragen kwam ik een onderzoek tegen van een ziekenhuis, die hun twijfels uitte over de schadelijkheid van nachtlenzen voor je ogen. Na dat onderzoek gelezen te hebben besloot ik dat risico niet te willen nemen en daarmee was het hoofdstuk nachtlenzen afgesloten.

Ooglaseren

Na de nachtlenzen volgde nog een korte periode met een bril, maar dat was voornamelijk om een periode te overbruggen. Ik besloot namelijk mijn ogen te laten laseren. Ik had er in mijn omgeving veel goede verhalen over gehoord en ik wilde het super graag. En dus ging ik ervoor! Spannend wel, natuurlijk en ook qua kosten best even doorbijten, maar…ik ben er super blij mee! Geen gedoe meer, heerlijk!

Waar dus voor de een een bril dé oplossing is, kan de ander juist meer baat hebben bij lenzen of uiteindelijk dus laseren.
Vertel, wat heeft jouw voorkeur?


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.