Huis & Tuin

Tips om een knus en stoer interieur te creëren

knus mooie bank voor al je bankzaken
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Het kan een hele uitdaging zijn om een grote ruimte tóch knus aan te laten voelen. Als je een groot huis hebt en daarbij dus een grote huiskamer, dan kan het lastig zijn om het niet kil aan te laten voelen. Ook als je in een studio of loft woont, zul je dit probleem herkennen. Daarom deze keer tips om een grote ruimte toch knus en stoer in te richten!

Breng je stijl in beeld

Voor je begint met inrichten en met losse accessoires kopen, is het verstandig om eerst je stijl helder te krijgen. En als je een partner hebt, dan is het dus ook handig om jullie beide stijlen te ontdekken. Maak bijvoorbeeld allebei, los van elkaar, een moodboard. Zodra je hem beide af hebt, kun je ze naast elkaar leggen en de overeenkomsten zoeken. Indien gewenst kun je daar dan weer één moodboard voor maken. Een moodboard kan je ook goed helpen bij het ontdekken van welke stijlen en kleuren bij elkaar passen. Daar kunnen echt verrassende dingen uitkomen! Als je écht een hele andere smaak hebt dan je partner, dan kun je kijken of je de ruimte kunt splitsen en meerdere hoekjes kunt inrichten in ieder je eigen stijl. Dan is het natuurlijk wel van belang dat de kleuren een beetje blijven matchen, zodat het niet een zooitje wordt ;-).

Gebruik de ruimte

Je kunt natuurlijk je bankstel(len) in het midden van de ruimte neerzetten, zoals je zou doen bij een normale, kleinere huiskamer. Maar het is juist heel leuk om de ruimte te gebruiken en het eens anders aan te pakken. Maak bijvoorbeeld twee zithoeken: een waar jullie lekker met je vrienden kunnen chillen, en een waar je als gezin rustig op de bank kunt relaxen. Je kunt de zithoeken echt afzonderlijk maken door bijvoorbeeld gebruik te maken van vloerkleden. Zo herken je duidelijk ieder zitgedeelte.

Raamdecoratie

Om ervoor te zorgen dat een grote ruimte niet kil aanvoelt, zou ik altijd raamdecoratie aanraden. Denk aan jaloezieën of gordijnen. Naast dat het ervoor zorgt dat de ruimte knusser is, is het ook nog eens prettig dat niet iedereen zomaar binnen kan kijken. Zeker in de avond en nacht is het prettig als je iets voor je raam hebt, ook een stukje voor de veiligheid.
Gordijnen staan perfect in een knusse ruimte, maar ga je voor een industrieel interieur met een stoer tintje, dan passen jaloezieën weer beter. Kijk goed naar voorbeelden, zodat je duidelijk krijgt wat jij mooi vindt. Er zijn veel interieurfoto’s online te vinden, maar ook op bijvoorbeeld de website van veneta, waar je terecht kunt voor raamdecoratie. En als je dan toch nog twijfelt, kun je ook nog gratis en vrijblijvend een specialist aan huis om je te adviseren over de juiste raamdecoratie.

Decoreren

Zodra je de grote meubels geplaatst hebt, is het tijd om te decoreren. Decoratie zorgt voor een stoere en/of knusse afwerking. Denk aan vloerkleden, lampjes, sierkussens, een plaid, een mooi beeld, schilderijen en niet te vergeten planten. Maak het trouwens niet té druk: een grote ruimte wil niet zeggen dat je hem helemaal vol moet proppen.

Tot zover de tips om een grote ruimte toch knus en/of stoer te maken. Heb je zelf nog tips? Deel ze dan hieronder in de reacties!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.