Huis & Tuin

Je huis voorbereiden op de toekomst

toekomstbestendig huis je huis voorbereiden op de toekomst

Ouder worden: het overkomt ons allemaal en we hebben er allemaal mee te maken. Gelukkig ben ik met mijn begin dertig nog niet zo bezig met hoe ik er over 40 jaar bij loop, maar als je al wat ouder bent, is dat natuurlijk anders. Mijn schoonouders moesten zo’n acht jaar geleden aan de slag met het voorbereiden op de toekomst. Ze gingen hun huis klaarmaken voor hun oude dag. 

De toekomst

Mijn schoonouders woonden destijds in een normaal huis: drie verdiepingen, de badkamer en slaapkamers gewoon boven. Mijn schoonvader heeft al heel lang gezondheidsproblemen, maar tot die tijd waren die altijd prima onder controle. Maar acht jaar geleden begonnen toch de eerste ouderdomsverschijnsels en kwaaltjes zich voor te doen, dus werd het tijd om na te denken over de toekomst.

Traplift

De eerste aanpassing in hun woning was een traplift. Op deze manier kon voorkomen worden dat mijn schoonvader nog trappen moest lopen. Iets wat voor hem heel vermoeiend was. Zij kozen voor een tweedehands traplift, omdat een nieuwe nu eenmaal erg duur was. En deze tweedehandse paste perfect in hun redelijk smalle trapgat. Je kunt op internet heel gemakkelijk trapliften vergelijken, om zo tot de beste keuze te komen.

Badkamer veilig maken

De tweede stap was het senior-proof maken van de badkamer. Zo werden er beugels geïnstalleerd bij de toilet, zodat het opstaan en gaan zitten gemakkelijker wordt. Daarnaast werd er een douchestoel gemonteerd, om zo rustig te kunnen douchen. Daarnaast geeft het een veilig gevoel dat je niet kunt uitglijden.

Eén laag wonen

Mijn schoonouders waren tevreden met de aanpassingen in huis en voor hen was het huis goed voorbereid voor hun oude dag. Echter kwam er vorig jaar een mogelijkheid om te verhuizen naar het dorp waar mijn schoonmoeder geboren is. Een grote wens van haar. En niet zomaar een mogelijkheid: er kwam een nieuwbouw bungalow beschikbaar! Ze hoefden er niet lang over na te denken en besloten ervoor te gaan. De bungalow is natuurlijk optimaal voor je oude dag. Geen trappen en drempels, alles op één laag.

Ben jij al bezig met je huis voorbereiden op de toekomst?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.