Verre reizen

5 bezoektips voor India met kinderen + praktische tips

5 bezoektips voor India met kinderen + praktische tips

India is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je een vakantie aan het uitzoeken bent om met het hele gezin heen te gaan. Maar als je avontuurlijk ingesteld bent en je kinderen ook van (rond)reizen houden, dan is India zeker een mooie bestemming om met kinderen heen te reizen. Ik geef je graag vijf ideeën om een topvakantie te beleven in India met kinderen. 

Kajakken

In India kun je super mooi kajakken, namelijk in Kerala. Hier hebben ze…houd je vast…900 kilometer lange backwaters waar je kunt kajakken. Door rivieren, stroompjes en kanalen. Je zult je ogen uitkijken, want het is geen rustige omgeving waar je gaat kajakken. Je ziet gewoon allerlei boten, kano’s met schoolkinderen en vissers. Voor hun is het de normaalste manier van voortbewegen. Extra bijzonder is natuurlijk dat je tijdens het kajakken dorpjes te zien krijgt die je normaal nooit zult tegenkomen.
Een belangrijke tip is wel om een georganiseerde kajak-tour te doen, want je wil natuurlijk niet verdwalen op deze enorme rivieren.
Daarnaast even goed afstemmen welke afstand haalbaar is voor je kind en houdt er ook rekening mee dat uren kajakken misschien ook weer een beetje veel van het goede is voor je kind.

Ziplinen

Als je in bent voor nog meer spanning, dan is ziplinen echt een must! Voor je verder leest: de minimale lengte is 1.45 meter, dus voor de hele jonge kinderen is dit helaas geen optie. Waarschijnlijk kan je kind vanaf ongeveer 9 jaar mee ziplinen. Wel moeten kinderen onder de 16 jaar altijd onder begeleiding van een ouder, ze mogen dus niet alleen. Maar dat mag de pret niet drukken, want het is een geweldige ervaring!
Je kunt bijvoorbeeld ziplinen met Flying  Fox Asia in Jodhput. Je gaat maar liefst 90 minuten ziplinen via 6 verschillende ziplines. Je vliegt onder andere langs Blue City Jodhpur en Mehrangarh Fort.

Delhi

Een bekende stad in India is natuurlijk Delhi. Als je naar Delhi wil met kinderen, kun je het beste tussen november en maart gaan. Het weer is dan het beste en je zult onwijs voor mooie groene omgevingen zien. Er is zoveel te doen, te zien en te beleven dat ik zeker zou aanraden om hier even tijd voor te nemen.

Goa

Ook ontspanning hoort bij je vakantie en dat kan perfect op de stranden in Goa. Er zijn hier een aantal prachtige kindvriendelijke stranden en leuke excursies om te doen. Onze tip is om zeker een dolfijnentour mee te pikken!

Taj Mahal 

Ook Taj Mahal is natuurlijk een zeer bekende must see in India. Een prachtig mausoleum waar je je ogen kunt uitkijken. Het is natuurlijk ook wel een enorme toeristische trekpleister, dus houd rekening met drukte.

Meer informatie over India met kinderen

Behalve de mooie plekjes en must sees in India, zijn er ook een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden en die je moet regelen.

Visum

Om te beginnen heb je een e-visum nodig om India te mogen bezoeken. Ook voor kinderen is het nodig om een visum te regelen. Een visum voor India aanvragen kun je gemakkelijk online regelen. Lees je vooraf goed in, zodat je niet voor verrasssingen komt te staan. Bekijk hier meer informatie over de visumaanvraag.

Vaccinaties

Er zijn een aantal vaccinaties aanbevolen voor wanneer je naar India reist, waaronder Hepatitus A en DTP. Je kunt zelf besluiten welke vaccinaties je neemt. Indien je hier meer informatie over wilt, kun je met je huisarts overleggen.

Eten

Let goed op wat je je kinderen te eten geeft en zelf eet in India. Zorg ervoor dat je groente en fruit zelf schilt en goed wast. Ga alleen uit eten op plekken die je kent, vertrouwd of goede Nederlandse recensies over geleden hebt online. Heb je vooraf niet zoveel opgezocht over het eten? Dan is er een andere gemakkelijke regel om je aan vast te houden: ga eten waar veel mensen eten. Daar is het eten kennelijk goed en de doorlooptijd snel. Dit laatste geeft aan dat eten niet lang ‘ligt’ en bacteriën krijgen dan dus geen kans.
Heb je pech en krijg je toch last van buikloop? Regel zo snel mogelijk ORS (of beter nog: neem dit mee vanuit Nederland).

Meer informatie

Wil je graag meer advies bij reizen naar India, lees je dan goed in, zowel online als offline.


Taj Mahal foto via Shutterstock / door Yury Taranik

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.