Huis & Tuin

Verbouwen met kinderen: survival tips!

Verbouwen met kinderen

Het is altijd spannend om te verbouwen, helemaal als je kinderen hebt. Je hebt nu eenmaal je handen vol aan kinderen, maar zéker ook aan een verbouwing!

Vrienden van mij zijn al een half jaar bezig om hun droomhuis te bouwen, dus al hun weekenden en avonden steken zijn in die verbouwing. Zij hebben geen kinderen, en daarom is dat voor hen op deze manier goed te doen. Superzwaar, maar goed te doen. Met kinderen is het een heel ander verhaal. Bij een verbouwing is de kans groot dat je een of meerdere tegenslagen te verwerken krijgt. Zo moesten de vrienden waar ik het over had ineens hun planning omgooien omdat er asbest werd gevonden in het dak. Dat moest dus eerst geregeld worden met asbest verwijderen particulier. Lastig om die planning ineens te moeten wijzigen, maar het was niet anders. Maar nog lastiger als daardoor ook jouw gezin er last van heeft, want ineens loopt alles vertraging op.

Om alles zo goed mogelijk te laten verlopen, wil ik je een aantal tips meegeven.

Rust creëren

Dat klinkt natuurlijk enerzijds logisch, anderzijds onmogelijk. Want natuurlijk zorg je voor rust. Maar hoe creëer je rust in een hectische verbouwing? Om te beginnen: ga niet wonen in het huis dat verbouwd wordt. Dat geeft enorm veel onrust voor iedereen. Zorg voor een tijdelijke woonplek, bijvoorbeeld bij je familie, vrienden of een keet.
Een tweede tip? Maak eerst de slaapkamer(s) van de kind(eren). Geef deze slaapkamers voorrang op de rest. Op deze manier heeft je kind een plekje waar hij zich terug kan trekken als het te druk is, of om lekker te spelen met vriendjes. Want je kunt nu eenmaal niet voorkomen dat je kinderen er nooit bij zijn tijdens het verbouwen.

Winkelen zonder kinderen

Als je naar de bouwmarkt gaat voor spullen, neem je kinderen dan niet mee als het even kan. Regel een oppas of dagje kinderdagverblijf. Dit gaat jullie zelf enorm veel rust geven, want voor kinderen is het nu eenmaal niet leuk om door een bouwmarkt heen te struinen. Dat is tien minuten leuk, en dan wordt het saai. En vervolgens heb jij het drukker met je kids, dan met het uitzoeken van je tegels. Op deze manier neem je wellicht overhaaste beslissingen, en dat moet je niet willen.

Neem alle hulp aan

Wees niet bescheiden, zeg niet dat het wel goed komt en dat jullie er vertrouwen in hebben. Neem hulp aan. Vraag erom. Het maakt natuurlijk een groot verschil hoe groot je verbouwing is. Moet je alleen een dak vernieuwen, of gaat het huis echt zo goed als plat en opgebouwd worden? Los van hoe groot de verbouwing is, is hulp welkom. Mee klussen is één ding, maar een avondmaaltijd die je zef niet hoef te bereiden of een dagje oppas voor de kinderen is net zo welkom.

Hopelijk helpen deze tips je een beetje om de zware periode van verbouwen door te komen!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.