Gastblog Sinterklaas Voeding en gezondheid

Sinterklaas lekkernijen: Smullen bij het heerlijk avondje

Sinterklaas lekkernijen

Zoals iedereen wel weet is het op 5 december pakjesavond, oftewel het heerlijke avondje. Genieten met elkaar van alle cadeautjes die de Sint komt brengen. Van de surprises die je voor een ander hebt gemaakt. De gedichten samen lezen. Samen lachen en veel pret. En natuurlijk vooral met veel lekkers. Hoe zoeter hoe beter. Stuiter de stuiter. Daarom deze lekkere Sinterklaas Lekkernijen.

Nu ga ik twee ideetjes met jullie delen die onwijs lekker zijn, maar ook onwijs zoet en vol met suiker. Oeps, sorry! Tegenwoordig ‘moet’ alles zo gezond mogelijk zijn maar ik denk dan op zo’n avondje mag je best lekker wat snoepen.

Chocolade plaat

Wat heb je nodig:

 • chocolade (ik had 4 repen)
 • pepernoten
 • allerlei lekkers (spek, discodip, choco munten, schuimpjes etc)
 • bakvorm
 • bakpapier
 • grote pan met water
 • hittebestendige kom of klein pannetje

Knip het bakpapier op maat en leg deze op de bodem van de bakvorm. Leg op de bodem alvast wat pepernoten en snoepjes. Nog niet alles. Zet een pan met water op en als het water heet is zet je het kleine pannetje in het water. Hierin ga je de chocolade smelten (au bain marie). Als je al de chocolade hebt gesmolten giet je de warme chocolade in de bakvorm. Bovenop de chocolade leg je weer van allerlei lekkers. Ik had er nog wat discodip over gestrooid. I Love discodip!!

Laat het daarna even afkoelen. Als dit is gebeurd dan kan het de koelkast in tot de chocolade hard is. Ik had een paar uurtjes gedaan. Hierna breek je de chocolade in stukken en je kunt smullen.

Ik heb verder geen tijden en/of hoeveelheden. Ik kook/bak altijd een beetje op gevoel ;-).

Deze plaat kun je ook maken na pakjesavond. Vaak krijg je veel chocoladeletters en heb je nog volop pepernoten over. Dit kun je dan mooi allemaal gebruiken.

Pieten koekjes

Wat heb je nodig:

 • ronde koekjes (maria koekjes)
 • chocolade pasta
 • hagelslag
 • mini smarties
 • marsepein of fondant

Maak van de marsepein een pietenhoedje en een veer. Smeer de koekjes in met pasta. Leg het hoedje op de bovenkant van het koekje. Strooi wat hagelslag aan de zijkant dat dient als haren van de Piet. Gebruik voor elke Piet drie smarties. Twee voor de ogen en één voor de mond. En klaar is je pieten koekje!

Pas op want deze Sinterklaas lekkernijen zijn gevaarlijk lekker!

Kijk hier voor meer sinterklaas hapjes inspiratie en voor een belachelijk lekkere pepernotencake. Wil je écht all the way gaan? Probeer dan eens deze pepernotenijstaart te maken!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.