Dé speelgoedrage van 2019 – hypes en trends

Dé speelgoedrage van 2019!

Linda - Go or No Go

Linda, 32 jaar en eigenaresse van Go or No Go.
Avatar

Het jaar 2018 kende een aantal speelgoedrages waar je écht niet omheen kon. We kijken terug, maar ook vooruit. Welke speelgoedrages brengt 2019 ons en wat wordt dé speelgoedrage van 2019?

Speelgoedrages 2018

Squishies

We beginnen natuurlijk met de squishies. Ongekend populair en de squishies vlogen de schappen uit. Kinderen kregen er niet genoeg van en vooral het schattigheidsgehalte was zeer hoog. Echt er mee spelen gebeurde overigens niet, na een paar dagen knijpen in de squishies was de grootste lol er wel weer vanaf. Maar toch bleven nieuwe squishies in de winkel de kinderen aantrekken. Ook AliExpress was er natuurlijk als de kippen bij en de goedkoopste squishies kwamen binnen enkele weken binnen. Vergeleken met de betere squishie-merken was dat best wel rommel, maar goed.

SQUISHIES

Slijm maken

In 2017 begonnen we al volop met slijm maken, maar in 2018 groeide deze rage groter en groter. Allerlei soorten slijm werden gemaakt en zeker de unicorn(poep)-slijm was populair. Dat vooral omdat unicorn in het algemeen een grote rage waren en nog steeds zijn. Ook speelgoedmerken haakten op deze rage in en zo ontstonden de slijmballen en Odditeez ballen. Een hele grote rage werden ze niet overigens, ik denk zelf vooral vanwege de best wel hoge prijs. Vooral de goedkope slijmpjes van de Action vlogen de schappen uit, die voor 50 cent te koop zijn. Maar vergeleken met de duurdere merken was dat dan weer echte rommel. Wat een plaktroep. Hier in huis was het altijd één keer er mee spelen en meteen de prullenbak in daarna.

Unboxing

Een andere grote hype in 2018 was het unboxen. Unboxing is natuurlijk al jaren een bekend fenomeen op YouTube, maar dat was dan vooral van gameconsoles, computers, telefoons, enzovoorts. Maar in 2018 werd de unboxing-rage overgenomen en werd er volop speelgoed unboxed. Daar speelden speelgoedmakers natuurlijk weer slim op in en zo ontstonden bijvoorbeeld de razend populaire L.O.L. ballen.

Fortnite

En dan hebben we natuurlijk nog de populairste game van 2018: Fortnite. Vrijwel iedereen kent Fortnite. Wordt het niet in je huis gespeeld, dan is de kans groot dat je kinderen toch wel een paar Fortnite-dansjes kennen. Gezien op school of de bso, neefjes, nichtjes of misschien wel van papa of YouTube. Het spel is enorm populair en verveeld nog altijd niet. Fortnite blijft zich namelijk continu vernieuwen, waardoor er steeds zoveel nieuws te ervaren en beleven is, dat het spannend en interessant blijft. Daarnaast is het ongekend populair om Fortnite video’s op YouTube te plaatsen en ook mijn kids kijken uren naar Enzo Knol en Royalistiq. En bizar is dat zij zo populair zijn dat ze gewoon live Fortnite-events organiseren, waar je tickets voor kunt kopen en waar vervolgens live gegamed wordt door deze bekende YouTubers. Fans kunnen dan toekijken hoe zij dit doen en daarnaast worden er enkele fans uit het publiek gekozen om mee te mogen doen. Bizar toch!

De speelgoedrage van 2019

Fornite in 2019

Maar wat wordt dan de speelgoedrage van 2019? Heel eerlijk denk ik om te beginnen dat we een aantal rages mee zullen gaan nemen van 2018. Fortnite zal in 2019 minstens net zo populair blijven in 2019, waarschijnlijk nog wel populairder. Dat zien we wel aan de bizar hoge geldprijzen die je tegenwoordig kunt winnen met Fortnite. Niet voor niets is Fortnite dan ook een officiele e-game waar je, als je goed bent, je salaris mee kunt verdienen.

Fortnite Battle Royale

Unboxing in 2019

Ook de unboxing-hype van speelgoed zal in 2019 zeker blijven. Ik denk dat in 2019 ook steeds meer kinderen ‘YouTuber willen worden’, en unboxing video’s zijn natuurlijk dan hele gemakkelijke en laagdrempelige video’s om op te nemen.

Programmeren

In 2019 verwacht ik dat programmeer speelgoed populairder zal gaan worden. Speelgoedmerken maken voor steeds jongere leeftijden nieuw speelgoed dat geprogrammeerd kan worden door kinderen. Op deze manier kunnen jonge kinderen hier al kennis mee maken. Het hoort er steeds meer bij, op vele scholen maken kinderen ook al kennis met programmeren.
Maar denk ook aan technisch speelgoed zoals drones en robots.

Nieuwste speelgoedrage van 2019

Welk nieuw speelgoed wil ieder kind hebben? Iedere keer als we een speelgoedrage van 2019 spotten, zal dat direct HIER zeker komen te staan! Wil je door ons ook op de hoogte gehouden worden van ons favoriete speelgoed per leeftijd? Schrijf je dan in voor de Gift Guide mailing!

°° Update16 oktober 2019 °°

Het najaar eindigt en het speelgoed voor Sinterklaas en Kerst ligt al volop in de winkels. Grote nieuwe speelgoedrages voor dit jaar verwacht ik niet meer…maar we houden het in de gaten!

°° Update 3 september 2019 °°

Tangle hype speelgoedrage 2019

Ja hoor, we hebben er weer een! De scholen zijn net weer begonnen en in beide klassen van mijn jongens is er ineens een nieuwe hype ontstaan: de Tangle. Eigenlijk is het idee een beetje vergelijkbaar met de spinner: ze zijn bedoelt om je handen lekker bezig te houden zonder dat het herrie maakt. Daardoor zijn deze tangles, net als de spinners, fijn voor in de klas. De juffen in beide klassen van mijn zonen vinden het prima dat kinderen tijdens een instructie met de tangle in hun handen zitten. Ook als kinderen even klaar zijn met een werkje en even tijd over hebben, mogen ze er mee ‘spelen’. Ze zijn er zoals je hier ziet in ontzettend veel soorten, maten en kleuren.

°° Update 15 juni 2019 °°

In de speelgoedwinkels kun je er op dit moment niet omheen en uit betrouwbare bron (speelgoedwinkelier) hoorde ik ook dat de verkoop enorm aan het toenemen is de laatste weken. Een super leuke nieuwe rage die ik érg leuk vind in ieder geval: SkippyDance! Je kent het wellicht nog van vroeger…wat heb ik veel gespeeld met deze elastieken! Elastieken Elastieken, erin, eruit, erin, eruit, spring en draai! Super leuk! En nu is het dus weer helemaal terug! Wel met een nieuw tintje trouwens: op YouTube vind je allerlei tutorials en er is een heuse SkippyDance Academy met vlogs. Je wordt uitgedaagd om te elastieken met coole moves en muziek. Super leuk en wat ons betreft een perfecte speelgoedhype voor het lekkere zomerweer!

°° Update 17 april 2019 °°

Voor de fashionista’s is er dit jaar weer een nieuwe verzamelhype: de Studio Pets Collectibles! Met een zacht prijsje zijn deze super schattige huisdiertjes het perfecte cadeau én je kunt vooraf zien welke Studio Pet je kiest, dus geen gedoe met dubbele ruilen!

°° Update 3 april 2019 °°

magneetballetjes speelgoedhype

Ik heb er weer een hoor! Ik denk dat dit echt een rage in opkomst is. Vandaag zag ik er een kindje mee in de klas, met heel veel kinderen erom heen en ik hoorde een ander jongetje al zeggen: “hee, die heb ik ook thuis!” De rest keek mee: “woow, cool!”
Deze speelgoedhype zit naar mijn mening in de speelgoedcategorie waar ook de Fidget Cube en Spinner in pasten, namelijk het bezig zijn met je handen en het stukje sensitief wat er bij komt kijken. Ik heb het over magneetballetjes! Klinkt simpel, en dat is het ook. De magneetballetjes zijn klein en gemaakt van sterke magneet, genaamd neodymium. Zo blijven ze allemaal aan elkaar, kun je er mee spelen, bewegen figuurtjes maken. Ze vallen niet uit elkaar, tenzij je ze bewust los haalt van elkaar natuurlijk. Ze zijn er in allerlei leuke kleurtjes, dus elk kind kan zijn eigen favoriet kiezen.
Kijk hier voor meer informatie over deze, naar mijn verwachting, speelgoedrage in de dop! Inmiddels hebben wij ze zelf ook in huis en ik kan je vertellen dat mijn kids er niet vanaf kunnen blijven! Erg leuk om mee te frunniken of figuurtjes te maken. Dit laatste is trouwens nog best een uitdaging! 🙂 Zie hieronder de foto voor enkele van onze creaties.
Let op: NIET geschikt voor kleine kinderen! De bolletjes mogen niet doorgeslikt worden aangezien dat gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. 

speel magneet balletjes

°° Update 22 februari 2019 °°

L.O.L. #Hairgoals

#hairgoals

De nieuwste unboxingtrend van L.O.L. in 2019 is de L.O.L. #Hairgoals. De vrolijke L.O.L. poppetjes hebben nu écht haar en dat maakt ze dus nog veel leuker! De L.O.L. ballen zijn onwijs populair en het is ook een feestje om uit te pakken voor kinderen natuurlijk. Nu de poppetjes ook nog eens echt haar hebben, zijn het eigenlijk mini-barbies. Ik denk dat veel meisjes deze L.O.L. Hairgoals voor hun verjaardag gaan vragen!

°° Update 3 januari 2019 °°

De bouncing spinner – de Spinner 2.0

Daar is hij hoor jongens! De allereerste nieuwe grote kansmaker op de speelgoedrage van 2019! Ik heb het over de nieuwste spinners, namelijk de springende spinners. Deze spinners draaien én springen en je kunt er toffe trucjes mee doen. Check het YouTube filmpje hieronder om een kleine indruk te krijgen.

Deze jumping spinner of bouncing spinner is hierrr te koop!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze speelgoedrages van 2019 op Pinterest bewaren ♥

Speelgoed trends in 2019 hypes

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

3 Comments

 • Reply
  { Review } | Capsule Chix fashiondolls - Go or No Go
  15 oktober 2019 at 12:00

  […] hipste meiden-speelgoed van dit moment is toch wel het ‘unboxing’ speelgoed. En ja: nu ligt er weer iets nieuws in de winkels! Namelijk De Capsule Chix. Wij […]

 • Reply
  { Review } | Pop Pops Snotz en Pop Pops Pets - Go or No Go
  14 augustus 2019 at 06:32

  […] Pops Snotz en Pop Pops Pets van Yulu hebben dit allemaal en ze spelen hiermee perfect in op alle speelgoedrages van 2019 tot nu toe. Lees hier onze review van Pop Pops Snotz en Pop Pops […]

 • Reply
  { Review } | Klikken en draaien met de Fidget Cubes (+ WIN!) - Go or No Go
  22 juni 2019 at 13:59

  […] Dé speelgoedrage van 2019 – hypes en trends […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.