Opvoeding & Ouderschap

Over telefoons en het bekende ongeluk in het kleine hoekje

Kapotte telefoon ongeluk
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Je hoort het jezelf vast vaak roepen: ‘voorzichtig met die tablet!’, ‘kijk je uit met mijn telefoon?’ en ‘pas op de laptop!’. Minimaal een van deze uitspraken moet haast wel herkenbaar zijn, tenminste, als je kids hebt van een jaar of drie en ouder. Ook hier in huis hoor ik het mezelf of mijn man regelmatig roepen. Maar een ongelukje zit nu eenmaal in een klein hoekje, en dan is een telefoonverzekering toch wel erg handig.

Opvoeding

Het begint natuurlijk bij de opvoeding. Als je je kind niet leert dat hij of zij voorzichtig moet omgaan met (kostbare) spullen, dan gaat er natuurlijk al iets mis. Maar goed, ik ga er even vanuit dat iedere ouder zijn of haar kind wel bijbrengt dat er voorzichtig omgegaan moet worden met bijvoorbeeld een tablet of telefoon. Maar los daarvan kan een ongelukje nog altijd in dat kleine hoekje zitten.

Verdronken in je tablet

Daan en Jesse gaan gelukkig best verantwoordelijk en voorzichtig om met hun tablets en mijn telefoon. Ze gooien er niet mee (dat zou wat zijn) en doen netjes altijd na het spelen de tablethoes weer dicht, om hem vervolgens op te bergen. Maar het gebeurt heus wel eens dat ze met de tablet in hun hand rondlopen en zo ín die tablet zitten, en dus amper kijken waar ze lopen. Meestal is dat het geval als ze een YouTube filmpje aan het kijken zijn op de tablet. Natuurlijk ook niet handig om met je tablet rond te gaan wandelen als je een YouTube filmpje kijkt, maar ja, soms komt het zo uit denk ik? Maar dan kan het zomaar gebeuren dat ze ineens tegen iets aan botsen.

Een ongelukje zit in een klein hoekje

Niet alleen bij Daan en Jesse zit dat ongeluk in een klein hoekje hoor. Vanmorgen nog had ik een doosje in mijn handen vast en daarop had ik papieren liggen en de tablet. Dat moest namelijk allemaal mee in de auto. Ik liet per ongeluk mijn sleutels vallen en terwijl ik bukte om mijn sleutels op de rapen, schoof zo de tablet van de papieren af. Flats, op de grond. Gelukkig zit de beschermingshoes om de tablet heen en was er verder niets met het scherm aan de hand. Maar toch is het altijd weer schrikken.

Barst!

Met mijn telefoon is het trouwens een ander verhaal. Daar zit niet zo’n hoes om heen die de voorkant afschermt. Sterker nog, er zit helemaal geen bescherming om mijn telefoon heen, aangezien mijn smartphone hoesje onlangs kapot gegaan is. Niet slim natuurlijk om niet gelijk een nieuwe te bestellen, want mijn telefoon is al regelmatig op de grond gekletterd bij het opstaan uit de auto bijvoorbeeld. Of de jongens lieten hem per ongeluk vallen tijdens het spelen van een spelletje. Kan gebeuren. Maar het is toch wel érg vervelend als het een keer wel echt mis gaat.

Verzekeren

Je weet wel…dat je scherm zo’n enorme barst heeft. Ik heb dat inmiddels wel een aantal keren meegemaakt helaas en ik kan je vertellen: het went niet. Het blijft even pijnlijk als de eerste keer. Trouwens, een barst in je telefoon is ook meteen de meest voorkomende beschadiging bij telefoons. Tot vorig jaar heb ik nooit een verzekering afgesloten voor mijn telefoon, maar na twee schermvervangingen (au, duur!) was ik er klaar mee en ging ik dus wel voor een telefoonverzekering. Zo heb je bijvoorbeeld de SmartPhonePolis. Hiermee verzeker je je telefoon voor alles wat er mis kan gaan en waar je van te voren geen rekening mee had gehouden. Het mooie aan deze verzekering is dat het niet uitmaakt wie de schade aan heeft gebracht of wat er gebeurd is. Daarnaast ben je voor een verzekering minder geld kwijt dan voor het eenmalig betalen van een schermreparatie. De keuze voor mij was dus snel gemaakt!

Heb jij je smartphone verzekerd?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.