Bioscoop

{ Filmrecensie } | Hoe Tem Je Een Draak 3

Hoe Tem Je Een Draak

Afgelopen weekend was de grote première van ‘Hoe Tem Je Een Draak 3’ in bioscoop Pathé naast de Amsterdam Arena. Wij mochten met onze twee oudste fans van Hoe Tem Je Een Draak deze première bezoeken en wat was het leuk! De dag begon al ontzettend vroeg, want we wonen maar liefst twee uur rijden van het grote spektakel vandaan. Maar de pret begon natuurlijk al in de auto. Want waarom gingen we nou helemaal naar Amsterdam op een vroege (7:30 uur) zaterdagochtend? 

Première Hoe Tem Je Een Draak 3

Toen de kids eenmaal wisten waar ze heen gingen was het natuurlijk dolle pret. En de daarbij behorende ‘zijn we er al bijna’ kwam ongeveer elke drie minuten voorbij. Ahum… Voorafgaand aan de filmvoorstelling was er ook nog een optreden van de boyband Fource, die de titelsong van Hoe TemJe Een Draak 3 in hebben gezongen.

Jongensband Fource en meer

Er zaten dus ook mega veel Fource fans op de ’tribunes’ en het langverwachte wachten kon beginnen. Want voordat hun optreden begon werden we eerst van harte welkom geheten in de Draken-gestijlde bioscoop. Met wat lekkere croissantjes en andere bolletjes, draken cupcakes, heerlijke ranja van CoolBear en een tof helleveeg masker van Tandloos werden we verwelkomt. Het buikje goed gevuld, en even een goede plaspauze en wij waren er klaar voor.

Nadat een deel van de cast op het podium vertelde wat zij eigenlijk vonden van deze derde editie van Hoe Tem Je Een Draak, was het eindelijk tijd voor de titelsong! Daarna werden we nog verrast met twee andere liedjes en begaf iedereen zich langzaam naar de zalen. Een speciaal 3D-brilletje niet vergeten en daar gaan we.

Super leuke verrassing was dat er op elke stoel nog een flesje FruitShoot en een grote zak popcorn klaar stond. Voor deze wereldreizigers was dat dus wel heel erg fijn. Brilletjes op, zakken popcorn open en de film kon beginnen.

Het verhaal van Hoe Tem je Een Draak 3

Omdat we natuurlijk niet helemaal alles gelijk willen verklappen geven we alleen een globaal verhaal want je moet natuurlijk de film in het echt helemaal zelf bekijken.
Hikkie en Astrid genieten van het leven als drakenbevrijders, maar al gauw komen ze erachter dat ze deze keer met een ander soort vijand te maken krijgen. Deze gemene Viking heeft er namelijk voor gezorgd dat alle andere hellevegers uitgeroeid zijn. Met grote trots noemt hij zichzelf de draken doder. En zijn enige doel is om nog de enige levende helleveger te doden. Want Tandloos is door zijn unieke positie dé leider en aanvoerder van alle andere draken. Zodra hij Tandloos om het leven kan brengen, kan hij daarmee ook alle andere draken uitroeien. Hier willen Hikkie en Astrid natuurlijk een stokje voor steken. Hun grote vriend Tandloos loopt enorm gevaar nu deze gevaarlijke drakendoder erop uit is om Tandloos om te brengen.

Maarrrr…

Wat zij niet weten is dat ze deze keer niet met geweld de vijand zullen moeten verslaan, maar met een hele andere manier. Want deze drakendoder heeft een meisjes helleveeg, de hemel sfinx. Zij wordt gedwongen om Tandloos’ hoofd op hol te laten slaan, en dat lukt! Helemaal hoteldebotel vergeet Tandloos dat hij de meest gezochte draak is. Ter nauwe nood ontsnapt hij aan het klapnet maar de vlinders blijven… Tijdens zijn zoektocht naar zijn nieuwe vriendin verdwijnt de mysterieuze hemel sfinx in het niets.

Ondertussen…

Ondertussen bedenkt Hikkie het plan om de nieuwe vijand te ontvluchten. Samen met alle draken en het hele dorp gaan zij op zoek naar de verborgen wereld. De enige plek waar alle draken in vrede leven en waar zij veilig zullen zijn van het gemene plan. Zijn vader heeft tijden geprobeerd om deze verborgen wereld te ontdekken, maar nog altijd zijn ze niets wijzer. Tijdelijk slaan ze kamp op op een eiland ten weste van hun oude (en inmiddels verwoeste) dorp.

Hikkie en Astrid vinden Tandloos eindelijk net op het moment dat hij de verborgen wereld ontdekt. Daar komen ze erachter dat Tandloos en zijn nieuwe vriendin in de verbogen wereld heersen als koning en koningin. Hikkie ziet dat zijn grote vriend iemand anders gevonden heeft en heeft het daar eigenlijk toch wel heel erg moeilijk mee.

Gevaar

Dan worden Hikkie en Astrid ontdekt en lopen ze groot gevaar. De draken in de verborgen wereld zijn namelijk niet gewend aan mensen en leven al helemaal niet in vrede met ze. Net op tijd weet Tandloos ze te redden van de boze draken en brengt hij Hikkie en Astrid veilig in hun eigen wereld terug. Nu weet Hikkie wat hem te doen staat. Hij heeft de verborgen wereld gevonden, en daar zal hij al hun draken veilig heen brengen.

Toch weet hun nieuwe vijand Tandloos gevangen te nemen en alle draken volgen hem als leider. Het duivelse plan is geslaagd, en alle draken worden één voor één gevangen genomen. Hikkie, Astrid en de anderen doen nog één laatste poging om Tandloos, zijn vriendinnetje en alle andere draken te bevrijden. Tijdens deze bevrijdingspoging komt Hikkie voor de moeilijkste keuze van zijn leven te staan…. Hoe het afloopt? Dat verklappen we niet!

Wat vonden wij van de film?

Onze kids vonden de film (natuurlijk) fantastisch! Een mooi derde deel van deze veel besproken en gekeken trilogie. Ze vonden de film af en toe wel erg spannend (komt ook door de geweldige 3D effecten die er de hele film zijn) en waren soms nogal verontwaardigd. Even leek het of we de zaal in tranen zouden verlaten maar gelukkig….

Wij geven de film een dikke vette 9! Als jouw kids al gek zijn van de eerste twee films van Hoe Tem Je Een Draak, dan zullen ze deze ook zeker niet willen missen.


Lees ook: Sonic The Hedgehog – de Film

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.