Stokke Tripp Trapp Newborn Set

Het fijne aan deze set is dat het mogelijk maakt om samen met het hele gezin aan tafel te eten. Hoewel de kleine niet mee eet, wordt hij zo wel betrokken bij het gezinsleven en komt het zelfs de hechting ten goede. Uiteraard moet een stoeltje voor pasgeborenen comfortabel en ergonomisch zijn. Ik vind de Tripp Trapp Newborn Set wel iets weghebben van een kuipje of nestje waarin ze in een natuurlijke houding kunnen liggen.

Veilig en babyvriendelijk

Naast comfortabel, moet een product voor baby’s uiteraard ook veilig zijn. De Tripp Trapp Newborn Set is daarom voorzien van een vijfpunts veiligheidstuigje. Wat ik prettig én erg veilig vind, zijn de rood-groene indicatoren voor de juiste bevestiging. De indicator wordt pas groen als de stoel goed bevestigd is.


Gemak

Waar ik het stoeltje ook op beoordeeld heb, is gemak. Een babyproduct moet simpel in gebruik zijn. Ik vind het erg makkelijk om de set op een Tripp Trapp te bevestigen. De eerder genoemde indicatoren geven aan beide kanten meteen letterlijk groen licht als je het goed hebt gedaan. De set kan trouwens op twee manieren worden afgesteld. Dit gaat heel makkelijk met een hand. Wat ook fijn is, is dat de bekleding af te halen is voor een wasbeurt. Handig na een knoeibeurt.

Extra’s

De Tripp Trapp Newborn Set is voorzien van een speelgoedhanger waar je het favoriete speeltje van je baby aan kunt hangen. Omdat ze er naar gaan grijpen, stimuleert het de motorische ontwikkeling. Deze hanger kun je er ook af laten als je wil. In de doos zitten ook twee witte verlengde glijders voor meer stabiliteit van de stoel als geheel in het geval er een set op gemonteerd zit. Wil je glijders in dezelfde kleuren als je stoeltje? Ze zijn voor €8,00 ook los te koop.

Go or No Go

De Stokke Tripp Trapp Newborn Set is vanaf de geboorte te gebruiken. Baby’s kunnen zo vanaf het prille begin al bij gezamenlijke maaltijden en activiteiten betrokken worden. Ik kan hier alleen maar voorstander van zijn, want het komt de band met je kindje alleen maar ten goede. Het is een veilig en comfortabel zitje voor je baby. De Newborn Set monteren gaat met een paar simpele handelingen. Let wel op dat je Tripp Trapp stoel na mei 2003 geproduceerd is, anders past het niet. Net als over de Baby Set ben ik ook over de Newborn Set meer dan tevreden.

Feitjes

Leeftijd: Vanaf de geboorte tot 9 kilo
Kleuren: Grey, Jade Confetti en Coral Confetti
Prijs: €89,00 en is hier te koop.

Ook van Stokke: Jetkids koffer