Vakantie in Europa

Vakantie naar Griekenland met kinderen: 5 leuke bestemmingen

griekenland met kinderen

De vakantieperiode is voorbij, de kinderen gaan weer naar school en de kerstboom is inmiddels de deur uit. Tijd om vast aan het plannen te gaan voor de volgende fijne periode. Wil je die Griekse rijst eindelijk eens echt proeven, en heb je altijd al een keer op vakantie naar Griekenland willen gaan, maar weet je niet goed waar je dan naartoe zou moeten met de kids? We hebben de leukste kindvriendelijke bestemmingen voor je op een rijtje gezet!

1. Corfu

Houden zowel jij als de kinderen van waterpret? Dan is Corfu de bestemming voor jullie. Het prachtig groene, bergachtige eiland geeft Griekenland perfect weer: hagelwitte stranden en azuurblauw water. Wat wil je nog meer? Het eiland heeft geweldig leuke aquaparken (die niet alleen voor de kids, maar ook voor de ouders erg leuk zijn) en biedt plezier voor jong en oud.

2. Kos

Ben je toch op zoek naar wat meer cultuur? Dan bezoek je Kos. Het lange, vlakke eiland kent een rijke historie. Je vindt natuurlijk ook hier langgerekte stranden waar je heerlijk kunt genieten van de zon, maar ook kilometerslange fietspaden zodat je met het hele gezin een dagje actief Griekenland kunt ontdekken.

3. Kreta

Wil je van alles wat? Dan ga je naar Kreta; dit is namelijk niet voor niets een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Griekenland. Het is in het hoogseizoen wat toerististisch, maar wanneer je in het laagseizoen reist kan het een ontzettend fijne vakantie zijn. Je kunt er genieten van watersport, havens, leuke bergdorpjes, heerlijke terrassen, hagelwitte stranden en ook nog eens een prachtig wild landschap.

4. Zakynthos

Heb je weinig zin in een drukke vakantiebestemming bomvol toeristen? Bezoek dan Zakynthos. Dit ietwat kleinere eiland biedt je ontzettend veel moois wanneer het gaat om omgeving en natuur. Witte kalkrotsen, langgerekte stranden en verborgen blauwe grotten maken het een waar genot voor de natuurliefhebber. De kustplaatsen zijn ontzettend gezellig, vol leven, en de kleine baaitjes maken dit eiland geweldig voor een vakantie met de kids. Rust, natuur, en sfeer: wat wil je nog meer?

5. Rhodos

Naast Kreta is Rhodos een van de populairste vakantiebestemmingen in Griekenland, ook hier kun je dus wederom veel toeristen verwachten. En al die toeristen komen er niet voor niets: Rhodos heeft zo’n 300 dagen per jaar zon! Ideaal voor een vakantie in het laagseizoen dus. Er zijn allerlei leuke uitstapjes en volop kindvriendelijke accommodaties om het eiland perfect te maken voor een vakantie met de kids.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.