Verjaardag & Traktaties Voeding en gezondheid

Simpele en gezonde traktaties voor baby’s en peuters

Simpele en gezonde traktaties voor baby's en peuters

Hoera, je kind is jarig! En dat betekent voor de meeste ouders trakteren. Het begint vaak al op het kinderdagverblijf en/of op de peuterspeelzaal en natuurlijk trakteren op de basisschool. Deze keer wil ik jullie graag wat inspiratie geven voor simpele en gezonde traktaties voor baby’s en peuters op het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal.

Cadeautje erbij

Nu is het voor mijn gevoel een tijdje een hype geweest wie er de grootste en duurste traktatie had. Je weet wel: met een cadeautje erbij voor elk kind. Maar ik geloof dat dat nu wel weer een beetje voorbij is, gelukkig. Tegenwoordig vinden ouders het fijn dat het vooral makkelijk en snel klaar is en als de traktatie het liefst zo gezond mogelijk is.

Simpele en gezonde traktaties voor baby’s en peuters

Ik werk op een kinderdagverblijf met kinderen van 0 – 2 jaar oud. En ik merk dat ouders soms moeite hebben met een traktatie bedenken. Het is dan ook vaak hun eerste keer dat ze een traktatie maken en gaan trakteren. Ze vragen mij vaak advies en ik adviseer dan: hou het lekker simpel. Een stuk fruit is al genoeg en eigenlijk lusten alle kinderen dat wel. Om ouders te helpen die ook op zoek zijn naar traktatie-ideeën voor baby’s en peuters zet ik een aantal leuke, simpele en gezonde traktaties voor jullie op een rijtje.

Fruit traktaties voor baby’s en peuters

Mandarijnbeer

Mandarijnen, appels, bananen, kiwi’s, peren: allemaal stukken fruit waarvan je super leuke en vooral makkelijke traktaties kunt maken.
Ik heb van een mandarijn een soort poesje of beertje gemaakt, geen idee eigenlijk wat het nu precies is. Dit heb ik gemaakt door twee tumtummetjes erop te plakken. Dit doe ik door poedersuiker met een beetje water te mengen. Zo krijg je een soort van lijm. Een gezichtje erop tekenen en klaar ben je! De tumtummetjes kun je natuurlijk vervangen door blauwe of rode besjes, als je het écht helemaal gezond wil houden.

Mandarijnindiaan

Een andere mandarijn tover ik zo om in een indiaan. Washitape eromheen, veertje erachter, gezichtje er op tekenen en klaar. Hoe simpel kan het zijn? Dit kan ook makkelijk met een ander stuk fruit. Zo heb je een fruitschaal vol met vrolijke indiaantjes.

Feestbanaan

Maak een klein hoedje van papier. Schrijf het cijfer erop met de leeftijd van je kind en zet het op je banaan. Nog een gezellig snoetje er op tekenen en klaar ben je.

Groente traktaties voor baby’s en peuters

Kijk eens naar deze leuke schaal vol met Dinovoer. Dit had ik van de zomer gemaakt. Heerlijk om te snacken bij het warme weer. Een leuke traktatie voor een stoere jongen of meisje die van dino’s houdt. Je loopt er zo de groep mee rond zodat iedereen wat lekkers kan pakken.

Rijstwafels traktatie

En dan heb je nog soepstengels, ontbijtkoek, een doosje krentjes, eierwafels, rijstwafels etc. Ook leuk om mee te variëren en te versieren.

Van deze rijstwafel heb ik Nijntje gemaakt. Ik heb een rijstwafel ingepakt in transparante folie, zo blijft het ook nog eens wat langer vers. Twee oortjes uitknippen die je op de achterkant plakt en teken twee ogen en een kruismondje op de voorkant. Klaar!

Ik hoop dat ik jullie wat geïnspireerd heb met mijn traktatie-ideeën.
Zoals je ziet kan het dus makkelijk, snel en gezond zijn! Dat is wat elke ouder wil, toch?!


Lees ook: 21x gezonde en ongezonde traktatie tips en ideeën

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.