Producten voor kids

Je baby wassen in bad of onder de douche?

baby wassen

Het is natuurlijk heerlijk om je baby lekker in een babybadje of tummy tub te wassen. Of nog lekkerder: samen in bad met je baby! Maar goed, dan heb je natuurlijk wel een bad nodig. Daan’s eerste badje was trouwens niet in een babybadje en ook niet in een groot bad. Dat was…in een wasbak! Daarnaast kun je natuurlijk ook nog altijd onder de douche met je baby. Maar dat is wel een spannende, vond ik dan!

Badderen in de wastafel

Ja, echt waar. We hebben Daan lekker in een wasbak gebadderd. Nu moet ik wel erbij zeggen dat het een speciale wasbak was, want dat was een wasbak in het ziekenhuis op de kinderafdeling. En die zijn lekker ruim en er ook wel opgemaakt om daar je kindje in te kunnen badderen. Maar thuis kan dat ook gewoon hoor, zeker als ze nog zo lekker ienieminie zijn. Dus schiet niet meteen in de stress als je nog geen kinderbadje of tummy tub hebt: lekker in de wastafel doen! Heb je geen ideale wastafel en moest je toevallig toch al op zoek naar een nieuwe, check dan hier deze ruime selectie aan wastafels.

Tummy Tub

Thuis wasten we Daan en Jesse de eerste weken in de tummy tub. Ik moest daar trouwens wel echt aan wennen, want in het begin vond ik het vooral onwennig. Je hebt je baby bij het nekje vast en dat voelt toch een beetje gek. Maar als je ziet hoe je kindje lekker geniet en hoe relaxt hij erbij ligt, weet je dat je het goed doet en dat het genieten is.

Babybadje

Na een paar weken gingen we over op een babybadje met een ligbedje erin. Zo had ik een hand vrij met het badderen, wat wel erg fijn is als je je baby gaat wassen. Ik vond het babybadje altijd zó veel fijner als onder de douche trouwens. Ik vond het toch altijd een dingetje, alles is nat en glibberig en dan sta je daar met je baby op je arm. Overigens ging dat wel véél beter toen we gebruik gingen maken van de baby shower glove. Maar toch bleef ik het badje verkiezen boven de douche, gewoon omdat het wat relaxter is en je je handen gemakkelijker vrij hebt. Uiteindelijk heb ik maar een paar keer met onze babykids gedoucht.

Ik ben benieuwd hoe jij je baby wast of waste. In een badje, de wastafel of een tummy tub? Of toch onder de douche?
Laat het me hieronder in de comments weten!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.