3 jaar 4 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Coöperatieve spellen van Sunny Games – ZooMemo

Op het Spellenpektakel afgelopen november maakte ik kennis met Sunny Games. Samen met de jongens hebben we een poosje zitten spelen met een aantal spellen van Sunny Games en we waren direct enthousiast. Deze spellen zijn namelijk anders dan andere spellen.

Coöperatieve spellen

Wat ik namelijk zo mooi vindt aan de spellen van Sunny Games, is dat de spellen coöperatief zijn. Dat houdt in dat de spelers van het spel niet tegen elkaar, maar mét elkaar spelen. Met elkaar probeer je het spel te verslaan. Door teamwork probeer je te winnen. En win je niet, dan verlies je met z’n allen. En natuurlijk is het goed dat een kind tegen zijn verlies leert kunnen, maar leren samenwerken is ook heel erg belangrijk. Ik ben dus erg enthousiast over dit element in de Sunny Games spellen!

Sunny Games

Spellenuitgever Sunny Games heeft 17 samenwerkingsspellen in de leeftijd van 3 tot en met 12+ jaar. Dit zijn onder andere geheugenspellen, strategiespellen en fantasiespellen. De spellen van Sunny Games vind je in de betere spellen- en speelgoedwinkels en natuurlijk online.

logo_sunny-games_transd

ZooMemo

Voor een review kregen wij ZooMemo mee naar huis. ZooMemo is een coöperatief geheugenspel. In principe werkt het spel hetzelfde als memory, maar om het uitdagender te maken zitten er een aantal aanpassingen in het spel. Als eerste natuurlijk speel je niet tegen elkaar en wint niet diegene met de meeste goede memory-sets. Je speelt samen tegen het spel, in dit geval tegen de directeur van de dierentuin. De directeur van de dierentuin staat aan het begin van een wandelpad en hij is onderweg naar de dierentuin. De dieren van de dierentuin hebben echter flink feest gevierd ‘s nachts en zijn nog niet terug in hun kooien! Daarvoor is jouw hulp nodig. Op de memory-tegels staan alle dieren afgebeeld en aan jou de taak om de dieren bij elkaar te zoeken. Als je een setje vindt, mag je de dieren een plekje geven in de dierentuin.

spel-zonder-verliezer

In de memory-tegels zitten naast alle dieren ook afbeeldingen van de directeur en van een brullende leeuw verstopt.
Als je een tegel met de directeur pakt, zet de directeur een stapje naar voren op het wandelpad. Hoe dichterbij hij bij de hekken van de dierentuin komt, hoe spannender. Want als hij er eenmaal is, en niet alle dieren zitten in hun kooi, hebben jullie verloren.

sunny-games-ervaringen

De brullende leeuw maakt het spel een tikkeltje lastiger. Want als je de leeuw kiest, moeten alle memory-tegels door elkaar worden gehusseld. Nu weet je dus niet meer waar de directeuren liggen.

Go or No Go

De jongens vinden ZooMemo wel leuk, maar na 1 potje zijn ze er ook wel weer klaar mee. Een memory voor mijn kinderen van 6.5 jaar blijkt toch wat te simpel en niet al te uitdagend. Ik denk dat dit spel wel erg leuk is voor kinderen van 3 tot 5 jaar. Zeker vanwege het feit dat er niet één kindje verliest maar dat je samen wint of verliest.
Het spel krijgt dus een GO voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar.

Feitjes

Leeftijd: De adviesleeftijd van het spel is 5+ jaar, maar ik vind het spel geschikt voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar.
Speelduur: 8-10 minuten
Prijs: Gemiddeld €15,-

samenwerkspel-review

Lees ook: Sunny day

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.