10 jaar 11 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Monopoly Gamer Mario Kart

Monopoly Gamer Mario Kart

Heb jij ook Super Mario fans in huis? Of nog specifieker: Mario Kart fans? Dan is dit spel zéker iets voor jullie! Maak kennis met Monopoly Gamer Mario Kart. 

Monopoly Gamer

Monopoly Gamer Mario Kart is het vervolg op de eerste Monopoly Gamer. Eerder kwam namelijk al Monopoly Gamer uit, waarin Mario met zijn vrienden al centraal stonden. In deze nieuwe versie draait het spel om Mario Kart. Dat wil zeggen dat de figuren nu allemaal in een raceauto zitten en natuurlijk zijn er wat dingen veranderd en vernieuwd.

Monopoly Gamer Mario Kart

Mocht je nu al in het bezet zijn van Monopoly Gamer, dan is deze nieuwe versie niet zo interessant voor je. Het lijkt er namelijk behoorlijk veel op, op een aantal aanpassingen na. Heb je nog geen Monopoly Gamer in huis dan is het zeker een aanrader om deze review verder te lezen. Ik kan je namelijk al verklappen dat wij het een erg leuk spel vinden!
De Monopoly Gamer varianten zijn wat mij betreft ten eerste geweldig vanwege de tijdsduur van het spel. De normale Monopoly duurt mij echt te lang. Bij de Gamer varianten is dat niet het geval, na ongeveer 45 minuten is het spel afgelopen. Perfect!

Tactisch spelen

Je betaalt bij Monopoly Gamer niet met briefgeld maar met coins. Een stuk simpeler om bij te houden voor kinderen en daardoor ook vanaf jongere leeftijd al goed te spelen. Daarnaast is het een stuk simpeler om te spelen, maar zeker niet saaier! Juist niet!
De coins verdien je onderweg wanneer de andere spelers op jouw straten komen of door de speciale actiedobbelsteen. Door deze speciale dobbelsteen moeten spelers regelmatig muntjes afgeven of op het bord neerleggen. Nieuw bij Monopoly Gamer Mario kart vergeleken met de gewone Monopoly Gamer zijn de bananen. Met de bananenfiches kun je je tegenspelers dwarszitten. Als je een fiche ergens neerlegt, moet de speler die hier het eerste bij uit komt namelijk blijven staan op dit vakje. Hierdoor komt er een tactisch element bij in het spel.

Straten

Je koopt bij Monopoly Gamer Mario Kart ook gewoon straten zoals bij de gewone Monopoly, maar je gaat geen huizen of hotels bouwen. Als er iemand op je straat komt, ontvang je huur. Heb je twee straten in dezelfde kleur, dan ontvang je extra veel huur.
De straten kunnen weer terug in het spel komen wanneer een speler blut is en geen munten meer heeft. Hij kan dan zijn straten aan de bank verkopen om zo weer geld te krijgen en mee te doen.
De straten zijn trouwens herkenbare Mario Kart banen zoals Rainbow Road en en Bowser’s Castle.

Monopoly Gamer Mario Kart review

Booster Packs

Ieder speelfiguur heeft zijn of haar eigen specialiteit. Deze superkracht mag je gebruiken als je op een ster-vakje komt op het speelbord of als je je speciale teken gooit met de actiedobbelsteen. Bij Monopoly Gamer Mario Kart zitten vier speelfiguren, namelijk Mario, Luigi, Princess Peach en Toad. Daarnaast zijn er losse setjes met uitbreidingen te koop. Dit zijn de zogenaamde Monopoly Gamer Mario Kart Power Packs. Ze kosten € 5,95 en zijn online te koop. In deze packs zitten de volgende figuren met ieder hun eigen specialiteitenkaart: Metal Mario, Yoshi, Shy Guy, Bowser, Rosalina en Donkey Kong.

Grand Prix kaarten

Waar je bij de gewone Monopoly Gamer Boss Battles speelt, speel je bij Monopoly Gamer Mario Kart voor Grand prix kaarten. Iedere keer als er een speler langs Start komt, wordt er zo’n Grand Prix kaart gespeeld. Iedere speler mag meedoen en proberen om de kaart te winnen. Hiervoor moet je muntjes inleveren. Op de kaart staat wat de winnaar(s) ontvangen. Bij de meeste kaarten zijn er twee of drie winnaars, wat onze kinderen erg leuk vinden. Zo wint iemand bij de Grand Prix kaart de eerste prijs, de volgende de tweede prijs en eventueel is er dus nog een derde prijs. Zo ontvangen ze vaker een prijsje bij deze Grand Prix kaarten wat bij ons de sfeer zéker ten goede komt. Verliezen is namelijk niet altijd makkelijk voor onze jongens ;-). Bij de gewone Monopoly Gamer is dit trouwens niet het geval, daar is gewoon per kaart één winnaar.

Go or No Go

Wat een onwijs leuk spel! Ik vind het super dat Monopoly Gamer vernieuwd is. Het zijn erg leuke aanpassingen en als ik nu zou moeten kiezen, dan zou ik voor Monopoly Gamer Mario Kart gaan. Zoals gezegd: als je de gewone Monopoly Gamer al in huis hebt, dan hoef je deze versie niet ook te kopen. Daarvoor lijken ze teveel op elkaar. Maar als je alleen  een normale Monopoly in huis hebt, dan kun je deze versie er zéker bij hebben. Het lijkt namelijk niet op de klassieke Monopoly, want deze Gamer versies zijn voor kinderen veel leuker vinden wij.

Feitjes

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 45- 60 minuten
Aantal spelers: 2 – 4 spelers
Prijs: Gemiddeld € 30,- en te koop via bol.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 33 Comments

 • Reply
  Dino Neutel
  21 december 2018 at 14:47

  Wat een leuke uitvoering van Monopoly. Deze willen wij wel gaan spelen met de hele familie.

 • Reply
  Linda Smeets
  20 december 2018 at 23:48

  Ahh dit lijkt mij een ontzettend leuk extra cadeau voor onder de Kerstboom! Uren speelplezier als het even wat minder weer is tijdens de vakantie! Ik doe dan ook graag mee.

 • Reply
  Evert van der Ploeg
  20 december 2018 at 13:00

  Wat leuk! Graag doe ik mee aan deze winactie. Zou een heel leuk kerstcadeau zijn!

 • Reply
  Marian B
  20 december 2018 at 10:47

  Deze versie zal mijn zoontje helemaal geweldig vinden. Doe graag mee!

 • Reply
  Claudia de Kok
  20 december 2018 at 07:56

  Wat een heerlijk spel om met mijn kids te gaan spelen, Mario maakt zo Monopoly spelen extra leuk.

 • Reply
  Sarita
  19 december 2018 at 20:14

  Ik loot graag mee

 • Reply
  Anneliese de Waal
  19 december 2018 at 18:55

  Ik doe graag mee voor de kinderen, heel erg leuk 😀😀😊😊👍 Groetjes Anneliese de Waal

 • Reply
  Nelly
  19 december 2018 at 18:22

  Wat leuk. Ik doe graag mee.

 • Reply
  Jan
  19 december 2018 at 16:32

  Super leuk, ik waag hier graag mijn kansje voor .

 • Reply
  Mark
  19 december 2018 at 15:42

  Jaaaa! Gek op Monopoly én gek op Mario Kart… dus deze zou een welkome aanvulling zijn 🙂

 • Reply
  anne
  19 december 2018 at 11:33

  Hier hebben we ook een Mario fan en we doen graag spellen. Hij wordt binnenkort 8 dus het zou goed aansluiten. Geen junioredities meer maar echte bordspellen. Dit zou een geweldige 1e zijn!

 • Reply
  Chris Otto jr
  19 december 2018 at 11:14

  Ja doe mee

 • Reply
  yonina
  19 december 2018 at 10:58

  deze monopoly varriant zal mijn kids in de lucht doen springen. ze zijn gek op mario, en willen graag monoploy meespelen, alleen duurt dat te lang voor ze. dus ik doe graag mee

 • Reply
  marij brand
  19 december 2018 at 10:38

  super leuk voor mn kinderen! die zijn hier dol op… doe graag mee

 • Reply
  melissa
  19 december 2018 at 09:23

  Dit is gaaf. ik ben zelf gek op monopoly en deze is natuurlijk wel zo leuk dat ik de kids ook wel verknocht hieraan krijg!

 • Reply
  Noor
  19 december 2018 at 07:42

  Yes wij doen mee!

 • Reply
  Oma Will
  18 december 2018 at 21:37

  Wat een leuk spel, net even anders dan de normale monopoly.
  Ik ben een spelletjes oma en doe dat geregeld met mijn kleinkinderen.
  Ik heb geen facebook, maar volg Bloglovin regelmatig.
  Graag doe ik mee.

 • Reply
  Sonja Hubregtse
  18 december 2018 at 13:01

  En een spel spelen vinden wij zo gezellig allemaal,
  Veel beter dan die spelletjes op de computer digitaal.
  Wij hopen daarom dat we winnen,
  Dan kunnen de spelletjesdagen in de komende koude maanden gaan beginnen !

 • Reply
  Heleen
  18 december 2018 at 09:34

  Na het lezen van je review, denk ik dat mijn zoontjes dit wel erg leuk gaan vinden. Ik ben niet zo’n monopoly-fan, vooral omdat het zo lang duurt. 45 minuten klinkt veel beter :-D. Ik zou dan ook graag winnen voor mijn zoons!

 • Reply
  Sabine
  17 december 2018 at 19:24

  Leuk. Ik doe graag mee. Ik en mijn dochter spelen graag bordspellen. Hopelijk lukt het met dit bordspel om te mannen in het gezin ook aan tafel te krijgen.

 • Reply
  Sharon de Ridder
  17 december 2018 at 13:40

  Wij doen graag mee; mijn dochter is zo gek van Mario Kart dat haar verjaardagstaart zelfs dat thema had :’-)

 • Reply
  Miekske Dingens
  17 december 2018 at 11:35

  Wat leuk! Heel graag een kansje! Zou te gek zijn!

 • Reply
  Helena
  16 december 2018 at 17:29

  Ik doe mee, deze nieuwe versie van Monopoly winnen, zou zalig zijn!

 • Reply
  Nele
  16 december 2018 at 17:28

  Wat een toffe versie van monopoly! Lijkt ideaal om met de kindjes te spelen.

 • Reply
  ClaudiaDiependaal
  16 december 2018 at 13:45

  Oh wat een gave actie. Ik breng mijn buurjongen altijd op donderdag naar het voetbal. Hij wilt deze heel erg graag heb ik van hem vernomen. Nu maar duimen voor Simon!

  Groetjes Claudia!

 • Reply
  Frans Jurriens
  16 december 2018 at 12:31

  Ik doe graag mee als oude Mario kart fan voor mijn zoontje als nieuwe fan en uiteraard voor mezelf.
  Lekker deze koude dagen samen doorkomen binnen bij de verwarming 🙂

 • Reply
  Ingrid
  16 december 2018 at 12:10

  Doe zeker mee. Morris is dol op Super Mario en speelt graag bordspelletjes, de perfecte combi.

 • Reply
  Corinne de Graaf
  16 december 2018 at 11:21

  Leuk voor mijn zoo. Van 9 jaar.Is mariofan!

 • Reply
  Bonnie
  16 december 2018 at 10:57

  Oh leuk zeg voor onze mario fan! Doe heel graag mee.

 • Reply
  Trotsema fati
  16 december 2018 at 10:51

  Wauw die gaan mijn kinderen super leuk vinden 😍ik doe graag mee

 • Reply
  Stephanie
  16 december 2018 at 10:27

  Doe heel graag mee! Zo word monopoly spelen wel erg leuk!!!

 • Reply
  Kelly Callemeijn
  16 december 2018 at 10:26

  Ik doe heel graag weer mee met jullie winactie. Hier thuis zijn we allemaal helemaal gek van Super Mario. We hebben zelfs een Super Mario kerstboom met zelfgemaakte versieringen 💙🍀 wat zou ons hele gezin blij zijn met deze coole prijs onder de boom 🎄🤞wij doen weer mee! (Zie foto op facebook😉)

 • Reply
  Bertine
  16 december 2018 at 10:26

  O o, wat gaaf weer! Ze spelen hier de hele dag Mario en Luigi en zijn verzot op Mario Kart op de Switch én op Monopoly. Hier zouden onze knullen heel blij mee zijn!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.