Carnaval

Carnaval = La Casa de Papel

La casa de papel
Linda - Go or No Go

Tokio, Tranquilo, Bella Ciao, El Profesor, Moscú. Wie denkt dat ik dit artikel begin met een paar willekeurige Spaanse woorden heeft onder een steen geleefd. Of heeft nog niet de tijd gevonden om een van de meest populaire en wat mij betreft geweldige series op Netflix te bekijken. Ik heb het natuurlijk over La Casa De Papel. 

Bella Ciao

Op Spotify en YouTube krioelt het van de Bella Ciao covers, dé song uit deze serie. Van een heerlijke stampversie van Mental Theo en Gunz For Hire tot een feestelijke versie van Pater Moeskroen. Deze laatste deed overigens tenminste de moeite om er een clip van op te nemen, dus die verdient dan ook een plekje in dit artikel. Wil niet zeggen dat ik stiekem niet liever die lekkere stampversie van Gunz for Hire luister.

La Casa de Papel

Maar goed, terug naar de serie zelf. La Casa de Papel gaat over een groep overvallers die de grootste overval uit de Spaanse geschiedenis gaan plegen. Ze gaan namelijk zelf bankbiljetten bedrukken in de bank en kunnen daar mee zoveel geld bedrukken als ze willen. Het doel is om met een totaal van, hou je vast, 2,4 miljard euro te bedrukken en mee te nemen. Een hele opgave dus, waarbij El Profesor, het meesterbrein achter de overval, het team aanstuurt.

Spaans gesproken

De serie is onwijs populair en dat vind ik ook niet gek: we bingewatchen een eind weg met deze serie, want jongens, wat kijkt hij lekker weg! Je zit er helemaal in en steeds weer wil je weten hoe het verder gaat. Ik dacht, voordat we de serie gingen kijken, dat ik het vervelend zou vinden dat er Spaans gesproken wordt, maar na tien minuten was ik daar aan gewend. Ik heb me er geen moment aan gestoord en eerlijk is eerlijk: Spaans is een prachtige taal om naar te luisteren.

Carnaval = La Casa De Papel

Zal ik een kleine voorspelling doen? Ik denk dat er komende carnaval een outfit mateloos populair gaat zijn: de La Casa De Papel carnavalsoutfit! En bijkomend voordeel: het is super simpel! Een rood pak, een masker, een geweer en witte handschoenen en klaar ben je. Als je er echt voor gaat, kun je nog een pruik erbij regelen van je favoriete La Casa de Papel crimineel.
Ik denk dat we deze carnaval een hoop Spaanse criminelen rijker zullen zijn en dat gaat vast wel gave foto’s opleveren. Voor nog geen dertig euro heb je je complete La Casa De Papel outfit bij elkaar.

Bij ons in huis gaat er in ieder geval al één La Casa De Papel crimineel de straat op tijdens carnaval.
Ik ben benieuwd hoeveel broeders hij tegen gaat komen 😉

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.