Huis & Tuin

De ideale gezinskeuken: een L-keuken

keukeninrichting Ideale gezinskeuken l-vorm keuken voor een gezin

Een kindvriendelijke keuken waar je ook als volwassene helemaal blij mee bent. Ik heb het dus niet over je huidige keuken kindvriendelijk maken door middel van slotjes op de keukenkastjes, maar echt een gezinskeuken. Een keuken waar het hele gezin mee vooruit kan, jong en oud.

L-keuken

Om te beginnen heb je natuurlijk de vorm van de keuken. Je hebt er natuurlijk wel wat ruimte voor nodig is huis, maar de ideale gezinskeuken is in een L-vorm. Om te beginnen geeft een L-keuken al snel in een gezellige, warme plek. Het voelt gezellig aan. Het grote voordeel aan een L-keuken is dat je het korte gedeelte van de L kunt gebruiken als eetgedeelte. Zet er twee leuke barkrukjes aan en je hebt een gezellig eetgedeelte. Erg fijn als jij ‘s ochtends de lunchtrommels van de kids klaar maakt terwijl zij bij jou in de keuken hun ontbijt op smikkelen.
Denk ook lekker praktisch: een mooi donker granieten aanrechtblad staat prachtig én je ziet er niet ieder vuiltje op.

Apparatuur

Het andere voordeel van een L-keuken is dat je je apparatuur er erg goed in kwijt kunt. Je kunt naast alle nodige apparaten ook overal ruime keukenkasten onder plaatsen, waardoor je niet eens bovenkasten nodig hebt. Mocht je het gaaf vinden, dan kun je ook nog voor kiezen om er een vrijstaand fornuis in te plaatsen.

Als je trouwens niet de ruimte hebt voor een eetgedeelte aan de korte kant van de L-vorm, dan zou ik de L-vorm volledig gebruiken voor apparatuur en kastjes en in het andere gedeelte van de keuken een eettafel plaatsen. Ook dan behoudt je de gezelligheid van de L-keuken én voor het gezin.

Samen koken

Een gezinskeuken is natuurlijk vooral ook een keuken waar je samen bent. Niet alleen het het eten van een boterham, maar ook waar je lekker samen in kunt bakken en koken. Wat je daarvoor nodig hebt, is heel simpel: ruimte. Maar als een L-keuken nu niet past, is er ook nog een andere mooie oplossing: een keukeneiland! Ook hier heb je natuurlijk behoorlijk wat ruimte in je keuken nodig, maar ook dit is super ideaal voor het hele gezin. Eigenlijk heeft het dezelfde voordelen als de L-keuken, alleen kun je met een L-keuken nog een eettafel in je keuken kwijt en dat is met een kookeiland dan weer niet mogelijk.

PIN MEE: 


Keukenfoto via Shutterstock / Door Daxiao Productions

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.