Inspiratie

Zorg voor jezelf met een goede zorgverzekering

Zorg voor jezelf met een goede zorgverzekering

Een goede basis is belangrijk. Of je nu kinderen hebt, samenwoont, nog thuis woont of alleen bent. En met een goede basis bedoel ik onder andere een dak boven je hoofd, eten en drinken en de mogelijkheid om voor jezelf (en je gezin) te kunnen zorgen. Een onderdeel daarvan is een goede zorgverzekering. 

In Nederland is iedereen verplicht om een basisverzekering te hebben. Hiermee ben je verzekerd tegen onmisbare zorg. Er zijn enkele uitzonderingen zoals voor gevangenen en asielzoekers, maar dat terzijde. Nederland is een verzorgingsstaat en zorgt voor alle burgers voor goede gezondheidszorg.

Een goede basis

Een basis zorgverzekering heb je dus sowieso, maar dat betekent niet dat er veel verschil kan zitten in wat er wel of niet vergoed wordt. Bij de ene zorgverzekeraar ben je weer voor net iets meer verzekerd dan bij de ander. En de een is dan weer net iets duurder dan de ander.
Daarnaast heb je natuurlijk nog de aanvullende verzekeringen. Deze kunnen per verzekeraar flink verschillen. De aanvullende zorgverzekeringen kun je zelf kiezen. Daardoor kun je precies kiezen wat goed bij je past. Al kan dat soms wel lastig zijn, want zelf zie ik door de bomen niet altijd het bos meer.

Zorgvergelijker

Een handige oplossing hiervoor is de Zorgvergelijker. Zodra je je naam, postcode en geboortedatum ingevuld hebt, kun je aangeven hoe hoog je je verplicht eigen risico wil hebben. Hierbij krijg je een advies, zodat je goed nadenkt over wat het voor gevolgen heeft om hem bijvoorbeeld heel hoog te zetten.
Vervolgens geef je nog enkele andere wensen door, waaronder welke aanvullende dekkingen je wil. Zo wil ik altijd een verzekering voor de tandarts. Maar stel dat ik nu nog graag zwanger wilde worden, dan zou ik die dekking ook selecteren. Of als je een bril of lenzen draagt, dan is het handig om dat mee te verzekeren. Maar denk ook aan bijvoorbeeld reisvaccinaties als je van plan bent om een verre reis te maken of je kind die een beugel moet. Houd hier dus rekening mee bij het vergelijken van je zorgverzekering.

Betrouwbaar

Nadat je je keuzes gemaakt hebt, worden de zorgverzekeringen die aansluiten bij jouw wensen weergegeven. Hier zie je direct welke prijs erbij hoort en welke verzekering bijvoorbeeld het goedkoopste is (gegeven jouw wensen). Vervolgens kun je ze weer vergelijken met andere verzekeringen. Super handig, alles staat duidelijk op een rijtje. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de Consumentenbond bepaalde zorgverzekeraars hoger of lager in je lijst zet dan op basis van jouw wensen zou moeten. Zij krijgen namelijk voor iedereen die overstapt naar een andere zorgverzekeraar hetzelfde bedrag. Het maakt voor hen dus niet uit naar wie je overstapt, áls je al besluit dat te doen. Betrouwbaar dus!

Hopelijk heb ik je een beetje kunnen helpen in je zoektocht naar de zorgverzekering die het beste bij jou past. Want dat is het belangrijkste! Zorg voor jezelf!


Blokjesfoto via Shutterstock – door Monster Ztudio

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.