Inspiratie

Hoe organiseer je een goed feest?

foamstick feest party aankleding muziek

Een goed feestje organiseren, dat kunnen mijn vriendinnen en ik wel. Toen we dertig werden, organiseerden we samen een Thirty Party. Eigenlijk hebben wij voor een goed feest alleen lekkere muziek en genoeg drank nodig, maar natuurlijk lieten we het niet bij die twee elementen. 

Muziek

Omdat de muziek dan weer wél heel belangrijk is, roep ik eerst daar iets over. Geloof me: een DJ inhuren is écht een aanrader. Natuurlijk kun je een leuke playlist samenstellen en die op shuffle laten afspelen. Maar na een paar uurtjes en drankjes verder komen er áltijd verzoekjes. De ene keer van die oom en tante die even willen dansen, maar gelukkig vooral van mensen die zin hebben om te dansen. En verzoekjes brengen sfeer. Je kent het gevoel wel toch: je hebt een nummer aangevraagd en wacht tot hij gedraaid wordt. En wacht…en wacht…en jawel! Daar is hij! Of niet natuurlijk, want genoeg DJ’s die wel ja zeggen, maar je plaatje uiteindelijk nooit draaien. Maarrrr het mooie van een feestje organiseren is dat jíj de baas bent en jij dus ook met de DJ afspreekt wat hij met verzoekjes moet doen.

Aankleding

Een feest is een toffe zaal is natuurlijk het gaafste. Met een dansvloer, hangtafels en eventueel aan de zijkanten zitplaatsen voor de oudere party-gasten. Extra leuk is als je de zaal aankleed met leuke versieringen. Je weet wel, ballonnen, slingers en eventueel nog speciale feestversieringen die passen bij jouw feest. In ons geval waren dat ’30’ ballonnen enzo. Ook lampions zijn tegenwoordig natuurlijk helemaal hip, dus ook die hebben we een heel aantal aan draden gehangen. Super sfeervol!

Foamsticks

Misschien ken je ze wel van festivals of concerten: De foamsticks. Een witte zachte buis met LED verlichting. Als je die aanzet, krijgt de foamstick een vrolijk kleurtje. Ze zijn in allerlei kleuren beschikbaar en ook in multicolor. Helemaal leuk als je ze laat bedrukken met een korte party-slogan. Heb je een quote waar iedereen jou aan herkent? “Feesten als een malle!” zou wel iets voor mij zijn. Maar je kunt natuurlijk ook de foamsticks bedrukken met je bereikte leeftijd of als je bijvoorbeeld een bruiloftsfeest geeft, is een ‘just married’ met jullie trouwdatum of namen natuurlijk super leuk.
Foamsticks geven een super gaaf effect. Hoe groter het feest, oftewel hoe meer mensen, hoe gaver het effect is.
Ze zijn trouwens ook cool omdat ze verschillende standen hebben. Van rustig aan en uit tot hysterisch knipperend. Musthave dus voor een goed feest!

Gezellige mensen

Je feest valt of staat natuurlijk met de gasten. Als je een DJ of een band inhuurt, is je doel meestal dat mensen gaan dansen. Beetje jammer is het dus als je gasten liever aan hun tafel blijven zitten of hangen. Een dansbaar nummer opzetten en zelf de dansvloer op gaan kan mensen helpen om ook op de dansvloer te gaan staan. Of als het echt even niet lukt, een liedje dat iedereen kent inclusief het dansje. Je weet wel, de macarena ofzo. Gewoon, om even die heupjes los te krijgen. Maar gelukkig is het negen van de tien keer niet nodig en gaan de gasten vanzelf wel lekker mee feesten. En hopelijk duren de feestjes dan tot in de vroege uurtjes ;-).


Feestfoto via Shutterstock / door sasiko kaan

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.