Inspiratie

Surfen met het hele gezin: iets voor jou?

Surfen
Linda - Go or No Go

Heb je samen met je kind een gezamenlijk hobby voor watersport? Dat lijkt me te gek! Je kind bijvoorbeeld leren surfen is toch super tof?! En het is een waanzinnige sport voor jong en oud natuurlijk. 

Zelf heb ik niets met watersporten hoor. Vroeger ging ik wel eens wildwaterkanoën in Frankrijk en dat vond ik super leuk, maar daar bleef het dan verder ook bij. Ik kan wel vol bewondering kijken naar waterskiërs of surfers bijvoorbeeld. Geweldig als je die gasten op de golven ziet staan!

Gezinslessen surfen

Mocht het nu pas later bij je gaan kriebelen, dan kun je ook nog altijd een gezinsles surfen regelen. Dan krijg je dus gewoon met het hele gezin in een keer surfles! Ook wel een super handige oplossing dus, als je altijd al gewild hebt, maar uiteindelijk nooit de stap genomen hebt.
Even voor jouw informatie: meestal moeten kinderen minimaal zes jaar oud zijn en minimaal in het bezit zijn van een A en B diploma. Dit laatste is natuurlijk ook super belangrijk, aangezien je flink wat water zult gaan happen tijdens die lessen.
Vaak kun je ook eenmalige surflessen regelen, bijvoorbeeld als familie-uitje. Houd je dus wel van een actief uitje, dan is dit vast iets voor jullie!

Wetsuit

Als je je kids onder surfles wil gaan doen, of zelf wil gaan leren surfen, is het aanschaffen van een wetsuit natuurlijk essentieel. Een wetsuit voor kinderen moet goed passen zodat je lekker warm blijft. Niet alleen de lengte, maar ook de dikte van de wetsuit is belangrijk. De dikte is afhankelijk van of je hem alleen in de zomer gaat gebruiken, of ook in de voor- en najaar. Tot slot is het belangrijk dat het pak goed aansluit bij je kind. Met een te groot wetsuit loopt het water zo in het pak en dat hoort natuurlijk niet.

Toch maar niet..

Voorlopig houden wij het zelf gewoon bij iets minder extreme familie-activiteiten. Zo gaan we binnenkort onze eerste Escape Room bezoeken! Niet mijn eerste, maar wel voor mijn kinderen. En aangezien het echte puzzelaars zijn, denk ik dat ze dat geweldig gaan vinden. En zo niet, dan kunnen we altijd nog een lesje surfen nemen natuurlijk ;-).

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.