Producten voor kids

Een fiets voor je puber aanschaffen: hier moet je op letten

fiets voor je puber

Zodra je kind twaalf jaar is, is de kans groot dat hij of zij binnenkort de basisschool gaat verruilen voor de middelbare school. Tijd om de kinderfiets om te gaan ruilen voor een grotere fiets. Meestal is de middelbare school niet op een korte afstand van huis, zoals de basisschool vaak wel is. Het belang van een goede fiets is dan groot. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een fiets voor je puber?

Waar ga je de fiets gebruiken

Het maakt een behoorlijk verschil waar je zoon of dochter fietst. Fiets je in een rustig dorpje of moet je door een drukke stad. Voor in de stad zijn er speciale stadsfietsen zoals de stadsfietsen van Mantel.com. Gebruik je hem alleen om bij de bushalte neer te zetten, dan ga je waarschijnlijk niet voor een nieuwe fiets maar kies je een tweedehandsje.

Framemaat

Om te beginnen moet je natuurlijk weten welke maat fiets je nodig hebt. Twijfel je hierover, laat het dan opmeten bij een fietsenwinkel. Daar kun je ook meteen een aantal fietsen en maten uitproberen, zodat je weet waar de voorkeur naar uit gaat.

Versnellingen

Als student moet je door weer en wind naar school. In de zomer is het meestal wel prima te doen, maar zo tussen november en maart is het soms behoorlijk doortrappen. Versnellingen zijn dan wel echt een must. Zelf zou ik in ieder geval nooit een fiets voor een twaalfjarige aanschaffen zonder versnellingen.

Remmen

De meeste fietsen zijn voorzien van een handrem, maar er zijn ook gewoon fietsen met alleen een terugtraprem. Op zich beide prima, het is maar wat je gewend bent. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar een handrem, ook omdat je bij een fiets met versnellingen simpelweg geen terugtraprem kunt hebben.

Zadel

Als je zoon of dochter verre afstanden moet fietsen dan is een fijn zadel van groot belang. We kennen allemaal wel het probleem van een harde kont, als je lang op een vervelend zadel moet zitten. Niet fijn, dus een lekker zacht gelzadel is dan wel erg fijn.

Slot

Tot slot (leuke woordgrap, hihi)…zorg ervoor dat er een slot op de fiets zit. Zowel oude als nieuwe fietsen geldt: als ze niet op slot staan zijn ze zeer gewild bij fietsdieven. Een los kettingslot is ideaal om de fiets mee vast te maken aan bijvoorbeeld het fietsenrek.

Tot zover de tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een fiets voor je puber.
Heb je zelf nog tips, laat het hieronder in de comments weten.


logo


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

1 Comment

  • Reply
    Judith
    15 februari 2019 at 13:12

    Grappig is dat de meeste pubermeisjes liever zonder handrem of versnellingen gaan. Een ouderwetse oma fiets met een rekje. Het liefst alles matzwart. Hoe ze hun fietsen uit elkaar houden is mij een raadsel haha

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.