10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Guess the Film van Disney

Guess the film review

Heb jij een echte Disney-fan in huis? Dan is dit spel écht iets voor jullie! Maak kennis met Guess the  Film van Disney, een spel waarbij je Disney films moet herkennen en raden! 

Als klein meisje was ik er al dol op: Disney films. Favorieten van mij van mijn jeugd zijn Pocahontas en Aladdin. Vooral Pocahontas vond ik een prachtige film. Spannend op bepaalde momenten, maar vooral ook liefdevol. Ook Aladdin vond ik geweldig, vooral vanwege de leuke humor van de geest en het aapje, Abu.

Liefde voor Disney films!

Maar ook nu kijk ik nog altijd Disney films, maar nu samen met de jongens natuurlijk. Prinsessenfilms kijken ze liever niet meer inmiddels, maar gelukkig een paar jaar geleden nog wel. Zo vonden zij (en ik) Frozen geweldig, vooral ook vanwege Olaf natuurlijk. Maar ook Finding Nemo en Finding Dory vind ik heerlijke films. Zolang er een beetje humor bij komt kijken, vind ik het al gauw leuk. En dat is eigenlijk in alle Disney films altijd wel! 🙂 Twee jaar geleden gingen we naar Disney on Ice, dat was ook echt genieten. Een feest van herkenning natuurlijk ook met alle Disney prinsessen, Mickey Mouse en nog veel meer.

Guess the Film van Disney

Nu is er dus een super tof spel voor alle Disney fans, namelijk Guess the Film. In dit spel zitten maar liefst 100 afbeeldingen van Disney films. Een afbeelding stop je in de kaartenhouder, maar aan de voorkant kun je nog niets zien. Daar zitten namelijk allemaal deurtjes die een voor een open gemaakt kunnen worden. Alle spelers mogen om de beurt met de dobbelsteen dobbelen. De kleur op de dobbelsteen bepaald welke kleur deurtje je mag openmaken. Gooi je een sterretje? Dan mag je zelf kiezen welk klepje je wil openmaken.
Als je aan de beurt bent en het deurtje geopend hebt, heb je meteen de kans om te raden welke film het is. Maar pas op, als je verkeerd gokt, mag je deze ronde niet meer mee doen. Heb je het goed? Dan verdien je een fiche. Diegene met de meeste fiches aan het einde van het spel wint.

Nieuwe en oude Disney films

Soms heb je aan één deurtje genoeg, bijvoorbeeld als je precies goed gokt en je een vrolijk oranje visje ziet: Finding Nemo! Maar soms kan het best even duren voor de film geraden wordt. Dat is ook afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de kaart. Er zijn drie verschillende moeilijkheidsgraden: gemakkelijk, gemiddeld en moeilijk. Wij spelen ze gewoon allemaal, en meestal lukt dat ook wel. Tenzij we de film echt niet kennen, want ook dat komt natuurlijk voor. Ook zitten er een paar oudjes in zoals Pinokkio, Lady en de Vagebond en de Aristocats. Deze hebben Daan en Jesse nog niet eerder gezien, dus dan wordt raden ook lastig ;-). Maar het overgrote deel zijn films die ze zeker kennen. Denk aan Wall-e, The Incredibles, Rapunzel, The Lion King en zo kan ik nog wel een poosje doorgaan.

Go or No Go

Guess the Film is een erg leuk spel om met kinderen onder elkaar te spelen. Er is geen volwassene bij nodig die het begeleid, al is het wel handig als er iemand de spelleider speelt. Die kan bekijken of een antwoord juist is of niet. Om het leuk te houden voor de kinderen kunnen de kinderen, ook als ze het fout raden, dan gewoon door blijven spelen in een ronde.
Met 100 films te raden ben je natuurlijk wel even bezig, maar als je kinderen iets ouder zijn en het vaak spelen, herkennen ze waarschijnlijk na een poosje wel al sneller welke film het is. Daarom is het vooral een leuk spel om af en toe te spelen, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen, of als ze een spelletje mee naar school mogen nemen bijvoorbeeld. Er zijn helaas nog geen uitbreidingen te koop met nieuwe kaarten voor Guess the Film.

Feitjes

Leeftijd: vanaf 4 jaar
Speelduur: 20 minuten
Aantal spelers: vanaf 2 spelers

Ook leuk van Disney: Doorables

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.