Vakantie in Europa

Naar Wenen met kinderen: handige tips op een rij

wenen met kinderen
Linda - Go or No Go

Heb je ook zoveel zin om te genieten van de stedentrip naar Wenen met kinderen? Alleen al het vooruitzicht vergroot de voorpret! Wenen vormt een fantastische stad waar jong en oud zich heel goed kan vermaken. Geniet bijvoorbeeld met elkaar van het sprookjesachtige Schloss Schönbrunn. Dit is het belangrijkste culturele erfgoed van Oostenrijk en een bezienswaardigheid die je niet mag missen! En wil je even met elkaar ontspannen? Dat kan heel goed in de gezellige restaurants waar je van heerlijke schnitzels kunt genieten. In dit artikel lees je meer leuke en handige tips, zodat jullie stedentrip een onvergetelijke vakantie mag worden. Veel plezier en goede reis!

Hoe kom je in Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk?

Er zijn verschillende manieren om af te reizen naar Oostenrijk. De snelste manier is het pakken van het vliegtuig. Vanaf Amsterdam ben je ongeveer in twee uur vliegen al in Wenen en dat maakt het ook erg aantrekkelijk om het vliegtuig te pakken. Je hebt dan namelijk met de kinderen lekker veel tijd om de stad te verkennen, zonder dat de reis als erg inspannend en intensief wordt ervaren. Bovendien vinden kinderen het vaak een geweldige ervaring om in het vliegtuig te zitten, waardoor je nog meer uit deze stedentrip naar Wenen kunt halen. Ook kan je naar Wenen toe met de auto, je overbrugt dan een afstand van ongeveer 1100 kilometer. Hoe lang je er precies over zal doen is erg afhankelijk van de verkeersdrukte op de weg en hoe lang je het zelf én de kids volhouden. Ga je langer naar Wenen toe? Dan is het erg leuk om voor de auto te kiezen, omdat je dan ook de ruimte en tijd hebt om de omgeving van Wenen te verkennen. Ben je sportief aangelegd? Kies er dan voor om met de kids een mooie wandeling of fietstocht te maken. Daar kijken ze later met veel plezier op terug, want het bereiken van een mooie eindbestemming geeft hen veel voldoening! Rij voorzichtig!

Bezienswaardigheden in Wenen

De hoofdstad van Oostenrijk is een perfecte stad om met de kinderen naartoe te reizen. Je hebt er uiteenlopende bezienswaardigheden, waardoor je er je ogen uit kunt kijken. Ook de kids zullen zich in deze stad heel goed kunnen vermaken. Je kunt er heerlijk eten, maar ook shoppen, spelen, genieten van mooie parken, maar ook bijvoorbeeld de tuinen van Schloss Schönbrunn bewonderen. Slot Belvedere en De Stephansdom zijn ook echte aanraders om te bekijken tijdens deze stedentrip. En wil je de kids een extra groot plezier doen? Dan doe je er goed aan om een bezoekje te brengen aan Prater. Daar ligt namelijk een geweldig attractiepark waar de kinderen zich helemaal uit kunnen leven. Ideaal!

Geniet van deze prachtige hoofdstad van Oostenrijk en maak er een onvergetelijke vakantie van!
Bekijk ook alvast dit artikel ken hoe je het vliegen met kinderen nog leuker en prettiger kunt maken met kinderen.  Maak mooie herinneringen met elkaar en ontdek samen het mooie Wenen. Veel plezier!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.